کیک های حاوی قرص + جزئیات کامل
به گفته مدیر کل استاندارد آذربایجان شرقی، قرصهای درون کیکها "استامینوفن" و "آنتیهیستامین" هستند.
به گزارش خبرنگار شمانیوز و به نقل از ایسنا: سید محمد صابری عصر پنجشنبه افزود: سه کودک مسموم شده در شهرستان بافت و چهار کودک در شهر کرمان به بیمارستان افضلی پور بعد از مصرف کیک حاوی قرص به مراکز درمانی مراجعه کردند.
وی اظهار داشت: موارد مسموم شده در استان کرمان را کودکان تشکیل میدهند و این افراد بیشتر با خواب آلودگی و مسمومیت خفیف به مراکز درمانی مراجعه کرده اند.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی کرمان تصریح کرد: موارد مسموم شده با کیک حاوی قرص بعد از انجام اقدامات درمانی سرپایی با حال عمومی مساعد از بیمارستان ترخیص شدند.
وی تاکید کرد: کیک و کلوچههایی که توسط والدین کودکان به مراکز درمانی آورده شده با برندهای مختلف و باز بوده و نمیتوان در این مورد نظر داد.
مدیر حوادث و سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان از همشهریان درخواست کرد قبل از استفاده از اینگونه مواد خوراکی بسته بندی شده، از سلامت کامل محصول و محتویات بسته بندی شده آن، اطمینان حاصل کنند.
صابری به صاحبان فروشگاهها و مراکز عرضه کننده مواد خوراکی و آشامیدنی، توصیه کرد: مواد خوراکی و آشامیدنی را مستقیماً از کارخانجات و نمایندگیهای مجاز و شرکتهای توزیع کننده معتبر، تأمین و عرضه کنند.
رئیس اورژانس و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی کرمان در ادامه افزود؛ بازرسان حوزه غذا و دارو و همچنین کارشناسان بهداشت محیط دانشگاههای علوم پزشکی استان، ضمن بازدید از کارخانجات و مراکز عرضه کننده مواد خوراکی، بر روند تولید و توزیع محصولات خوراکی نظارت کامل داشته و گروههای مربوطه، تدابیر لازم را در این زمینه به عمل میآورند.
ساسان فرشی حقرو ، با بیان اینکه تاکنون بیش از ۳۰ آزمایش از سوی وزارت بهداشت بر روی این کیکها انجام شده است، اظهار کرد: هنوز ۱۰ آزمایش دیگر در دست انجام است، اما جدیدترین نتایج آزمایشهای وزارت بهداشت بر روی این محصولات نشان میدهد که این قرصها از "نوع استامینوفن" و "آنتیهیستامین" بوده و تاکنون اثری از قرصهای روانگردان و توهم زا در آنها دیده نشده است.
وی با تاکید بر اینکه در خط تولید کیکهای آلوده به قرص مشکلی وجود نداشته است، افزود: اگر این قرصها در خط تولید داخل کیک قرار داده شده بود، بعد از حرارت روکش کپسول آب میشد و قرص نیز به کلی از بین میرفت؛ بنابراین مشخص است که عدهای جعبه کیک را باز کرده و قرصها را در آن جاسازی کردند.
این مقام مسئول در ادامه در پاسخ به اینکه آیا امکان بستهبندی مجدد کیک بدون اینکه مصرفکنندگان متوجه شوند، وجود دارد یا نه، تصریح کرد: این امکان برای کسانی که بخواهند تقلب کنند وجود دارد، اما کارشناسان میتوانند متوجه باز و بسته شدن جعبه کیک بشوند.
فرشی حقرو با تاکید بر اینکه جاسازی قرص در کیک نمیتواند در فرآیند تولید اتفاق افتاده باشد، گفت که تاکنون کیکهای آلوده به قرص در استانهای هرمزگان و سیستان و بلوچستان کشف شده و در ۱۲ برند مختلف مشاهده شده است.
در روزهای گذشته عکس و فیلمهایی مبنی بر وجود قرص در کیکهای بستهبندی منتشر شد که در پی آن صبح امروز کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت ، با تاکید بر اینکه این قرصها پس از تولید و در مرحله عرضه داخل کیکها گذاشته شده، موارد مطرح شده جاسازی قرص در کیکها را مربوط به بیش از ۱۰ شرکت تولید کیک عنوان کرد و گفت که "قاعدتا اینکه یک جسم خارجی در خط تولید بیش از ۱۰ شرکت تولید کیک خوراکی طی دو هفته و به صورت همزمان جاسازی شود، آنهم به شکلی که این اتفاق متوجه یک یا دو استان باشد، قطعا مشکوک است و باید از مراجع انتظامی پیگیری شود. نکته قابل توجه اما آن است که تولید کیک نیز در همان استانها صورت نگرفته و از خارج از این استانها به آن جا وارد میشود."
در این رابطه رئیس هیات مدیره کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران نیز با تاکید بر اینکه جاسازی قرص از نظر فنی نمیتواند در خط تولید اتفاق افتاده باشد، از پلمب شدن چند انبار نگهدارنده کیکهای آلوده به قرص خبر داد و گفت که اگر از این انبارها کیکی توزیع شده باشد از بازار جمعآوری شده است.
مدیر بازرسی و نظارت اتاق اصناف سیستان و بلوچستان نیز اعلام کرد که عوامل توزیع کیکهای حاوی قرص شناسایی شدند.
هادی بهلولی ، اظهار کرد: یک سری قرص در مناطق نیکشهر و چابهار در کیکهای خاصی کشف شده که در گشت مشترک از سوی وزارت بهداشت، جمعآوری شده و در حال حاضر در آزمایشگاههای این وزارتخانه در دست بررسی است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر این موضوع در دست پیگیری است و نتیجه نهایی بعد از مشخص شدن نتایج آزمایشات در آینده اعلام میشود، گفت: نمونههایی که مشکوک به جاسازی قرص بوده از بازار جمعآوری شده و برای تشخیص محتوا به آزمایشگاه فرستاده شده است.
مدیر بازرسی و نظارت اتاق اصناف سیستان و بلوچستان همچنین گفت که منبع و عوامل توزیع کیکهای مشکوک مشخص شده و در صورتی که نتایج آزمایش نشان دهنده "مورد خاصی" باشد، با عوامل آن برخورد میشود.
بهلولی درباره دستگیر شدن عوامل توزیع این کیکها اظهار بیاطلاعی کرد و تصریح کرد: در حال حاضر منتظر هستیم مشخص شود چیزی که در کیکها بوده واقعا قرص بوده یا مواد خوراکی و باید تا زمان مشخص شدن جواب منتظر بمانیم.