با هدایت سرمایههای سرگردان انجام میگیرد
نقدینگی در خدمت بانک ایران زمین
ورود نقدینگی به بانکها از نکات مهمی است که در نتیجه واگذاری بنگاههای اقتصادی رخ میدهد. بی شک باید برای منابع ایجاد شده از طریق واگذاری بنگاههای اقتصادی برنامهریزی مهمی صورت پذیرد. بانک ایران زمین به جای درمان مقطعی با استفاده از ظرفیت منابع حاصل شده از واگذاری بنگاهها، نقدینگی را در خدمت بهبود شاخصهای عملکردی و خروج از زیادندهی به سمت سودآوری سوق داده است.
ورود نقدینگی به بانکها از نکات مهمی است که در نتیجه واگذاری بنگاههای اقتصادی رخ میدهد. بی شک باید برای منابع ایجاد شده از طریق واگذاری بنگاههای اقتصادی برنامهریزی مهمی صورت پذیرد. بانک ایران زمین به جای درمان مقطعی با استفاده از ظرفیت منابع حاصل شده از واگذاری بنگاهها، نقدینگی را در خدمت بهبود شاخصهای عملکردی و خروج از زیادندهی به سمت سودآوری سوق داده است.
اینکه بانک با فروش یا واگذاری بنگاههای خود، سود علیالحساب مشتریان را پوشش یا میزان تسهیلات پرداختی را افزایش دهد، مانند یک مُسکّن عمل میکند و تغییر یا بهبودی در روند کار صورت نخواهد گرفت. بهتر است منابع ایجاد شده از واگذاری بنگاهها، صرف بهبود شاخصهایی چون کفایت سرمایه میتواند باعث خروج بانکها از زیاندهی شود.
برخی کارشناسان بر این باور هستند که اگر بانکها را وادار میکنیم نسبت به واگذاری بنگاهها اقدام کنند، باید این را در نظر بگیریم که قرار نیست بنگاههای تحت مالکیت بانکها را به بخش خصولیتی واگذار کنیم، زیرا در این صورت نه تنها از اهداف اصلی دور شده ایم، بلکه با تحمیل این سیاست به بانکها، چالش جدیدی را رقم میزنیم.
یکی از بانکهایی که همواره تلاش خود را برای حرکت در مسیر قانون به کار میبندد، بانک ایران زمین است. از آنجا که خروج بانکها از بنگاهداری به یک مطالبه کلان تبدیل شده و از عالیترین مقام کشور تا مردم عادی بر این مهم اصرار دارند، بانک ایران زمین اقدام به برگزاری مزایده برای فروش ۴۴ مورد از املاک، دارایی و مستقلات خود کرده است. در این رابطه شرکت پشتیبانی و فروش ابنیه حافظ (سهامی خاص) به نمایندگی از بانک ایران زمین این املاک را که در شهرهای سراسر کشور قرار دارد، با شرایط نقدی از طریق مزایده عمومی بفروش میرساند.
بررسی گزارشهای مالی بانک ایران زمین بیانگر این است که این بانک توانسته زیان خالص و زیان پایه هر سهم خود را به میزان ۱۲ درصد کاهش دهد که این موضوع نشانگر آن است که بانک ایران زمین توانسته است در مسیر درآمد زایی راه موفقی را در پیش بگیرد.
منابعی که میتواند در مسیر اهداف وزمین در جذب نقدینگی و هدایت آن به سمت برنامههای سودآور به کار گرفته شود. به همین منظور، یکی از راههای جذاب سرمایه گذاری در شرایط فعلی بازارهای موازی، سرمایه گذاری در صندوق سرمایه گذاری ثابت بانک ایران زمین است.
با توجه به شرایط فعلی جامعه و نیز به دلیل نوسان بازار و بی ثباتی در آن بانکها در جهت برخورداری افراد جامعه از ظرفیتهای پسانداز برای آینده و سرمایهگذاری بهینه در این مسیر، اقدام به راهاندازی صندوقهای سرمایهگذاری ثابت کردهاند تا چرا که در شرایط فعلی و نابسامانی بازار سرمایههای خرد افراد از بین میرود.
در این خصوص بانک ایران زمین با استفاده از اختیارات قانونی و کسب مجوزهای لازم، صندوق سرمایه گذاری را راه اندازی کرد و از این راه توانست بخشی از سرمایههای سرگردان بازار را جذب کند. صندوق درآمد ثابت بانک ایران زمین از جهات مختلفی دارای مزیتهای جذابی برای سرمایه گذاری است. از یک سو پرداخت سود ۲۴.۵ درصدی یک سود دهی پایدار و مطمئن را برای سرمایه گذاران ایجاد کرده است.از سوی دیگر سرمایه این صندوق در اوراق با درآمد ثابت و گواهی سپردههای بانکی توزیع شده است و به همین دلیل ریسک سرمایه گذاری در این صندوق به شدت کاهش یافته است.
بر اساس اطلاعات درج شده در سایت صندوق سرمایه گذاری بانک ایران زمین در حال حاضر ارزش داراییهای خالص این صندوق ۷۹ هزار و ۹۳۱ میلیارد و ۹۸۰ میلیون و ۱۲۳ هزار و ۷۴۳ ریال است. از سوی دیگر میزان سود روزشمار پرداختی به سرمایه گذاران در صندوق درآمد ثابت بانک ایران زمین ۲۴.۵ درصدی است. میزان سود موثر سالانه این صندوق معادل ۲۷.۵ درصد است که طبیعتا چنین سودی با توجه به نوسانات بازار سهام برای سرمایه گذاران جذابیت خاصی دارد.
همچنین سود دریافتی از این صندوق معاف از مالیات است و بر خلاف سپردههای بانکی، سرمایه گذاران سود روزشمار خود در این صندوق را میتوانند حتی با سرمایه گذاری ده روزه و کمتر نیز دریافت کنند! این مزیتها در حالی است که برخلاف محدودیتهای برخی صندوقها در مورد حداقل میزان سرمایه، سرمایه گذاران میتوانند با هر مبلغی سرمایه گذاری را در این صندوق آغاز کنند و با خرید یک واحد، سرمایه گذاری خود را در صندوق سرمایه گذاری بانک ایران زمین آغاز کنند.