ویروس کرونا برای روزهداران + جزئیات
همزمان با فرارسیدن ماه مبارک رمضان، پزشکان در پاسخ به برخی سوالات، از مشکلساز نبودن ویروس کرونا برای روزهداران خبر میدهند.
به گزارش خبرنگار شمانیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان،با شیوع ویروس کرونا آن هم در ایام ماه رمضان، این پرسش مطرح است که آیا روزهداری در دوران کرونا ممکن و درست است یا خیر. برخی مردم گمان میکنند که روزه گرفتن سیستم ایمنی را ضعیف کرده و خطر ابتلا به ویروس کرونا را افزایش میدهد اما این فرضیه درست نیست.
در حالی که برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید- ۱۹ و مداوای آن تقویت سیستم دفاعی بدن، از جمله از طریق تغذیه سالم و کافی و نوشیدن مایعات توصیه شده است اما کارشناسان تغذیه معتقدند با رعایت اصول صحیح تغذیه در شرایط کرونا؛ مشکلی برای روزهداری وجود ندارد.
بیژن صدری زاده، متخصص بیماریهای عفونی در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان اظهار کرد: کرونا، مشکلی برای روزهداران به وجود نمیآورد اما گروههای پر خطری که دارای بیماریهای زمینهای هستند، بیشتر باید مراقب باشند. این گروه شامل افرادی میشوند که سنین ۶۵ سال به بالا دارند و یا دچار بیماریهای زمینه ای هستند. این افراد با مشورت پزشک و آگاهی از سلامت خود میتوانند روزه بگیرند.
او تصریح کرد: سیستم ایمنی بدن کاملا بستگی به استراحت و تغذیه فرد دارد. افرادی که تصمیم بر روزه داری دارند، باید از زمان افطار تا سحر به اندازه کافی آب بنوشند.
صدری زاده گفت: تنها توصیه کاربردی در چنین شرایطی رعایت نکات بهداشتی، نوشیدن آب به اندازه کافی و تغذیه مناسب است. افرادی که به ویروس کرونا مبتلا هستند یا علائم آن را دارند، نمیتوانند روزه بگیرند.
ویروس کرونا برای روزه داران مشکلی ایجاد نمیکند
علیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی درباره روزه داری درماه رمضان اظهار کرد: روزه داری میتواند کمک شایانی به بیماریهای مختلفی کند. روزه گرفتن باعث بالا بردن قوای جسمانی و تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر بیماریهای عفونی و حتی کرونا میشود.
مرندی گفت: روزه گرفتن میتواند به تنظیم قند خون و فشار خون کمک کند. البته نمیتواند جایگاه انسلولین را بگیرد، اما میتواند تا حدودی مشکل فرد را رفع کند. روزه میتواند موجب کاهش استرس و وزن شود . همچنین برخی بیماریها تا حدودی با روزه داری کنترل میشود.
او افزود: باید از زمان افطار تا سحر به اندازه کافی آب نوشیده شود تا بدن با کمبود آب مواجه نشود.
او تصریح کرد: افراد دچار لاغری بسیار شدید و چاقی مفرط نیز در رعایت توصیههای بهداشتی احتیاط بیشتری کنند. بیماری دیابت عامل مساعد کننده عمده برای ابتلا به ویروس کرونا است. فقط آن گروه از بیماران دیابتی اقدام به روزه داری کنند که سن کمتر از ۶۵ سال داشته و تحت درمان و مراقبت نزدیک پزشک هستند.
مرندی بیان کرد: بیماران دچار فشار خون در صورتی روزه بگیرند که فشار خون آنها در کنترل مطلوب، یعنی فشار بالا (سیستولیک) کمتر از ۱۴۰ میلیمتر جیوه و فشار پائین (دیاستولیک) کمتر از ۸۰ میلیمتر جیوه باشد.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی تکید کرد: بیمارانی که پیوند اعضاء شدهاند نباید روزه بگیرند اما روزه گرفتن برای بیماران پیوند قرنیه بلامانع است.
او اظهار کرد: در بیمارانی که مبتلا به سایر بیماریها هستند و قبلا روزهداری برای آنها منعی نداشته است، روزهداری در شرایط بحران ویروس کرونا متفاوت از سالهای دیگر نیست و در موارد خاص با نظر پزشک متخصص اقدام کنند.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی گفت: مطالعات جهان نشان میدهد روزه داری نه تنها هیچ گونه خدشهای به ایمنی بدن نمیزند، بلکه سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.