بورس
پیش بینی وضعیت بورس امروز 15 آبان | بورس ریزشی می شود؟
شاخص کل بورس در آخرین روز کاری هفته گذشته (چهارشنبه 12 آبان ماه) مثبت شد و آیا روند صعودی بورس در جریان معاملات امروز (شنبه 15 آبان ماه) ادامه، خواهد داشت؟!
به گزارش شما نیوز: بورس در آخرین روز کاری هفته ای که گذشت (چهارشنبه 12 آبان ماه) مثبت شد و شاخص کل بورس در پایان معاملات بازار سرمایه با رشد 22 هزار و 353 واحدی روبرو شد و در ارتفاع 1 میلیون و 398 هزار و 444 واحدی قرار گرفت و شاخص کل هم وزن بورس، نیز، با رشد 7 هزار و 726 واحدی روبرو شد و در ارتفاع 374 هزار و 352 واحدی ایستاد. در حال حاضر، بورس در شرایط مطلوبی قرار ندارد و این عوامل، موجب نگرانی سهامداران بورس را فراهم کرده است.
شاخص کل در آستانه ورود به کانال 1.4 میلیون واحد است. اگر چه مختصات بازار، تحرکات تقاضا را ممکن و محتمل می کند اما به دلیل توان عرضه در چند هفته اخیر، فاصله شاخص دوباره میتواند از کانال 1.4 میلیون واحد بیشتر شود. حرکت شاخص در هفته پیش رو در صورتی که خریداران بخشی از تردیدهایشان را کنار بگذارند روبه جلو خواهد بود. با سیاست های اعمال شده، احتمالا حقوقی ها دوباره در سمت تقاضا تحرکاتش را ادامه می دهند، از این حیث می توان شاهد صعودی شدن شاخص بود اما سمت عرضه می تواند دوباره جلوی پیش روی شاخص را بگیرد.
رفتار بورس بازان در روز چهارشنبه (12 آبان ماه) با شرایط روبه بهبودی دنبال شد و انتظار می رود در امروز (شنبه 15 آبان ماه) با تکرار الگوی رفتاری، شاهد تحرکات سمت تقاضا و به دنبال آن پیش روی شاخص باشیم. آنچه در شرایط فعلی می تواند تعیین کننده باشد برآیند نیروهای درونی بازار است. تغییرات مثبت دلار در روز چهارشنبه و پنج شنبه و تغییرات مثبت کامودیتی ها و نفت می تواند در سمت شاخص سازها تحرکات را دنبال کند.
تازه ترین نظرسنجی ها هم گویای این است که بیشتر پاسخگویان و فعالان بورس معتقد بازار از روز شنبه با تحرکات سمت تقاضا دنبال میشود اما این تحرکات به دلیل توان عرضه، شکننده ارزیابی میشود. با تغییر جهت خروج پول حقیقی ها از بازار سهام، شرایط برای تقویت سمت تقاضا از وزن و سهم بیشتری برخوردار است. ورود پول حقیقی ها اگر در روز شنبه تداوم یابد، چه بسا که میتوان شاهد تداوم این تحرکات در سمت تقاضا بود. البته چالش مربوط به نقدینگی در بازار همچنان پاشنه آشیل بازار نام برده میشود.
پیش بینی بورس امروز شنبه 15 آبان
شاخصکل توانست دوباره بالاتر از مرز یک میلیون و 380 هزار واحد قرار گیرد اما احتمال دارد در هفته آتی دوباره با برخورد به سقف کانال نزولی، در مسیر کاهشی قرار گیرد. بازار ارز تحرک خاصی ندارد و در حال حاضر مهمترین محرک بازار، گزارشهای شش ماهه است.
سهامداران حرفهای با توجه به این گزارشها در حال تشکیل سبدی هستند که هم سناریوی مذاکرات را در نظر گرفته باشد و هم بدون مذاکره، با تمرکز بر حاشیه سود و P/E ttm گزینه کم ریسک و پرپتانسیلی برای خرید باشد.
اما در مقابل، سرمایهگذاران خُرد همچنان منتظر مشاهده نشانگرهایی همانند تحرک در بازارهای موازی، افزایش ارزش معاملات خُرد، خروج قابل توجه نقدینگی از صندوقهای درآمدثابت و در نهایت انتشار اخبار امیدبخش هستند. به نظر میرسد ریسک بازار سرمایه کاهش یافته است اما با دید یک ساله موقعیت مناسبی برای تشکیل سبد سهام فراهم شده است.
پیش بینی بورس تا پایان سالجاری
«سجاد امیری» کارشناس بازار سرمایه به علت ایجاد روند نزولی معاملات بورس در هفته گذشته و همچنین عوامل تاثیرگذار در ایجاد چنین روندی اشاره کرد و افزود: به طور قطع یکی از علل مهم کاهش شاخص بورس در بازار، انتظار سرمایهگذاران از تصمیمات قطعی دولت جدید و اجرای هر چه زودتر آنها است.
وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر به تدریج در بازارهای موازی رکودی در حال شکل گیری است که سبب ایجاد مشکل برای چرخش پول در اقتصاد کشور می شود؛ بنابراین زمانی که نقدینگی وجود نداشته نباشد به مراتب شاخص بورس هم از توانایی لازم برای طی کردن این مسیر صعودی برخوردار نیست.
این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه روند اصلاحی شاخص بورس تا کجا می تواند ادامه یابد، گفت: به طور قطع، بازار سرمایه تا پایان سال جاری خود را همگام با تنظیم نرخ دلار و میزان تورم در کشور جلو خواهد برد و به آرامی روند صعودی خود را ادامه خواهد داد.
وی با بیان اینکه مطالعات انجام شده حاکی از آن است که شاخص بورس در زمانی که کشور وارد دوران رکود می شود، در انتظار رشد اقتصادی و نیز تولید ناخالص ملی خواهد ماند، افزود: در صورت ایجاد رشد تولید، معاملات بورس به سمت خروج از رکود پیش می رود که در کنار آن صورت های مالی و اخبار شرکت ها منجر به ایجاد روندی منطقی در معاملات بورس می شود.
امیری اظهار داشت: احتمال می رود در انتهای سال ۱۴۰۰ و ابتدای سال جدید شرکت ها فروش خوبی را از خود نشان دهند و تکانی اساسی در معاملات بازار ایجاد شود.