شمانیوز
شما نیوز

چرا سر انگشتان پوسته می شوند؟ + راه های درمان

چرا سر انگشتان پوسته می شوند؟ + راه های درمان

​شستن مکرر دست، مکیدن انگشتان و بیماری ها از علل پوسته شدن انگشتان دست در بزگسالان و کودکان می باشند برای رفع آن بهتر است دستان خود را با روغن گیاهی چرب نگاه دارید.

پوست پوست شدن انگشتان یک مشکل بسیار رایج است ؛ پوست اطراف انگشتان نرم و حساس است و اگر از آن مراقبت نکنید از پوسته شدن آن رنج میبرید. این مشکل میتواند باعث ناراحتی و یا حتی خجالت شما شود. همانطور که در ادامه این بخش شرح خواهیم داد چند دلیل برای این مشکل پوست وجود دارد. برخی از علل شناخته شده عبارتند از:

خشکی پوست ، آفتاب سوختگی ، اگزما ،پسوریازیس، آب و هوای سرد و خشک ، شستن مکرر دست ها ، استفاده از مواد شیمیایی سنگین و آلرژن ها.

عفونت های مانند برخی از انواع عفونت های استاپ ، عفونت های قارچی ، ویتامین و برخی از شرایط دیگر نیز ممکن است باعث ایجاد این مشکل شود.

پوست پوست شدن نوک انگشتان معمولا یک مشکل موقت است و بعد از چند روز با ایجاد پوستی جدید ترمیم میشود با این حال اگر این اتفاق برای شما مشکلی ایجاد کرد برخی از درمان های طبیعی وجود دارند که میتوانید برای روند بهبودی آنها را در خانه انجام دهید.

پوسته شدن انگشتان

چرا انگشتان دست پوسته پوسته می شوند؟ 

بررسی علل پوسته شدن انگشتان دست :

شرایط محیطی:

شرایط محیطی بیشتر از این که یک مشکل داخلی باشد ، یک مشکل خارجی است . این دسته شامکل آب و هوا و یا حتی مکیدن انگشتان توسط کودکان است.

شستن مکرر دست ها :

خشکی پوست یک شرایط رایج است و ممکن است باعث پوسته شدن انگشتان و یا ترک ،که خشکی پوست اغلب به علت شستشوی دست ها با صابون است.همانطور که شستشوی مکرر دست ها برای کاهش انتشار باکتری های مضر اهمیت دارد استفاده از صابون چربی محافظ پوست را از بین میبرد. هنگامی که این چربی از بین برود پوست دیگر نمیتواند مرطوب بماند ، باعث خشکی و درماتیت میشود.

شستن زیاد دست

علت پوسته شدن انگشتان دست

آفتاب سوختگی:

آفتاب سوختگی از طریق اشعه ماوراء بنفش باعث ایجاد آسیب به پوست میشود.دز این شرایط پوست میتواند قبل از پوسته شدن شروع به قرمزشدن، گرم شدن ، میکند در حالی که بسیاری از آفتاب سوختگی ها خفیف هستند و در عرض یک هفته از بین میرود ، برخی خطر ابتلای فرد به سرطان پوست را افزایش میدهد.

یک فرد مبتلا به آفتاب سوختگی باید دور از خورشید قرار بگیرد و از لوسیون های مانند آلوئه ورا استفاده کند تا رطوبت های پوست خود را حفظ کند. 

مکیدن انگشت ها :

مکیدن انگشت به خصوص انگشت شست در کودکان نسبتا شایع است و میتواند منجر به زخم های دردناک و یا پوسته پوسته شدن شود.

پوست پوست شدن دست

علت پوسته شدن انگشت دست نوزادان و کودکان 

پوسته شدن انگشتان دست به چه علت رخ می دهد؟

مواد شیمیایی:

بسیاری از افراد مشاغلی دارند که ممکن است پوستشان در معرض مواد شیمیایی مضر قرار گیرند.این مشاغل شامل مشاغل کشاورزی ، ساخت و ساز و تولید میشود.بسیاری از محصولات تمیز کننده ، صابون ها و حلال ها هم دارای مواد شیمیایی هستند که میتواند به خشکی پوست یا تحریک آن شوند.

افرادی که به طور منظم در معرض مواد شیمیایی قرار دارند باید مطمئن باشن که لباس های محافظتی میپوشند و به طور مرتب دست ها را شسته و مرطوب کننده بزنند. 

اگزمای دست:

اگزمای دست یک بیماری شایع است که وجود 60 درصد از جمعیت جهان را تحت تاثیر قرار میدهند که به عنوان درماتیت دست نیز شناخته شده است.اگزما در دست ها ممکن است به علت ژنتیک یا در تماس بودن با یک آلرژن یا یک عامل تحریک کننده ایجاد شود.

اگزمای دست

بیماری های مرتبط با پوسته شدن انگشتان دست 

کراتولیز اگزالاتی:

یک بیماری شایع پوستی است که سبب پوسته پوسته شدن میشود . احتمال ایجاد این بیماری در ماه های تابستان بیشتر است.در حالی که هنوز علت دقیق آن ناشناخته است ، این بیماری ممکن است با قرار گرفتن در معرض مواد سوزاننده مانند صابون ، مواد شوینده و حلال ها تشدید شود.این افراد میتوانند صابون های ملایم بدون مواد شیمیای را جایگزین کنند. 

پسوریازیس:

یک بیماری پوستی است که باعث ایجاد لکه های قرمز و متورم بر روی پوست میشود. که در آرنج ، زانو، پوست سر و نوک انگشتان رایج تر است.اما میتواند در هر قسمتی از بدن ظاهر شود.پسوریازیس یک بیماری خود ایمنی است و مسری نمیباشد. 

بیماری کاوازاکی:

یک بیماری نادر است که عمدتا کودکان زیر 5 سال را تحت تاثیر قرار میدهد.از علائم قابل توجه آن حرارت بالای بدن است که بیش از 5 روز طول میکشد و یکی دیگر از علائم آن پوسته شدن انگشتان میباشد.این بیماری باید در بیمارستان درمان شود ، زیرا عواقب جدی دارد بنابراین تشخیص سریع آن ضروری است.حدود 5 درصد موارد باعث عوارض قلبی و یک درصد آن باعث مرگ و میر میشود.

پوسته شدن دست کودک

دلایل پوسته شدن انگشتان دست در کودکان 

چه زمانی باید درمورد پوسته شدن انگشتان دست به پزشک مراجعه کرد:

در اغلب موارد این مشکل خفیف است و میتواند به راحتی آن را در خانه با مرطوب کننده و اجتناب از تحریک کننده ها درمان کرد. با این حال در بعضی از شرایط که ممکن است دچار بیماری های دیگر شود تشخیص پزشک ضروری است: 

نشانه های داشتن عفونت ، پوسته پوسته شدن و طول کشیدن آن بیش از 2 هفته.

پوسته شدنی که با درمان های محافظه کارانه بهبود نمیابد

علائمی که در طول زمان بدتر میشود

معاینه پوسته دست

پوسته شدن انگشتان دست نشانه چیست؟

جلوگیری از پوسته شدن انگشتان دست در کودکان و بزرگسالان:

برخی از نکات ساده و تغییر سبک زندگی در فرد میتواند مانع پوسته شدن و یا ترک نوک انگشتان شود. این ها شامل :

شستن دست ها با آب گرم به جای آب داغ

استفاده از دست کش در هنگام شستن ظرف ها یا استفاده از محصولات تمیز کننده

پوشیدن دستکش گرم در هوای سرد

استفاده از مرطوب کننده پس از اینکه نوک انگشتان با آب در تماس بوده است

جلوگیری از پوسته شدن انگشتان

راه جلوگیری از پوسته شدن انگشتان دست 

و اما درمان های خانگی و گیاهی برای رفع پوسته شدن انگشتان دست

در این بخش از سلامت پوست و موی نمناک 10 راه برای خلاص شدن پوسته پوسته شدن نوک انگشتان وجود دارد. 

1. خیس کردن نوک انگشتان با آب گرم:

هر روز به مدت 10 دقیقه انگشت هایتان را در آب گرم خیس کنید. در این روش 2 مزیت وجود دارد، اول اینکه پوست اطراف انگشتان شما نرم میشود و دوم اینکه پوسته های انگشتانتان شروع به ریختن میکند.

برای گرفتن نتایج بهتر، مقداری عسل و آب لیمو را با آب گرم مخلوط کنید. و دستهایتان را درون آن خیس کنید و بعد دست هایتان را با استفاده از یک پد خشک کنید و بعد، از یک مرطوب کننده با کیفیت یا روغن ویتامین e استفاده کنید.همچنین می توانید روغن زیتون را نیز جایگزین کنید.

رفع پوسته شدن انگشتان دست

روش های درمانی برای پوسته شدن انگشتان دست 

2. خیار مفید پوسته شدن انگشتان دست:

خیار نیز میتواند برای درمان نوک انگشتان مناسب باشد. کمک میکند تا پوستتان را تازه ، مرطوب و صاف نگه دارید.یک عدد خیار تازه را در قطعات ضخیم برش دهید و به آرامی روی انگشتان ماساژ دهید تا زمانی که آب آن جذب پوست شود.و همچنین میتوانید خیار را به مدت 30 دقیقه روی قسمت آسیب دیده پوست قرار دهید و سپس با آب ولرم شستشو دهید این درمان را بار ها در طول روز تکرار کنید. 

3. جو برای درمان پوسته شدن انگشتان دست:

یک مشت پودر جو را در یک کاسه بزرگ آب گرم مخلوط کنید و به مدت 10 الی 15 دقیقه انگشتانتان را در آن خیس کنید و سپس با آب سیتشو دهید و با یک پد یا حوله نرم پنبه ای به آرامی خشک کنید. سپس از یک مرطوب کننده ملایم استفاده کنید. این درمان را هر شب قبل از خوابیدن تکرار کنید. 

4. کمک روغن نارگیل به رفع پوسته شدن انگشتان دست:

روغن نارگیل یکی از فوق العاده ترین درمان ها ی خانگی برای مشکلات پوستی به خصوص پوسته پوسته شدن پوست میباشد.پوست شما را مرطوب میکند و باعث نرم ماندن آن میشود.

روغن نارگیل حاوی اسید های چرب متوسطی است که اجازه میدهند که به سرعت به پوست نفوذ کنند بنابر این خشکی، خارش ، و پوسته شدن را از بین میبرد .بعلاوه ، خواص ضد قارچ و ضد باکتری آن در برابر عفونت ها محافظت میکند.به سادگی روغن نارگیل را روی انگشتان آسیب دیده اعمال کنید و در طول روز چندین بار تکرار کنید.

فواید درمانی روغن نارگیل

چرب کردن دست برای درمان پوسته شدن انگشتان دست 

پوسته شدن انگشتان دست را چگونه رفع کنیم؟

5. رفع پوسته شدن انگشتان دست با شیر:

شیر یک درمان لوکس برای پوسته پوسته شدن نوک انگشتنان شما است.قبل از رفتن به رختخواب یک لیوان شیر گرم با مقداری عسل بنوشید.این کار به آرام شدن و بهتر خوابیدن شما کمک میکند ، همچنین در درمان خشکی پوست نیز تاثیر گذار است. شما از شیر میتوانید به عنوان یک مرطوب کننده طبیعی پوست نیز استفاده کنید و آن را به صورت مستقیم روی انگشتان خود اعمال کنید.

گزینه دیگر این است که انگشتان خود را به مدت 10 دقیقه در شیر گرم قرار دهید و بعد با آب بشویید و در آخر از یک مرطوب کننده یا روغن ویتامین E استفاده کنید.

فواید شیر و عسل

تاثیرات شی و عسل روی درمان پوسته شدن انگشتان دست 

6. آلوئه ورا مناسب برای درمان پوسته شدن انگشتان دست:

آلوئه ورا دارای خواص خنک کننده و تسکین دهنده است که به درمان خشکی ، تورم و تحریک نوک انگشتان کمک میکند. همچنین میتواند پوست را از انواع عفونت محافظت کند.ژل آلوئه ورا را از برگ آن خارج کنید و چندین بار در روز روی انگشت آسیب دیده اعمال کنید.همچنین میتوانید هر روز 2 قاشق غذا خوری آب آلوئه ورا بنوشید.

نکته:زنان باردار و شیر ده باید از خوردن آن اجتناب کنند. 

7. برطرف کردن پوسته شدن انگشتان دست با روغن زیتون:

نصف فنجان روغن زیتون را روی گاز یا درون مایکروویو گرم کنید سپس آنرا درون یک کاسه ریخته و سه قطره اسانس اسطوخودوس به آن بیفزایید و سپس انگشتان دستتان را به مدت 10 دقیقه در آن بخیسانید.بعد دست هایتان را با آب ولرم شستشو دهید. و در آخر از مرطوب کننده استفاده کنید.

فواید درمانی روغن زیتون

روغن های گیاهی مفید برای رفع پوسته شدن انگشتان دست 

8. عسل مفید برای پوسته شدن انگشتان دست:

مقدار کمی عسل خالص را روی پوست آسیب دیده خود بمالید. بعد از 10 تا 20 دقیقه با آب ولرم شستشو دهید.

یکی دیگر از گزینه ها این است که مخلوطی از روغن زیتون و عسل تهیه کنید و هر روز روی انگشتان خود اعمال کنید تا پوستتان رانرم و لطیف کنید و یا می توانید دو قاشق غذاخوری پودر چوب صندل را با دو یا سه قاشق چای خوری گلاب و مقداری عسل ترکیب کنید و روی پوست آسیب دیده اعمال کنید و بعد از 20 دقیقه با آب گرم و یک صابون ملایم شستشو دهید.

عسل برای خشکی پوست

درمان پوسته شدن انگشتان دست با عسل ارگانیک 

9. رفع پوسته شدن انگشتان دست با آب نعناع:

آب تعدادی برگ نعناع تازه را بگیرید ؛ قبل از رفتن به رختخواب، این آب را به پوست آسیب دیده اعمال کنید و اجازه دهید که تا صبح باقی بماند و صبح روز بعد،پوستتان را با آب ولرم شستشو دهید. 

10. نحوه درمان پوسته شدن انگشتان دست با موز:

یک عدد موز رسیده را له کنید و با کمی خامه ترش یا سرشیر و مقداری شکر و یک قاشق غذاخوری روغن زیتون ترکیب کنید. ( به جای موز، از آووکادو نیز می توان استفاده کرد).این ترکیب را روی پوست خود اعمال کنید و بعد از حداقل 30 دقیقه ، بشویید و خشک کنید در نهایت از یک مرطوب کننده استفاده کنید.این درمان را چندین رئز تکرار کنید.

موز برای پوست

خلاصی از  پوسته شدن انگشتان دست با موز 

نکات اضافی برای پیشگیری و درمان سریعتر پوسته شدن انگشتان دست :

برای حفاظت از پوست خود و هیدراته نگهداشتن آن ،آب زیادی در طول روز بنوشید.

بعد از هر شستشو از یک مرطوب کننده، لوسیون دست ، یا فقط روغن ویتامین E استفاده کنید.

دستهایتان را به دفعات نشویید.

با پوشیدن دستکش های لاستیکی و یا پنبه ای در هنگام ظرف شستن و یا در معرض هوای سرد قرار گرفتن ، از دست های خود محافظت کنید.

پوست خشک و خشن اغلب بعلت کمبود ویتامین A می باشد. پس غذاهایی که غنی از ویتامین A می باشند را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

 

منبع : نمناک

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین