پر مویی | نشانه های پر مویی
علت پر مویی در زنان چیست؟ | علت ریزش مو در زنان
پرمویی یا هیرسوتیسم یک مسئله مهم در خانمهاست که میخوایم دربارهاش صحبت کنیم. این موضوع معمولا به رشد موهای زائد در مناطقی از بدن خانوما که معمولا مو ندارد، مثل صورت، سینه، یا پشت اشاره دارد.
به گزارش شمانیوز: پرمویی یا هیرسوتیسم یک مسئله مهم در خانمهاست که میخوایم دربارهاش صحبت کنیم. این موضوع معمولا به رشد موهای زائد در مناطقی از بدن خانوما که معمولا مو ندارد، مثل صورت، سینه، یا پشت اشاره داره. گاهی وقتا این موها تیره و ضخیمه و شما ممکنه احساس کنین که شبیه موهای مردانه هستن. این موضوع برای بسیاری از خانمها اتفاق میافته و مهمه که در موردش بیشتر بدونیم و بتونیم باهاش کنار بیایم.
علائم پرمویی خانم ها
هیرسوتیسم یا پرمویی خانمها میتونه به شکلهای مختلفی ظاهر بشه. در حالت خفیفتر، ممکنه فقط موهای بیشتری در برخی از نقاط مثل بالای لب، چانه، کمر، و نزدیک به سینهها یا پایین شکم داشته باشین. این موها معمولا به رنگ و شکل موهای سر هستن.
اما هیرسوتیسم شدید میتونه منجر به رشد موهای بیشتر و تیرهتر در نواحی مانند پشت، شانهها، سینهها و بالای شکم بشه. این مشکل معمولا در دوران بلوغ آغاز میشه. اگه هیرسوتیسم در دوران قبل از بلوغ یا بعد از اون آغاز بشه، ممکنه دلیلش مشکلات هورمونی باشه و پزشک باید علائم رو بررسی کنه.
علاوه بر رشد مو بیش از حد، خانومای مبتلا به هیرسوتیسم ممکنه علائم دیگری نیز داشته باشن، از جمله پوست چرب، آکنه، ریزش موهای سر، خطی از رشد مو در بالای لبه، بزرگ شدن کلیتوریس (عضو کوچک در دستگاه تناسلی زنان)، و تغییر صدا به صدای بم.
علت پرمویی خانم ها چیست؟
دلیل اصلی پرمویی خانومها معمولا به هورمونها برمیگرده. در دوران بلوغ، تخمدانهای دختران هورمونهای جنسی زنانه و مردانه رو تولید میکنن. ولی اگه تعادل این هورمونها بهم بریزه و هورمونهای مردانه بیش از حد بشن، ممکنه موها در نواحی زیر بغل و چانه زیاد بشه و پرمویی ایجاد بشه.
علاوه بر این، بعضی مشکلات پزشکی مثل سندرم تخمدان پلیکیستیک باعث پرمویی میشن. این سندرم ممکنه به مشکلاتی مثل ناباروری، قاعدگی نامنظم و کیست در تخمدان منجر بشه.
سندرم کوشینگ، وقتی بدن با میزان زیادی هورمون کورتیزول روبرو میشه، به وجود میان. این مشکل میتونه پرمویی رو ایجاد کنه یا تومورهایی که هورمونهای مرتبط با پرمویی رو بیش از حد ترشح کنن، میتونند باعث این مشکل بشن.
حتی مصرف بعضی داروها هم ممکنه باعث پرمویی بشه. به عنوان مثال، داروهایی مثل دانازول (برای درمان بعضی از مشکلات خانوما) و یا داروهای ضد افسردگی مثل فلوکستین. گاهی هم پرمویی بدون علت مشخصی ایجاد میشه که اصطلاحا هیرسوتیسم ایدیوپاتیک نامیده میشه.
درمان پرمویی خانم ها
درمان پرمویی خانمها به صورت معمولی به روشهای زیر انجام میشه:
داروهای خوراکی:
داروهای ضدبارداری: این دسته شامل قرصهای حاوی استروژن و پروژسترونه که تولید آندروژنها رو کاهش میده. این داروها به عنوان درمان اصلی برای پرمویی خانمها که قصد بارداری ندارن مورد استفاده قرار میگیرن.
ضدآندروژنها: داروهای ضدآندروژنی مانند اسپیرونولاکتون (آلداکتون) میتونن به کاهش علائم هیرسوتیسم کمک کنن. این داروها از پرمویی خانمها جلوگیری میکنن.
داروهای موضعی:
کرمها و ژلهای موضعی: محصولاتی مانند افلورنیتین (وانیکا) به صورت موضعی روی نواحی پوستی که موهای زائد دارن، استفاده میشن. این محصولات میتونن به کند کردن رشد موهای جدید کمک کرده و موجب تضعیف رشد موهای موجود بشن.
الکترولیز:
در این روش، سوزنهای کوچک وارد هر یک از فولیکولهای مو میشن و جریان الکتریکی از طریق اونها عبور میکنه تا فولیکولها تخریب بشن. این روش میتونه منجر به حذف دائمی موها بشه، اما فرآیند دردناکیه.
لیزر درمانی:
این روش شامل استفاده از اشعه لیزر بر روی نواحی پوستی با موهای زائده. این اشعه لیزر باعث ضعیف شدن فولیکولهای مو میشه و از رشدشون جلوگیری میکنه. این روش ممکنه دردناک و ناراحتکننده باشه و عوارض جانبی مثل قرمزی، تورم و تغییرات رنگ پوست رو به همراه داشته باشه.
همچنین مهمه که برای درمان پرمویی خانمها با پزشک مشورت کنین. پزشک شما میتونه بر اساس شدت علائم و علت اصلی هیرسوتیسم، روش درمانی مناسب رو تعیین و شما رو راهنمایی کنه.