بزرگترین مشکل پذیرش رایگان مصدومان ترافیکی
شبکه مردمی اطلاع رسانی(شمانیوز): معاون اجرایی معاونت درمان وزارت بهداشت، بزرگترین مشکل اجرای قانون پذیرش رایگان مصدومان ترافیکی، عدم واریز مستقیم سهم ۱۰ درصد بیمه شخص ثالث به حساب وزارت بهداشت دانست.
دکتر علی شهرامی اظهارداشت: اگر سهم ۱۰ درصد وزارت بهداشت از بیمه شخص ثالث مستقیم به حساب این وزارتخانه واریز می شد، خیلی از مشکلات پیش رو در مسیر اجرای قانون پذیرش رایگان مصدومان ترافیکی حل شده است. وی گفت: در حال حاضر بر اساس بند ب ماده ۳۷ و ۹۲ قانون برنامه چهارم توسعه، ۱۰ درصد کل هزینههای بیمه شخص ثالث، باید به حساب خزانه و نزد وزارت بهداشت واریز شود تا وزارت بهداشت این منابع مالی را صرف درمان مصدومان سوانح رانندگی کند. شهرامی با اشاره به اینکه معمولا منابع مالی تکافوی هزینه ها نیست، افزود: زمانی که هر بیمهگری، خودرویی را بیمه میکند باید این پول را به حساب خزانه واریز کند با این حال در حال حاضر ۶۰۰ میلیارد تومان در برنامه پنجم توسعه از بیمه های تجاری طلب باقی مانده است. معاون اجرایی معاونت درمان وزارت بهداشت ادامه داد: درمان فوری و بدون قید و شرط مصدومان رانندگی باعث میشود تمامی افرادی که اورژانسی، خدمات فوریتی دریافت میکنند به صورت رایگان درمان شوند و تا ۲ ماه نیز باید با استفاده از همین منابع مالی، درمان آنها رایگان باشد. شهرامی افزود: اگر شرایط مصدوم خیلی حاد باشد به اولین بیمارستان منتقل میشود که خدمات حیاتی انجام شود. در این موارد بیمارستانهای خصوصی خیلی خوب همکاری کردهاند. پس از اینکه فاز حاد تمام شد دیگر انتخاب با مریض است و اگر در بیمارستان خصوصی بود، باید مابهالتفاوت را پرداخت کند. البته نسبت یک چهارم به سه چهارم است. یعنی یک چهارم از محل قانون تامین میشود و سه چهارم را بیمار باید پرداخت کند. در ادامه دکتر علیرضا صفایی عضو هیئت مدیره انجمن بیمارستانهای خصوصی گفت: برخی اوقات مصدومان انتظار دارند در بیمارستان خصوصی نیز همچون بیمارستانهای دولتی، پرداخت هزینههای درمان رایگان باشد در حالی که این چنین نیست و قوانین بیمارستانهای خصوصی متفاوت است. وی ادامه داد: خوشبختانه آمبولانسهای ۱۱۵ و اورژانس اگر بیمارستانها مشکلات حادی نداشته باشند به بیمارستانهای دولتی میبرند. این اتفاق افتاده که پرسنل دچار مشکلی شدهاند و میگویند آنها را به بیمارستان خاصی ببرند. اگر علائم حیاتی بیمار وخیم باشد، به نزدیکترین بیمارستان میرسانند.
صفایی به مقوله خرید خدمت از بیمارستانهای خصوصی پرداخت و اظهار کرد: برنامه وزارتخانه مبنی بر خرید خدمت است. یعنی بودجهای دیده شود که وقتی در برخی مواقع بیمارستانهای دولتی آیسییو ندارند به بیمارستانهای خصوصی گفته شود که بیمار در آیسییو نگه داشته شود و مدتی که بیمار در آنجا هست، خرید خدمت محسوب شود. امیدواریم در برنامه ششم توسعه، ردیفی برای این موضوع اختصاص داده شود. یعنی بهتر است در خصوص مصدومان ترافیکی تا زمانی که بیمار قابلیت جابهجایی داشته باشد در بیمارستان خصوصی بستری شود و بودجه وزارتخانه به این بحث خرید خدمت کمک کند.
عضو هیئت مدیره انجمن بیمارستانهای خصوصی افزود: البته پیش آمده است که گاهی بیمار برای دو تا سه روز در آیسییو بیمارستان خصوصی مانده و درمان شده است و بعدا با تعامل بیمارستان و دانشگاههای علوم پزشکی موضوع درمان بیمار و هزینههای آن حل شده است.
دکتر کوروش فرزین معاون سازمان بیمه سلامت ایران گفت: این سازمان هزینههای دوره دو ماهه مصدومیت مصدومان رانندگی را در بیمارستان تقبل نمیکند.
وی ادامه داد: بیشتر بیماران یا دفترچه دارند یا میتوانند در زمان بستری شدن در بیمارستان برای گرفتن دفترچه اقدام کنند که البته همین مسائل باعث میشود بین کارشناسان ما و بیماران مشکلاتی به وجود بیاید و گاهی بیماران دچار پنهان کاری و ابهام میشوند.
بر اساس ماده ۹۲ قانون برنامه چهارم توسعه، هزینههای درمانی مصدومان سوانح رانندگی رایگان است. اجرای این قانون در سالهای پس از تصویب با مشکلاتی همراه بوده است. موضوعی که در برنامه نبض جمعه شب با حضور مسئولان و کارشناسان بررسی شد.