بورس
پیش بینی وضعیت بورس فردا 25 آبان | سهامداران بورس بخوانند
شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز (دوشنبه 24 آبان ماه) با ریزش 26 هزار واحدی روبرو شد و آیا روند نزولی بازار سهام در جریان معاملات فردا (سه شنبه 25 آبان ماه) ادامه، خواهد داشت؟!
به گزارش شما نیوز: امروز (دوشنبه 24 آبان ماه) شاخص کل بورس در پایان معاملات بازار سرمایه با ریزش 26 هزار و 173 واحدی روبرو شد و در ارتفاع 1 میلیون و 416 هزار و 342 واحدی قرار گرفت. در پایان معاملات امروز، شاخص کل هم وزن بورس، نیز با ریزش 4 هزار و 113 واحدی روبرو شد و در ارتفاع 348 هزار و 866 واحدی قرار گرفت. در حال حاضر، بورس در شرایط مطلوبی قرار ندارد و این عوامل، موجب نگرانی سهامداران بورس را فراهم کرده است و آیا در روزهای آینده، اعتماد به بورس بر می گردد؟!
واحدهای سیمانی در شمال کشور در تابستان با قطع برق و در زمستان با قطع گاز مواجهند. این موضوع میزان تولید این کارخانهها و به طبع آن قیمت محصولات را تحت تاثیر قرار میدهد. حال سوال اینجاست که آیا زنگ خطر برای سهامداران سیمانی به صدا درآمده است؟
«عباس حسینی» نائب رییس انجمن صنفی کارفرمایان سیمان گفت: از شنبه هفته گذشته، همزمان با کاهش دمای هوا قطع گاز واحدهای سیمانی آغاز شد و همچنان ادامه دارد. در حال حاضر واحدهای سیمانی که در مناطق شمالی و شمال شرقی کشور قرار دارند، با قطعی گاز مواجه هستند و هماکنون تولید سیمان در این مناطق با سوخت مازوت انجام میشود.
زنگ خطر بیخ گوش سهام مهم
«ابراهیم سماوی» کارشناس بازار سرمایه، گفت: زمستان هر سال با توجه به برودت هوا و سرما گروههای سیمان، پتروشیمی و فلزات با تهدید کاهش مقدار تولید مواجه هستند.
وی ادامه داد: امسال این اتفاق برای سیمانیها زودتر از موعد اتفاق افتاده است. قطع گاز در زمستان برای شرکتهای سیمانی به معنی عدم استفاده از ظرفیتهای تولید و کاهش آن، کاهش سود و در نهایت به صدا درآمدن زنگ خطر برای سهامداران سیمانی است.
سماوی عنوان کرد: علاوه بر سیمانیها، قطع گاز نمادهای پتروشیمی که از گاز معمولی و ترش استفاده میکنند را نیز به خطر میاندازد.
این کارشناس اظهار کرد: به سهامداران توصیه میکنم همواره به سراغ آن دسته از شرکتهای سیمانی بروند که میزان تولید خوبی داشته و در فصول مختلف سال با مشکل تامین انرژی مواجه نیستند.
سهامداران نسبت به بورس بی اعتماد هستند
«محمد خبری زاد» کارشناس بازار سرمایه، گفت: شوکی که اواخر هفته گذشته با انتشار خبر لغو آزادسازی قیمت خودرو به بازار وارد شد نااطمینانی ایجاد کرد. مردم نسبت به سیاستگذاریهای دولت و بازار سرمایه بیاعتماد شدند.
وی ادامه داد: احساس میکنم اخباری که دیروز در خصوص قیمتگذاری خودرو منتشر شد برای آرام کردن جو بازار است. اما سرمایهگذاران مجددا به این راحتی اعتماد نمیکنند.
خبریزاد گفت: همچنان شاهد درجا زدن نرخ دلار نیما هستیم. نرخ دلار در بازار آزاد به ۲۹ هزار تومان رسیده، اما نرخ دلار نیما همچنان ۲۳ هزار تومان است. این اختلاف از جیب سهامداران شرکتهای صادرات محور به جیب وارداتچیها میرود. در این میان هیچ سودی به مصرفکننده نهایی نمیرسد.
وی به عرضه اوراق دولتی اشاره و تصریح کرد: این هفته اطلاعیه عرضه ۱۰ هزار میلیارد تومان اوراق دولتی منتشر شد. خریداران معمولا بانکها و صندوقهای سرمایهگذاری هستند.
خبریزاد افزود: این صندوقها اگر اجباری به خرید اوراق نداشته باشند، بخشی از دارایی خود را در سهام سرمایهگذاری میکنند. انتشار اوراق باعث تزلزل در بازار شده و بخش زیادی از نقدینگی موجود را میبلعد. دولت میتواند به جای عرضه اوراق سهامی که به آن نیاز ندارد را در بازار عرضه کند.
این کارشناس بازار سهام خاطرنشان کرد: در حال حاضر قیمتها در سطوح ارزندگی بسیار خوبی هستند. دولت با روشی عاقلانهتر و کمتر پوپولیستی میتواند بازار سرمایه را سر و سامان دهد و در کنار آن خودش هم سود ببرد.
وی نسبت به فرار سرمایه از بورس هشدار داد و گفت: سرمایه که بترسد فرار میکند و به سمت بازارهای دیگر میرود. مردم در ادامه چنین روند نا اطمینانی سرمایه خود را به دارایی فیزیکی امن تبدیل میکنند.
تاثیر حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بر روند بورس
جواد فلاحیان، کارشناس بازار سرمایه، عنوان کرد: پس گرفتن لایحه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی یک سیاست شکست خورده است؛ مانند دلار ۱۲۰۰ تومانی که در دولت احمدینژاد با شکست روبرو شد.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۱۰ تا ۱۵ درصد از بازار سهام از ارز ۴۲۰۰ تومانی استفاده میکنند. به نظر من پس گرفتن لایحه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی زیاد بر بازار تاثیرگذار نخواهد بود. اگر چه انتظار تاثیر کوتاه مدت و هیجانی وجود دارد ولی در بلند مدت بازار باهوشتر از آن است که از این موضوع، متاثر شود.
این کارشناس بازار سهام در پایان، بیان کرد: در حال حاضر در گروه غذایی هم اکثر نمادها از ارز آزاد استفاده میکنند و احتمالا طی روزهای آینده، نیز بیشتر تحت تاثیر افزایش دلار در بازار آزاد باشند.