معاون سیمای رسانه ملی کیست؟
سیدمرتضی میرباقری که از روز گذشته به سمت معاون سیما رسانه ملی معرفی شد دارای سوابق مدیریتی در سازمان صداوسیما وزارت کشور بوده است.
مرتضی میرباقری در دوره پنج ساله دوم علی لاریجانی در صداوسیما، معاون سیمای او بود؛ که در آن دوران اتفاقات بسیار مثبتی را در این حوزه رقم زده بود. برنامهریزی برای تولیدات الف ویژه و به ثمر رساندن آنها از جمله اقداماتی است که میرباقری در دوران تصدی معاونت سیما برعهده داشت. هرچند میرباقری این معاونت را در پنج ساله اولِ ریاست عزتالله ضرغامی بر این سازمان هم ادامه داد، اما با مروری بر اتفاقات دوره مدیریت او در حوزه سیما و مقایسه آن در دو دوره علی لاریجانی و عزتالله ضرغامی میتوان تا حدودی به جهتگیری سیاسی میرباقری پی برد.
ضرغامی و میرباقری در همان سالهای همکاری نیز دچار اختلافنظرات ساختاری و موانعی در مشارکتِ مسالمتآمیز بودند. برخلاف لاریجانی که در ریاست بر صداوسیما، اختیارات کافی را در اجرای برنامهها به معاونان و مدیران کل ارشد خود میسپرد، ضرغامی در رویهای متفاوت، ترجیح میداد بهعنوان یک مدیر، در بسیاری از امور مانند فعالیتهای اجرایی معاونتها به ویژه معاونت سیما، دخالت داشته باشد. به نظر میرسد همین موضوع، اختلاف میان او و میرباقری را که تجربه اختیار تام مدیریتی در دوره لاریجانی داشت، ریشهدار کرد.
مرتضی میرباقری همچون رئیس پیشیناش در صداوسیما، علی لاریجانی، متعلق به طیف اصولگرایان معتدل است؛ طیفی که با روی کار آمدن دولت روحانی، تمایل بیشتری به اعتدال نشان داده است. میرباقری همواره از یاران و انصار حلقه نخست علی لاریجانی بوده و حالا انتخاب او به عنوان اولین تغییر مهم در دوره علی عسکری در صداوسیما، نشان از این دارد که پس از چالشی حدود سه ساله بین دولت و صداوسیما، این فضا رو به تعامل برود.
مرتضی میرباقری همچون رئیس پیشیناش در صداوسیما، علی لاریجانی، متعلق به طیف اصولگرایان معتدل است؛ طیفی که با روی کار آمدن دولت روحانی، تمایل بیشتری به اعتدال نشان داده است. میرباقری همواره از یاران و انصار حلقه نخست علی لاریجانی بوده و حالا انتخاب او بهعنوان اولین تغییر مهم در دوره علی عسگری در صداوسیما، نشان از این دارد که پس از چالشی حدود سه ساله بین دولت و صداوسیما، این فضا رو به تعامل برود.
مرتضی میرباقری تا چند روز گذشته معاون اجتماعی عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور دولت روحانی بوده است. وزیری که گفته میشود از نزدیکترین نیروها به علی لاریجانی است. با نرمش طیف لاریجانی در میان اصولگرایان و انشعاب آنها با عنوان اعتدالیونِ نزدیک به دولت و با توجه به تغییراتی که در سازمان صداوسیما در جریان است.
وی از روز گذشته و با حکم علی عسکری، رئیس سازمان صداوسیمابه عنوان معاون سیما منصوب شد.
علی عسکری در حکم سیدمرتضی میرباقری آورده است که: بهره گیری از الگوی کار آمد و اثربخش مهندسی و مدیریت پیام؛ عمق بخشی به برنامهها با ابتنا بر مطالعات مخاطب پژوهی؛ مقابله مؤثر با جنگ نرم دشمن و آرایش رسانهای نظامسلطه؛ ارتقای سطح کیفی و هنری تولیدات نمایشی و مستند و دیگر ساختارهای برنامهسازی؛ استفاده از هنرمندان نخبه و متعهد؛ بهرهگیری از برنامههای فاخر تأمینی؛ ایجاد تنوع و جذابیت در برنامههای طنز و سرگرمی؛ گسترش و تعمیق دینباوری و ارزشهای اخلاقی؛ معنوی و انقلابی در جامعه ترویج سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی و تحکیم بنیان خانواده؛ تلاش در جهت افزایش سرمایه اجتماعی کشور؛ ایجاد امید و نشاط در جامعه؛ تحول شبکههای تلویزیونی به رسانه پیشرفتمحور و توسعهمدار با تأکید بر اقتصاد مقاومتی؛ همکاری صمیمانه با قوای سهگانه و دیگر دستگاههای اجرایی کشور؛ تهیه و اجرای پیوست رسانهای طرحها و اقدامات کلان ملی بهویژه در عرصه اعتلای فرهنگی جامعه، مهار کردن و کاستن آسیبهای اجتماعی؛ تبیین پیشرفتهای کشور در عرصههای علمی، فناوری، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و کارآمدی نظام اسلامی، پرهیز جدی از هرگونه سیاهنمایی در عین نقد منصفانه و مبارزه قاطع با فساد؛ ممانعت قاطع از بروز هرگونه دو قطبیسازی سیاسی و اجتماعی در جامعه و تلاش در جهت وحدت و انسجام ملی؛ ساماندهی افکار عمومی؛ توجه تام به آموزش روزآمد سرمایه انسانی حوزه سیما؛ همچنین اهتمام به جذب و ارتقای نیروهای نخبه مؤمن و انقلابی؛ همکاری وثیق با مراکز علمی، پژوهشی، دانشگاهی و حوزوی و نیز جامعه هنری کشور، ارتقای ضریب نفوذ رسانه با استفاده از فضای مجازی و فرآیندهای تعاملی در این عرصه، همگی از جمله مأموریتهای خطیر شماست.