چگونه ورزش به ترک اعتیاد کمک میکند؟
معاون ستاد مبارزه با مواد مخدرگفت: مساله اصلی که به فرد معتاد نشاط و اعتماد به نفس میدهد ترشح هورمون دوپامین در مغز است و ورزش یکی از راهکارهای افزایش آن است که نشاط و شادابی ایجاد میکند.
به گزارش خبرنگارشمانیوز و به نقل از مهر: سردار سعید منتظر المهدی، ۲۱ تیرماه ضمن مشارکت در برنامه ورزشی سازمان مردمی ترک اعتیاد و احیای زندگی «کنگره ۶۰» که جمعه هر هفته در پارک طالقانی تهران برگزار میشود، گفت: امروز با حضور در میان مجموعه افرادی که با متد کنگره ۶۰ اقدام به ترک اعتیاد کردهاند، شاهد بودیم که نشاط، شور، شادابی، انگیزه و سایر موارد در این افراد وجود دارد و این امید را ایجاد میکند که اگر کسی برای بازگشت اراده کند، این اتفاق افتادنی است.
او افزود: این افتخار بزرگ را به مهندس حسین دژاکام و همکاران ایشان که دلسوزانه در این مسیر خدمت رسانی میکنند، تبریک میگوئیم؛ افرادی که استقامت و پیگیری میکنند تا بتوانند مسافران خود و کسانی را که وارد ریل ترک اعتیاد شده اند، سالم به مقصدی بی بازگشت برسانند.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه متد درمانی، ورزشی، مشاوره و روانشناسی که کنگره ۶۰ در پیش گرفته، مغز را دوباره به حالت کارکرد نخستین بازمیگرداند و خلاء دوپامین یا هورمون تحرک که منجر به بیحالی فرد معتاد شده را جبران میکند، تصریح کرد: مساله اصلی که به فرد معتاد نشاط، انگیزه و اعتماد به نفس میدهد، ترشح هورمون دوپامین است و امروزه یکی از راهکارهای افزایش دوپامین در مغز ورزش است که نشاط و شادابی ایجاد میکند.
او افزود: با رسیدن فرد معتاد به این شرایط، طبیعتا دیگر به سمت و سوی مواد نمیرود تا این نشاط و شادابی را از محرکی خارجی همانند مواد مخدر دریافت کند. درواقع ورزش به عنوان یار مهربان هم در پیشگیری و هم در درمان مؤثر است.
منتظرالمهدی درباره همکاری و همراهی ستاد مواد مخدر با سازمانهای مردمی همچون کنگره ۶۰ گفت: این کنگره غیردولتی و یکی از کنگرههایی است که همه کارها را خود انجام میدهد و رمز موفقیت آن همین است. ستاد مبارزه با مواد مخدر هم تلاش میکند از لحاظ کمکهای درمانی و مادی با این کنگره همراهی کند تا هم در پیشگیری و هم درمان مواد مخدر یاریگر سازمانهای مردم نهاد باشد.
چ