شمانیوز
شما نیوز

بورس

روند معاملات بورس تغییر می کند؟ | رشد بورس در گرو اعتماد سهامداران

روند معاملات بورس تغییر می کند؟ | رشد بورس در گرو اعتماد سهامداران

یک کارشناس بازار سرمایه، گفت: رفع ابهامات موجود و در نتیجه قابل پیش بینی شدن اقتصاد به ثبات در وضعیت فعلی و رشد بازار در آینده کمک خواهد کرد.

به گزارش شما نیوز: روز گذشته (شنبه 22 آبان ماه) شاخص کل بورس در پایان معاملات بازار سرمایه با افت 17 هزار و 301 واحدی روبرو شد و در ارتفاع 1 میلیون و 439 هزار و 177 واحدی قرار گرفت. در پایان معاملات روز گذشته، شاخص کل هم وزن بورس، نیز با افت 3 هزار 342 واحدی روبرو شد و در ارتفاع 387 هزار و 942 واحدی قرار گرفت. در حال حاضر، بورس در شرایط مطلوبی قرار ندارد و این عوامل، موجب نگرانی سهامداران بورس را فراهم کرده است و آیا در روزهای آینده، اعتماد به بورس بر می گردد؟!
«مهدی حاجی غلام سریزدی» به نوسان ایجاد شده در معاملات اخیر بورس اشاره کرد و اظهار داشت: اکنون اهمیت بازار سرمایه با بیش از ۵۰ میلیون سهامدار برکسی پوشیده نیست و طرح موضوعات بازار سرمایه در سطوح عالی نظام و همچنین تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی بیانگر جایگاه مهم و تأثیر گذار بورس در اقتصاد و جامعه است.
وی به طرح تحقیق و تفحص مجلس از سازمان بورس اشاره کرد و گفت: تحقیق و تفحص از حقوق نمایندگان مجلس شورای اسلامی است اما به نظر می‌­رسد در مقطع پر ابهام کنونی، طرح این مباحث ضمن مخدوش کردن آرامش ایجاد شده در بازار، باعث افزایش ریسک و نوسانات بازار شود و به دنبال چنین اقدامی دردی از سهامداران خرد دوا نخواهد شد.
حاجی غلام سریزدی با تاکید بر اینکه طی چند روز اخیر اقدامات مناسبی در جهت بازگشت اعتماد به بازار و رونق معاملات بورس انجام شده است، اظهار داشت: به منظور حمایت از بازار سرمایه، جلسات و نشست های مهمی با فعالان اقتصادی و بازیگران حقوقی بازار تشکیل شد که نتیجه آن در رشد شاخص و افزایش حجم معاملات ظاهر شد،  اما صحبت از تغییر روند یا ادامه جو مثبت در شرایط فعلی عجولانه به نظر می‌رسد.

روند بازار سهام تغییر می کند

به گفته وی، رفع ابهامات موجود و در نتیجه قابل پیش بینی شدن اقتصاد به ثبات در وضعیت فعلی و رشد بازار در آینده کمک خواهد کرد.
حاجی غلام سریزدی به قیمت‌گذاری دستوری و تلاش‌های صورت گرفته در راستای حذف آن تاکید کرد و اظهار داشت: در زمینه کاهش قیمت‌گذاری دستوری، اقدامات و پیگیری‌های مناسبی توسط رییس سازمان بورس بخصوص در بحث قیمت گذاری خودرو انجام شد و امید است که این اتفاق به نتیجه مطلوب برسد، چراکه با اجرایی شدن آن می‌توان شاهد تاثیرات مثبت این اقدام بر روند معاملات بورس بود.
این کارشناس بازار سرمایه به افزایش تعامل میان بازار سرمایه و بانک مرکزی اشاره کرد و گفت: با تغییرات صورت گرفته در دولت و همچنین معرفی «علی صالح آبادی» به عنوان رییس کل بانک مرکزی، انتظار می­ رود تعامل و همکاری بین بازار پول و بازار سرمایه به عنوان دو بال اصلی اقتصاد کشور بیش از گذشته شده و بازار سرمایه بتواند در تصمیم گیری های کلان اقتصادی تأثیر گذار باشد و نقش واقعی خود را ایفا کند.
وی به اخبار منتشر شده درخصوص احتمال واریز منابع مالی از صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه تا پایان آبان ماه اشاره کرد و گفت: زمزمه هایی مبنی بر واریز ۱۵۰ میلیون دلار منابع مالی از صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت مطرح می شود،  واریز این مبلغ و استفاده از آن در حمایت از بازار اقدامی مناسب خواهد بود و می تواند تا حدودی بر تغییر روند معاملات بازار تاثیرگذار باشد.
این کارشناس بازار سرمایه در پایان، بیان کرد: از سوی دیگر تقاضای فعالین بازار سرمایه بازگرداندن اعتماد به بازار با اتخاذ تصمیمات منطقی در مشورت با اهالی بازار است، زیرا در صورت وجود بی اعتمادی تزریق این مبالغ راه به جایی نخواهد برد و نتیجه ای نخواهد داشت.

پیش بینی بورس امروز یکشنبه 23 آبان 

روز شنبه شاخص کل سطح مهم یک میلیون و 450 هزار واحد را از دست کرد و از نیمه کانال پائین افتاد. شاخص بیش از 17 هزار واحد نزول کرد و بسیاری از نمادهای بزرگ بازار مانند فارس، فولاد، شستا، شپنا، شتران، وبملت، کگل، وغدیر، نوری، وتجارت، شبندر، وبصادر، کچاد، وپارس، ومعادن، شاراک، شبریز، وپاسار، خبهمن، کالا، پارسان، اخابر و تاپیکو افت قیمت داشتند و موجب ریزش شاخص کل داشتند.
دیروز خروج نقدینگی حقیقی به بازار سهام وارد دومین روز متوالی شد و ارزش خالص تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی بازار 374 میلیارد تومان بود. بیشترین خروج نقدینگی حقیقی به نمادهای شپنا، بپاس، شبندر، وبملت، سمگا، شستا، فولاد، فسبزوار، تپکو، شتران، میدکو، جم، وغدیر، فملی و سامان تعلق داشت.
دیروز سمت عرضه بازار نیز پُرتعداد بود و در تمامی دقایق معاملات صبح شنبه تعداد نمادهای صف فروش بیش از نمادهای صف خرید بود. در پایان معاملات 73 سهم صف فروش داشتند و ارزش صف‌های فروش با رشد 371 درصدی به 462 میلیارد تومان رسید که 305 میلیارد تومان بیشتر از صف‌های خرید بود. به عبارت دیگر بازار با مازاد عرضه 305 میلیارد تومانی بسته شد. همچنین 82 درصد خرید‌های بازار توسط معامله‌گران حقیقی انجام شد و در مقابل 89 درصد فروش‌ها به حقیقی‌ها تعلق داشت. بنابراین در کنار خروج نقدینگی حقیقی، عرضه در بازار افزایش یافت.
روز گذشته، جوّ روانی بورسی‌ها متأثر از قیمت‌گذاری‌های دولت بود. دستور رئیس جمهور مبنی بر لغو آزادسازی قیمت خودرو سهم‌های خودرویی را صف فروش کرد و فضای بازار را منفی کرد. این در حالی است که روز گذشته روند صعودی قیمت دلار ادامه یافت و دلار به سرعت در کانال 28 هزار تومان بالا رفت و به محدوده 28 هزار و 700 تومان رسید. در این شرایط گروهی از تحلیل‌گران معتقدند رشد قیمت ارز موجب رشد قیمت‌ها در بازار سهام طی روزهای آتی خواهد شد. در مقابل طیف وسیعی از تحلیل‌گران با انتقاد از تصمیمات اقتصادی دولت معتقدند تغییر سریع تصمیم دولت درباره نحوه قیمت‌گذاری خودرو موجب کاهش پیش‌بینی پذیری در اقتصاد ایران می‌شود که به تمامی ارکان اقتصاد و تمامی بازارهای دارایی ضربه می‌زند. به علاوه موجب افزایش بی‌اعتمادی سهام‌داران به بازار سهام و رشد تقاضای آن‌ها در بازار ارز و همچنین افزایش تمایل به سرمایه‌گذاری در ابزارهای کم ریسک‌تری مانند اوراق بدهی و صندوق‌های سرمایه‌گذاری می‌شود.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۱ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین