بورس
توصیه عشقی به سرمایه گذاران بورس | بورس بازان این توصیه را جدی بگیرند
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، گفت: خرید سهام، نیازمند دانش حرفهای و تجزیه و تحلیل اطلاعات وسیع و پیچیدهای بوده و طبیعی است برخی از مردم به دنبال فراگیری چنین دانشی نرفته باشند.
به گزارش شما نیوز: روز چهارشنبه (21 مهرماه) هفته گذشته، شاخص کل بورس برای دومین روز متوالی، نزولی شد و 21 هزار و 236 واحد پائین آمد. همچنین، شاخص هموزن بورس، نیز، 8 هزار و 786 واحد افت کرد و شاخص کل فرابورس افت 416 واحدی داشت. در پایان معاملات روز چهارشنبه بورس، 47 نماد رشد قیمت و 444 نماد بورس کاهش قیمت داشتند؛ به عبارت دیگر، 9 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 89 درصد بازار افت قیمت داشتند. در جریان معاملات روز گذشته (شنبه 24 مهرماه) ورق بورس برگشت و بازار سهام صعودی شد و اما روند بورس در پایان معاملات امروز (یکشنبه 25 مهرماه) نزولی شد.
«مجید عشقی» رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در این خصوص، اظهار داشت: خرید سهام نیازمند دانش حرفهای و تجزیه و تحلیل اطلاعات وسیع و پیچیدهای بوده و طبیعی است برخی از مردم به دنبال فراگیری چنین دانشی نرفته باشند.
وی افزود: بر این اساس، نباید میلیونها نفر سهامداران حقیقی را درگیر اصول علمی و پیچیدگیهای بازار کنیم. عموماً کانالهای بدون مجوز موجود در فضای مجازی، سهامداران را به سمت خرید سهمهای خاصی هدایت میکنند که به نفع مردم نیست و منجر به آن شده تا بسیاری از افرادِ دنباله روی این گروهها متحمل زیان شوند.
عشقی اظهار کرد: در کنار سیاستهای فرهنگسازی و آموزش عمومی که در دستور کار سازمان بورس قرار گرفته است، سریعترین راهکار حل این مشکل و جلوگیری از ضرور و زیانهای احتمالی، ورود مردم عادی به صندوقهای سرمایهگذاری است. پُر واضح است که سازمان بورس بر این صندوقها نظارت دارد و از این پس نیز نظارتها هوشمندانهتر خواهد شد.
پیش بینی بورس طی روزهای آینده
«احسان رضا پور» کارشناس بازار سرمایه درخصوص دلایل رشد بیش از 40 هزار واحدی روز گذشته (شنبه 24 مهرماه) شاخص کل بورس، اظهار داشت: با مشخص شدن رئیس جدید سازمان بورس و از طرف دیگر با انتخاب اعضای جدید شورای عالی بورس، سایه ابهامات از روی بازار سرمایه برداشته خواهد شد و همین امر در روند مثبت امروز بازار اثرگذار بود.
این کارشناس بازار سرمایه به عواملی که هفته گذشته باعث ایجاد فشار فروش مضاعف در بازار شده بودند اشاره کرد و گفت: صحبتهایی در خصوص تغییر مدیریتی در سازمان بورس، امکان ریزش قیمت دلار به واسطه تعاملات سیاسی کشور با منطقه و موضوع برجام از عواملی بودند که باعث ایجاد فشار فروش بیش از حد به بازار شده بودند. عواملی که در این هفته از شدت آن ها کاسته شد.
این کارشناس بازار سرمایه به این پرسش که آیا مثبت امروز بازار نمایشی بود؟ پاسخ داد: مثبت امروز بازار را نمیتوان نمایشی دانست اما منفی هفته گذشته و فشار فروش ایجاد شده در بازار را غیر منطقی و منفی بازار را فراتر از انتظارات و به واسطه هیجانات می دانیم.
روند سوددهی شرکت های بورسی
وی ادامه داد: امروز در کنار انتخاب رئیس جدید سازمان، افزایش قیمت های جهانی، گزارش نسبتا خوب شرکت ها و همچنان گزارش هایی که از سازمان برنامه و بودجه که احتمال ریزش قیمت دلار را کاهش می دهند را داشتیم که بر روند امروز بازار موثر بودند. این عوامل در افزایش خرید سرمایه گذاران موثر بوده و با ثبات قیمت دلار نیمایی در محدوده ۲۳ هزار تومان، انتظار میرود بتوانیم وضعیت سودآروی شرکتهای بورسی را در ماههای آینده بهتر ببینیم.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا مثبت امروز بازار میتواند ادامه دار باشد؟ گفت: با نظر به این امر که عدهای در روزهای اخیر اقدام به خرید سهام کردند و با کمی رشد ممکن است دست به فروش بزنند، همچنین وجود ابهامات در ماه های آینده مثل نرخ انرژی شرکتها در بودجه، طبیعتا میتوان نگرانیهایی را برای اهالی بازار سرمایه متصور بود. اما باید در نظر داشت ریزشهای پرشتابی که شاخص کل تجربه کرده است بازار را در محدودیت جذابی برای خرید قرار داده است.
وی در رابطه با نقش حقیقی ها در بازار امروز عنوان کرد: در هفته قبل شاهد خروج بیش از ۳ هزار میلیارد تومان پول اشخاص حقیقی از بازار بوده ایم اما امروز ورود پول اشخاص حقیقی به بازار امری ملموس بود. این نوسانات که تابع هیجانات در بازار سرمایه است به صورت مقطعی ایجاد میشود و عدهای تحت تاثیر هیجانات و جو بازار اقدام به خروج یا ورود پول می کنند.
رضا پور در پایان عنوان کرد: امروز بازار در گروه فلزی، معدنی و بانکی برای افرادی که دید بلند و میان مدت دارند جذاب بود. این ورود و خروج پولها به صورت مقطعی روی بازار اثر میگذارد، اما چیزی که میتواند بازار را در بلند مدت متاثر کند، وضعیت سودآوری بنگاهها است و نگرانیهایی که برای سودسازی بنگاهها از ناحیه های مختلف از جمله بودجه و سیاستهای دولت و مجلس بر روی بازار اثر می گذارد.