شمانیوز
شما نیوز

جزئیات اتش سوزی در استرالیا + تصاویر

 جزئیات اتش سوزی در استرالیا + تصاویر

نخست‌وزیر ایالت نیوساوت ویلز در جنوب شرق استرالیا در پی احتمال شدت گرفتن آتش سوزی‌ها، وضعیت اضطراری یک هفته‌ای را در این ایالت به مورد اجرا می‌گذارد.

جام نیوز نوشت : پیش بینی شده که در آخر هفته این ایالت شاهد افزایش دما و وزش بادهای شدید باشد که این وضعیت می‌تواند منجر به "وقوع آتش سوزی‌های به شدت خطرناک و گسترده" شود.

وضعیت اضطراری از فردا صبح (جمعه ۳ ژانویه) آغاز و به مدت هفت روز ادامه خواهد داشت.

عملکرد اسکات موریسون، نخست وزیر استرالیا در رویاروی با آتش سوزی و کمک به مردم با انتقاداتی روبرو شده است. بطوری که او مجبور شد دیدارش را از یکی از این مناطق کوتاه کند به این دلیل که مورد مواخذه مردم محلی قرار گرفت.

مردم محلی گفته‌اند که دیگر به او رای نخواهند داد.

به گفته مقامات محلی حداقل هفت نفر در شب سال نو در ایالت ولز نیوساوت ولز جان باختند که یکی از آنها یک آتش‌نشان داوطلب بوده است. یک نفر دیگر هنوز مفقود است.

نیروهای ارتش در حال آماده‌سازی برای خارج کردن حدود ۴ هزار نفری هستند که در ایالت ویکتوریا گرفتار آتش شده‌اند.

از ماه سپتامبر گذشته، آتش سوزی‌ها در استرالیا منجر به کشته شدن ۱۸ نفر و تخریب بیش از ۱۲۰۰ خانه در ایالت‌های نیوساوت ولز و ویکتوریا شده است.

دست کم ۱۷ نفر هم تنها در آتش سوزی‌های هفته جاری ناپدید شده‌اند.

گفته شده که ذخیره مواد غذایی در برخی از شهرهای گرفتار آتش رو به اتمام است.

مقامات پیشتر از افرادی که در حال گذراندن تعطیلات سال نو هستند، درخواست کردند تا فورا منطقه توریستی به وسعت ۲۶۰ کیلومتر در سواحل نیوساوت ولز را قبل از روز شنبه ترک کنند.

اما خروج از محدود‌ه‌ای که مقامات استرالیا در آن وضعیت اضطراری اعلام کردند، آسان نیست. بسیاری از بزرگراه‌ها و جاده‌های به دلیل ادامه آتش‌سوزی یا سقوط درختان مسدود شدند.

در ایالت ویکتوریا، یک کشتی نیروی دریایی برای کمک و تخلیه مردم وارد سواحل شهر مالاکوتا در نزدیکی مرز نیوساوت ولز شده است.

قرار است این کشتی فردا حدود ۸۰۰ نفر را از مناطق گرفتار آتش خارج کند.

در مالاکوتا در ایالت ویکتوریا، که روز سه‌شنبه شاهد گریختن هزاران نفر از اهالی به ساحل برای فرار از آتش بود، پلیس با قایق ۱/۶ تن آب برای ساکنان آورده است.

هم‌زمان پلیس در سانبری واقع در ۴۰ کیلومتری شمال غربی ملبورن به اهالی هشدار داده است ناحیه را ترک کنند.

دود آتش‌سوزی روز چهارشنبه از فاصله دو هزار کیلومتری در جزیره جنوبی نیوزیلند قابل مشاهده بود.

اداره آتش‌نشانی هشدار داد که ماموران نمی‌توانند در برخی نقاط دور افتاده نیوسات ولز به ساکنان دسترسی پیدا کنند.

Og63lmgvayEE

دنیای اقتصاد نوشت : اگر بمب اتم به استرالیا انداخته می‌شد، این کشور دچار همین مقدار خسارتی می‌شد که الان با آتش‌سوزی جنگل‌‌هایش دست و پنجه نرم می‌کند. حالا با بیش از یک ماهی که از آتش‌سوزی علفزارها و جنگل‌های استرالیا می‌گذرد، دولت این کشور اعلام کرده است قصد دارد با استفاده از تجهیزات نیروهای نظامی خود به جنگ با آتش برود؛ موردی که از زمان جنگ جهانی دوم به این سو بی‌سابقه است. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، کسانی که قصد فرار از مهلکه دارند تنها توانسته‌اند چند چمدان کوچک از اسباب و اثاثیه خود را بردارند. برخی از آنها نوزادان خود را در آغوش گرفته و برخی دیگر سگ‌هایشان را. آنها پس از یک سفر ۲۰ ساعته، پاهایشان به لرزه افتاده بود. آنها بسیار خسته و ضعیف شده بودند و لباس‌هایشان همچنان بوی دود می‌داد. آنها از دل جهنم بیرون آمده بودند. چهار روز پس از آتش‌سوزی بوته‌زارها، شهر ساحلی دورافتاده مالاکوتا ویران شد و مردم این شهر مجبور شدند پناهگاه‌های خود را ترک کنند و زیر آسمانی به رنگ خون حرکت کنند و هزاران تن از آنها خود را به شهر هاستینگز، در نزدیکی ملبورن رساندند. مقامات استرالیایی می‌گویند احتمالا این بزرگ‌ترین سطح استفاده از نیروهای دریایی در زمان صلح در تاریخ استرالیا به حساب می‌آید. استرالیا کشوری است که در فصل آتش، در آستانه یک فاجعه قرار می‌گیرد و این چالشی است که هر فصل دولت این کشور برای تحت کنترل در آوردن آتش، باید با آن دست و پنجه نرم کند. در این راستا روز شنبه وزش بادهای گرم در سراسر استرالیا، شدت آتش‌سوزی را افزایش داد و تاکنون ۲۳ نفر در فصل آتش‌سوزی کشته شده‌اند. در این شرایط هزاران نفر شهر را تخلیه کرده‌اند، در حالی که شهرهای بسیاری هنوز در خطر آتش‌سوزی قرار دارند.

بنابر آمارهای اعلام شده تاکنون ۱۲ میلیون هکتار از خاک استرالیا در آتش سوخته است که بزرگ‌تر از سوئیس است و انتظار می‌رود با توجه به شرایط آب و هوایی، اوضاع بدتر از این هم شود. دولت استرالیا از حدود صد هزار نفر از سکنه مناطقی که با تهدید آتش روبه‌رو هستند خواسته است برای در امان ماندن از شعله‌های سوزان خانه‌های خود را ترک کنند. به همین منظور مردم استرالیا در مناطقی که باخطر روبه‌رو هستند، سعی می‌کنند خود را به مناطق ساحلی برسانند. دولت استرالیا همچنین به دلیل آنکه شعله‌های آتش در برخی مناطق جنوب شرقی مهارناپذیر هستند، در ایالت نیوساوت‌ولز که پرجمعیت‌ترین منطقه کشور است، وضعیت اضطراری اعلام کرده است.

آتش‌سوزی‌های جنگلی بخش‌های وسیعی از استرالیا را دربرگرفته و وزش باد خطر گسترش آن را در دو روز اخیر بیشتر کرده است. ده‌ها هزار نفر از ساکنان مناطقی که در محاصره آتش هستند از بامداد روز شنبه ۴ ژانویه به مرور منازل خود را ترک کردند و به سمت شهرهای دیگر رفتند. روز جمعه سوم ژانویه نیز حدود هزار نفر از ساکنان و دیگر افراد حاضر در شهر ساحلی کوچکی به نام مالاکوتا که در محاصره آتش قرار داشتند با یک فروند کشتی نیروی دریایی ارتش از محل دور شدند. مالاکوتا در مکانی در میانه راه سیدنی به ملبورن قرار دارد و آسمان این شهر بر اثر دود ناشی از آتش‌سوزی سیاه شده است. تاکنون دو پست انتقال برق فشار قوی بر اثر آتش‌سوزی از بین رفته و خطر قطع برق بزرگ‌ترین شهر این کشور یعنی سیدنی را تهدید می‌کند. به همین دلیل وزارت انرژی استرالیا از شهروندان این کشور خواسته است تا حد امکان در مصرف برق صرفه‌جویی کنند تا خطری برای سیدنی روی ندهد. ۶۵ درصد از جمعیت هشت میلیون نفری نیوساوت‌ولز در شهر سیدنی زندگی می‌کنند. اسکات موریسون، نخست‌وزیر استرالیا آخرین آمار کشته‌شدگان آتش‌سوزی جاری در این کشور را تایید کرده و گفته به ۲۳ نفر رسیده‌اند. از این افراد ۱۷ تن در ایالت نیوساوت‌ولز جان خود را از دست داده‌اند. از سوی دیگر بررسی پژوهشگران دانشگاه سیدنی نشان می‌دهد تاکنون حدود ۴۸۰ میلیون حیوان از گونه‌های مختلف در آتش‌سوزی مناطق جنوب شرقی سوخته و تلف شده‌اند.

این پژوهشگران گفته‌اند متاسفانه آمار تلفات جانوران در این منطقه باز هم با افزایش زیادی روبه‌رو خواهد شد. تاکنون هزار و ۵۰۰ خانه در مناطق درگیر آتش‌سوزی به خاکستر بدل شده و مقام‌های استرالیایی پیش‌بینی می‌کنند که در روزهای آتی این آمار باز هم افزایش یابد. شدت تخریب آتش‌سوزی در جنوب شرقی به حدی است که تا پیش از آغاز سال نو، چند شهر در ایالت‌های نیوساوت‌ولز و ویکتوریا با خاک یکسان و به‌طور کلی از روی نقشه حذف شدند. هزاران آتش‌نشان همچنان در حال مبارزه با شعله‌ها هستند و دولت ۳ هزار نیروی آماده به خدمت ارتش را نیز برای کمک به آنها فراخوانده است. وزارت دفاع استرالیا گفته است چنین فراخوانی تاکنون در این کشور پیشینه نداشته است. دمای هوا روز شنبه در سیدنی به ۱/ ۴۸ درجه سانتیگراد در سایه رسید. این دما برای این شهر یک رکورد محسوب می‌شود. گرمای هوا همچنین در شهر دیگر استرالیا یعنی کانبرا نیز رکورد شکست و به ۹/ ۴۲ درجه رسید. سخنگوی سازمان هواشناسی استرالیا گفته است دمای هوا در این دو شهر در روزهای آتی ممکن است از این هم فراتر برود. این اتفاقات در شرایطی رخ می‌دهد که هنوز بیش از یک ماه دیگر به پایان فصل آتش‌سوزی مانده است و حالا دولت استرالیا مجبور شده است در گستره وسیعی از تجهیزات نظامی خود برای مهار آتش استفاده کند که از جنگ جهانی دوم به این سو بی‌سابقه است. به همین منظور ارتش ۳ هزار نیروی ذخیره خود را برای خدمت‌رسانی فرا خوانده است و قرار است از نیروهای دریایی و هوایی این کشور به کمک دولت بیایند. ارتش قرار است در تخلیه مناطق خطرناک به مردم این کشور کمک کنند.

AS0FJWwcHmv8

لیندا رینالدز، وزیر دفاع این کشور می‌گوید: «دولت این تصمیم را به راحتی اتخاذ نکرده است.» او می‌افزاید: «این برای اولین بار در تاریخ استرالیا است که ارتش نیروهای ذخیره خود را برای خدمت فراخوانده است.» با این حال نخست‌وزیر این کشور به دلیل عدم توانایی در مهار آتش، به شدت تحت انتقاد قرار گرفته است. او جزو کسانی است که این آتش‌سوزی را بی‌ارتباط با پدیده گرمایش جهانی دانسته است.استرالیا برای سالیان سال است که با آتش‌سوزی علفزارهایش مشکل دارد و افزون بر این خشکسالی و افزایش رکوردشکن دما نیز اوضاع این کشور را شکننده‌تر کرده است. در حال حاضر مناطق شرقی، جنوبی و بخشی از استرالیا تحت‌تاثیر این مساله هستند.

 

hVUt2B6Kzlrb

fSa77Akrfftx

39nW6IHCvagY

jkvMODIm0PRz

2hHmOzSqg8ye

WEKMXZp7nYfp

IyIhxAPOYpr0

uAZ3985GXafk

VRyRV5zgfMv3

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۷۱ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • میلاد

    چقد دردناک😢

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی