مهاجرت پرستاران |افزایش مهاجرت
مهاجرت پرستاران افزایش یافت
وقتی یک پرستار را پس از ۵ سال گذراندن طرح به عنوان نیروی ۸۹ روزه استخدام میکنیم و ساعتی ۱۵ هزار تومان به او میدهیم و آنقدر به صورت موقت نگهش میداریم که از سن استخدامش میگذرد، اگر پیشنهاد بهتری از یک کشور دیگر دریافت کند که تمام امکانات را در اختیار او قرار بدهند، حتما میپذیرد و میرود.
به گزارش شمانیوز:شرایط سخت کاری پرستاران ، حقوق پایین و شرایط بحرانی و طاقت فرسای کرونا در ایران موجب افزایش تقاضای مهاجرت پرستاران شده است قبلا سالانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر گواهی مهاجرت از نظام پرستاری میگرفتند اما اکنون شاید بیش از ۱۵۰۰ نفر در سال اقدام به مهاجرت میکنند.از آنجا که خروجیهای ما قابل شمارش نیست، نمیتوان آمار دقیقی را ارائه داد. این مهاجرت ها به دو دلیل مشخص اتفاق می افتد؛ یکی وضعیت ایدهآل کشورهای مقصد و دیگری مشکلات کشورهای مبدا.
شغل پرستاری یکی از سختترین و مهمترین مشاغل جامعه است زیرا پرستاران وظیفه مهمی چون حفاظت از سلامت عمومی را بر عهده دارند. پرستاران برای کار در اغلب کشورهای جهان باید دورهای تخصصی را گذرانده تا گواهی Registered Nurse را به دست آورند. با این وجود کسب این عنوان مزایای زیادی را برای آنها مانند حقوق مناسب، تنوع تخصصهای موجود، آینده و چشمانداز شغلی مطمئن را به همراه خواهد داشت. شیوع بحران کرونا نیاز به پرستاران را در بسیاری از کشورها افزایش داده و فرصتی استثنایی را برای مهاجرت آنها فراهم ساخته است. پرستارانی که با مدرک تحصیلات تکمیلی همچون کارشناسی ارشد فارغالتحصیل میشوند، موقعیتهای شغلی حرفهای و حقوق بالاتری را به نسبت افرادی با مدرک تحصیلی پایینتر خواهند داشت. با توجه به نیاز فزاینده عمومی به پرستاران در کشورهای توسعهیافته، گزینههای متعددی پیش روی آنها برای انتخاب مقصد قرار دارد
مهاجرت کاری پرستاران به استرالیا
استرالیا از جمله کشورهایی است که در حوزه مهاجرت، به ویژه مهاجرت کاری بسیار محبوب است. متقاضیان مهاجرت کاری به استرالیا میتوانند از طریق سابکلسهای ویزای موقت کاری و حتی اقامت دائم این کشور اقدام کنند. برای شرکت در برخی از سابکلسهای اقامت دائم، امتیاز متقاضیان پس از ثبت درخواست آنها توسط سیستم امتیازبندی ویزای استرالیا سنجیده میشود. یکی از مسائلی که شانس افراد را در اخذ اقامت دائم این کشور افزایش میدهد، قرار داشتن شغل آنها در لیست مشاغل مورد نیاز کشور استرالیا است. شغل پرستاری یکی از اصلیترین مشاغل مورد نیاز کشور استرالیا بوده که در انواع گرایشهای آن (پرستار متخصص، نگهداری از سالمندان، پرستار شخصی، مربی پرستاری و...) همواره در لیست مشاغل مورد نیاز بلندمدت و کوتاهمدت این کشور قرار دارد. در نتیجه پرستاران شانس بسیار بالایی برای اخذ اقامت دائم استرالیا خواهند داشت. البته توجه داشته باشید که برای استخدام در این حرفه، باید ابتدا دورهای تخصصی را طی کرده تا بتوانید به عنوان Registered Nurse مجوز کاری دریافت کنید.
انگلیسی زبان بودن کشور استرالیا و وجود بیمارستانها و مراکز درمانی متعدد در این کشور که با نیروی کار بینالمللی فعالیت میکنند، بزرگترین مزیتهای استرالیا برای مهاجرت کاری پرستاران به شمار میروند. متقاضیان میتوانند از طریق برنامههای مختلف مهاجرتی این کشور اقدام کرده و ویزا یا اقامت دائم خود را دریافت کنند. متوسط درآمد پرستاران در این کشور 56000 دلار است.
مهاجرت کاری پرستاران به کانادا
کشور کانادا با برخورداری از بالاترین پذیرش فرهنگی نسبت به مهاجران و امکانات رفاهی متعدد به عنوان ایدهآلترین مقصد مهاجرت در جهان شناخته میشود. این کشور به دلیل هرم جمعیتی پیر خود با کمبودهایی حیاتی در بازار کار روبهرو بوده و به همین دلیل میکوشد به کمک مهاجران بر بحرانهای متعدد اقتصادی خود فائق آید. در نتیجه شرایط بسیار مناسبی برای مهاجرت به کانادا در طی سالهای اخیر فراهم شده است، به نحوی که متقاضیان میتوانند از طریق روشهای مختلف مهاجرت کاری به کانادا اقامت دائم این کشور را دریافت کنند.
برای اخذ اقامت دائم کانادا میتوان از روشهای مختلفی چون اکسپرس اینتری، برنامههای مهاجرت استانی و پایلوت آتلانتیک اقدام کرد که برخی از آنها نیازمند داشتن جاب آفر از طرف کارفرمایی معتبر داخل کاناداست. پرستاران برای کار در کانادا باید ابتدا در دورههای تخصصی شرکت کرده و Register شوند. بدین منظور افراد میتوانند ابتدا از طریق مهاجرت تحصیلی به کانادا رفته و سپس برای دریافت اقامت دائم اقدام کنند. The College of Nurses of Ontario سازمان اصلی پرستاران ثبت شده در کاناداست و متقاضیان کار در این رشته ابتدا باید از طریق شرکت در آزمون و مصاحبه این سازمان، مجوز کاری خود را دریافت کنند. هزینه شرکت در این آزمون با توجه به پرونده فرد متغیر بوده اما به طور متوسط 340 دلار هزینه دارد و فرآیند آن ممکن است 3-18 ماه به طول انجامد. متوسط درآمد پرستاران در این کشور 51000 دلار است.
مهاجرت کاری پرستاران به ایتالیا
کشور ایتالیا در میان علاقهمندان مهاجرت به اروپا به دلیل هزینههای پایینتر و فرهنگ مردمی آن محبوبیت زیادی دارد. این کشور در حال حاضر با کمبود پرستار متخصص و ماهر روبهرو بوده و به همین دلیل فرصت مناسبی برای مهاجرت کاری شاغلین در این حوزه است. از آنجایی که زبان انگلیسی، زبان اصلی کشور ایتالیا نیست، متقاضیان کار در ایتالیا باید به عنوان بخشی از فرآیند اخذ گواهی خود، در آزمون زبان ایتالیایی نیز شرکت کنند. علاوه بر شرکت در آزمون تخصصی پرستاری و کسب نمره قابل قبول در آزمون زبان ایتالیایی، پرستاران باید از طرف یکی از بیمارستانهای ایتالیا به لحاظ مالی (اسپانسرشیپ) حمایت شوند. پس از طی کردن این مراحل میتوان برای ویزای کاری این کشور اقدام کرد. متوسط درآمد پرستاران در این کشور 59000 دلار است.
مهاجرت کاری پرستاران به لوکزامبورگ
کشور لوکزامبورگ یکی از کشورهای کوچک اروپایی بوده که در زمره ثروتمندترین کشورهای جهان نیز محسوب میشود. درآمد پرستاران در این کشور در حال حاضر از دیگر کشورهای جهان بیشتر بوده، اما به دلیل قوانین مالیاتی سنگین، پیدا کردن شغل به عنوان یک پرستار در آن بسیار دشوار است. متقاضیان باید ابتدا از طریق وزارت بهداشت این کشور درخواستی ثبت کنند و سپس با توجه به گرایش تخصصی خود، دستورالعملهای مربوطه را برای دریافت ویزای کاری لوکزامبورگ دنبال کنند. متوسط درآمد پرستاران در این کشور 60-125 هزار دلار در سال است.
مهاجرت کاری پرستاران به ایرلند
پرستاران متقاضی کار در کشور کوچک و سرسبز ایرلند باید ابتدا در سازمان Nursing and Midwifery Board of Ireland (NMBI) رجیستر شوند. تنها پس از بررسی شرایط افراد و اخذ تصمیم نهایی است که آنها میتوانند نسبت به اخذ ویزا و مهاجرت به ایرلند اقدام کنند. همچنین پرستاران نمیتوانند پیش از دریافت مجوز مربوطه برای موقعیتهای شغلی موجود اپلای کنند. برای اخذ این مجوز، تمامی متقاضیان باید از طریق سامانه آنلاین ثبتنام و مدارک خود را تکمیل کرده، همچنین مرحله انگشتنگاری و آزمون زبان انگلیسی را نیز با موفقیت پشت سر بگذارند. پس از بررسی سوابق افراد، تصمیم نهایی توسط بورد اعلام میشود و افراد دارای صلاحیت میتوانند برای به اخذ ویزای کاری ایرلند اقدام کنند. متوسط درآمد پرستاران در این کشور 64000 دلار در سال است.
مهاجرت کاری پرستاران به نروژ
کشور نروژ یکی از بهترین کشورهای حوزه اسکاندیناوی است که به دلیل سیاستهای رفاهی گسترده خود شامل آموزش و بیمه درمانی رایگان مورد توجه بسیاری از علاقهمندان به مهاجرت است. پرستاران از طریق مهاجرت کاری به این کشور میتوانند بیشترین میزان رضایت شغلی را تجربه کرده و در جامعهای با بالاترین استانداردهای زندگی، کار کنند. بر اساس آخرین آمار، سن امید به زندگی در کشور نروژ در حال افزایش است و در نتیجه نیاز به نیروی کار ماهر و متخصص در حوزه بهداشت و سلامت افزایش مییابد. متقاضیان باید ابتدا از طریق The Norwegian Registration Authority for Health Personnel (SAK) نسبت به ثبت درخواست خود و تکمیل مدارک مورد نیاز اقدام کنند. هزینه شرکت در این برنامه برای متقاضیان خارج از اتحادیه اروپا 500 دلار بوده و فرآیند آن حداقل 6 ماه به طول میانجامد. همچنین ممکن است این سازمان از متقاضیان درخواست کند تا برخی از مدارک را به صورت حضوری ارائه دهند. علاوه بر آن، متقاضیان موظفند تا از آزمون زبان نروژی شرکت کرده و در دوره یکساله آنلاین شرکت کنند تا مجوز لازم برای کار در نروژ را به دست بیاورند. متوسط درآمد پرستاران در این کشور 52000 دلار در سال است.
مهاجرت کاری پرستاران به دانمارک
یکی دیگر از کشورهای توسعهیافته حوزه اسکاندیناوی، دانمارک است که همچون نروژ استانداردهای بالایی برای زندگی داشته و متوسط درآمد افراد در این کشور نسبتا بالاست. تمامی پرستاران خارجی متقاضی کار در دانمارک، باید از طرف سازمان The Danish Patient Safety Authority تایید شده و مجوز لازم را دریافت کنند. متقاضیان باید ابتدا تمامی مدارک و سوابق تحصیلی خود را هنگام درخواست، ثبت کنند. در صورت قبولی در این مرحله، سه سال مهلت دارند تا تمامی شرایط لازم را برای کسب مجوز کاری احراز کنند که یکی از آنها، شرکت در آزمون زبان دانمارکی است. پس از قبولی در این آزمون که سالی دوبار در دانمارک برگزار میگردد، متقاضیان باید در مصاحبهها و آزمونهای استخدامی به منظور سنجش مهارتهای شغلی شرکت کنند. پس از گذراندن تمامی دورههای آموزشی و کسب نمره قابل قبول در آنها، مجوز کار در حرفه پرستاری به متقاضیان اعطا میشود. متوسط درآمد پرستاران در این کشور 54000 دلار در سال است.
مهاجرت کاری پرستاران به سوییس
پرستاران علاقهمند به مهاجرت به سوییس، باید ابتدا توسط سازمان The Swiss Red Cross تاییدیه لازم را دریافت کنند. درحالیکه کمبود قابل توجهی در کشور سوییس برای پرستاران وجود دارد، تمامی متقاضیان باید به یکی از زبانهای رسمی این کشور (آلمانی، فرانسوی و ایتالیایی) مسلط باشند. هزینه شرکت در ارزشیابی رسمی این سازمان 600 دلار بوده و فرآیند آن ممکن است ماهها به طول انجامد. همچنین متقاضیان باید در دورههای 6 ماهه کارآموزی شرکت کنند که درآمدی کمتر از حقوق رسمی پرستاران در این کشور دارد. افرادی که واجد شرایط دریافت مجوز رسمی کار به عنوان پرستار در سوییس شناخته شوند، میتوانند پس از اتمام دوران کارآموزی خود در یکی از بیمارستانهای این کشور مشغول به کار شوند. متوسط درآمد پرستاران در این کشور 57000 دلار در سال است.