شمانیوز
شما نیوز

بورس

وضعیت بورس امروز 29 آبان | بورس ریخت

وضعیت بورس امروز 29 آبان | بورس ریخت

امروز (شنبه 29 آبان ماه) شاخص کل بورس در پایان معاملات بازار سرمایه با ریزش بیش از 27 هزاری روبرو شد.

به گزارش خبرنگار شما نیوز: در آخرین روز کاری هفته گذشته (چهارشنبه 26 آبان ماه) شاخص کل بورس در پایان معاملات بازار سرمایه با رشد 2 هزار و 153 واحدی روبرو شد و در ارتفاع 1 میلیون و 410 هزار و 749 واحدی قرار گرفت. در پایان معاملات روز چهارشنبه، شاخص کل هم وزن بورس، نیز با رشد 2 هزار و 805 واحدی روبرو شد و در ارتفاع 386 هزار و 754 واحدی قرار گرفت. در حال حاضر، بورس در شرایط مطلوبی قرار ندارد و این عوامل، موجب نگرانی سهامداران بورس را فراهم کرده است و آیا در روزهای آینده، وضعیت بورس بهتر می شود؟!
امروز (شنبه 29 آبان ماه) شاخص کل بورس در پایان معاملات بازار سرمایه با ریزش 27 هزار و 292 واحدی روبرو شد و در ارتفاع 1 میلیون و 383 هزار و 485 واحدی قرار گرفت. در پایان معاملات امروز، شاخص کل هم وزن، نیز با افت 3 هزار و 236 واحدی روبرو شد و در ارتفاع 383 هزار و 529 واحدی قرار گرفت.
گفتنی است، نمادهای بیشترین فولاد، فارس، شستا، پارسان، کچاد، وغدیر و تاپیکو بیشترین تاثیر در افت شاخص امروز بازار سرمایه داشتند. همچنین، شستا، انرژی3، فولاد، پترول، شبندر، خگستر و برکت پُر تراکنش ترین نمادهای امروز بازار سهام بودند.
لازم به ذکر است، ارزش معاملات امروز بازار سهام 39 هزار و 591 میلیارد تومان بود و ارزش کل بازار به 55 هزار و 285 میلیارد و 575 میلیون تومان رسید.
گفتنی است، در پایان معاملات امروز (شنبه 29 آبان ماه) شاخص کل فرابورس با افت 254 واحدی به عدد 19 هزار و 988 واحدی رسید و نمادهای آریا، زاگرس، بپاس، کگهر، غصینو، شگویا و فرابورس بیشترین تاثیر در افت شاخص فرابورس داشتند. همچنین، فجهان، کرمان، آریا، فرابورس و مدیریت  پُر تراکنش ترین نمادهای امروز بازار فرابورس بودند.

عامل تاثیر گذار بر روند بورس هفته جاری

مهمترین فاکتور خبری برای هفته آینده، اخبار مربوط به بودجه است که می‌تواند بر بازار اثرگذار باشد. این طور که شنیده می‌شود تصمیم بر آن شده که دلار در بودجه با نرخ ۲۲ الی ۲۳ هزار تومان در نظر گرفته شود و این یعنی نرخ دلار نیمایی به عنوان مرجع رسمی قیمت دلار در نظر گرفته خواهد شد که این هم باز به نفع بازار سرمایه و سیگنال مثبتی برای کلیت بازار است.
در هفته گذشته، شاهد شاهد خروج 120 میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از بازار بودیم اما در صندوق‌های بادرآمد ثابت هم هیجان ورود پول حقیقی نداشتیم که این نشان از انتظارات تورمی افراد حقیقی است که با رشد قیمت دلار ترجیج می‌دهند سرمایه‌هایشان را کمتر به‌صورت ریال نگه دارند. این ریزش های روزهای اخیر بازار با سال گذشته تفاوت معناداری دارد. در سال گذشته پی بر ایی کلیت بازار بالا بود ولی امروز پی بر ایی بازار به اعداد جذابی رسیده است و کم نیستند سهم هایی که به لحاظ بنیادی در وضعیت خوبی قرار گرفته است و بدین جهت است که می‌توانیم بگوییم بازار سهام یکی از ارزانترین بازارها در شرایط فعلی است و برای کسانی که قصد سرمایه‌گذاری با دید میان‌مدت و بلندمدت دارند می‌تواند جذاب باشد.
اما نکته جالب و راهبردی برای معاملات هفته آینده، نسبت تغییرات شاخص هم‌وزن به شاخص‌کل است. در طی دو سه ماه اخیر وضعیت شاخص‌کل نسبت به شاخص هم‌وزن بهتر بود یعنی در روزهای مثبت شاخص‌کل رشد بیشتر و در روزهای منفی درصد منفی کمتری را تجربه می‌کرد. اما در هفته گذشته شاهد بهبود نسبی شاخص‌کل هم‌وزن به شاخص‌کل هستیم.
در تصویر زیر نسبت نمودار شاخص‌کل هم‌وزن به شاخص را می‌بینیم. از آنجایی که شاخص‌کل هم‌وزن در صورت این نسبت قرار گرفته، هر زمان نمودار صعودی باشد یعنی وضعیت شاخص هم‌وزن بهتر است و بالعکس.

دلیل بی اعتمادی سهامداران به بورس 

«محمد خبری زاد» کارشناس بازار سرمایه، گفت: شوکی که اواخر هفته گذشته با انتشار خبر لغو آزادسازی قیمت خودرو به بازار وارد شد نااطمینانی ایجاد کرد. مردم نسبت به سیاست‌گذاری‌های دولت و بازار سرمایه بی‌اعتماد شدند.
وی ادامه داد: احساس می‌کنم اخباری که دیروز در خصوص قیمت‌گذاری خودرو منتشر شد برای آرام کردن جو بازار است. اما سرمایه‌گذاران مجددا به این راحتی اعتماد نمی‌کنند.
خبری‌زاد گفت: همچنان شاهد درجا زدن نرخ دلار نیما هستیم. نرخ دلار در بازار آزاد به ۲۹ هزار تومان رسیده، اما نرخ دلار نیما همچنان ۲۳ هزار تومان است. این اختلاف از جیب سهامداران شرکت‌های صادرات‌ محور به جیب واردات‌چی‌ها می‌رود. در این میان هیچ سودی به مصرف‌کننده نهایی نمی‌رسد.
وی به عرضه اوراق دولتی اشاره و تصریح کرد: این هفته اطلاعیه عرضه ۱۰ هزار میلیارد تومان اوراق دولتی منتشر شد. خریداران معمولا بانک‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری هستند.
خبری‌زاد افزود: این صندوق‌ها اگر اجباری به خرید اوراق نداشته باشند، بخشی از دارایی خود را در سهام سرمایه‌گذاری می‌کنند. انتشار اوراق باعث تزلزل در بازار شده و بخش زیادی از نقدینگی موجود را می‌بلعد. دولت می‌تواند به جای عرضه اوراق سهامی که به آن نیاز ندارد را در بازار عرضه کند.
این کارشناس بازار سهام خاطرنشان کرد: در حال حاضر قیمت‌ها در سطوح ارزندگی بسیار خوبی هستند. دولت با روشی عاقلانه‌تر و کمتر پوپولیستی می‌تواند بازار سرمایه را سر و سامان دهد و در کنار آن خودش هم سود ببرد.
وی نسبت به فرار سرمایه از بورس هشدار داد و گفت: سرمایه که بترسد فرار می‌کند و به سمت بازار‌های دیگر می‌رود. مردم در ادامه چنین روند نا اطمینانی سرمایه خود را به دارایی فیزیکی امن تبدیل می‌کنند.
گزارش: اختصاصی شما نیوز

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۱ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین