انجمن روزنامهنگاران تهران غیرقانونی است/ پیگیری قضایی میکنیم
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامهنگاران ایران، اقدام وزارت کار را در ثبت «انجمن صنفی روزنامهنگاران تهران» غیرقانونی، و پیگیری قضایی آن را نیز حق مسلم انجمن متبوعش دانست.
به گزارش شمانیوز: محمدمهدی دانی، رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامهنگاران ایران درباره برگزاری نشست اخیر مجمع مؤسسان انجمن صنفی روزنامهنگاران استان تهران توسط برخی از چهرههای انجمن صنفی منحله روزنامهنگاران، اظهار داشت: پس از انحلال انجمن صنفی روزنامهنگاران به دلیل ارتکاب تخلفات متعدد که در نهایت منجر به رای دیوان عدالت اداری و انحلال قطعی آن انجمن توسط وزارت کار شد، «انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامهنگاران شهر تهران» در سال ۹۰ با ثبت درخواست خود در وزارت کار و برگزاری مجمع موسسان و انتخابات، به صورت رسمی تشکیل شد و تا به امروز مشغول به فعالیت است.
وی افزود: در سال ۹۱ نیز درخواست تشکیل «انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامهنگاران استان تهران» تقدیم وزارت کار شد و پیرو آن انتخابات رسمی و قانونی این انجمن با حضور خبرنگاران و روزنامهنگاران استان و نماینده رسمی وزارت کار برگزار و انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامهنگاران استان تهران نیز به صورت قانونی شکل گرفت که البته این انجمن با تجدید انتخابات خود در سال ۹۴، همچنان مشغول به فعالیت است.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامهنگاران ایران تصریح کرد: در نهایت با برگزاری انتخابات کشوری انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامهنگاران ایران در سال۹۱ که با حضور انجمنهای استانی از جمله انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامهنگاران استان تهران و شهر تهران برگزار شد و بعد از آن نیز انجمن صنفی استان تهران تحت لوای انجمن صنفی خبرنگاران کشور مشغول به فعالیت شد.
دانی در پاسخ به این سؤال که آیا بر اساس قانون امکان ثبت درخواست و تشکیل دو انجمن صنفی کارگری با نام واحد در یک جغرافیا وجود دارد یا خیر خاطرنشان کرد: بر اساس ماده ۱۵ و ۱۳۱ قانون کار، امکان ثبت دو انجمن در یک صنف واحد در یک جغرافیا وجود ندارد.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه در حال حاضر «انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامهنگاران استان تهران» با برگزاری انتخابات رسمی و قانونی و با تایید نهایی وزارت کار، تأسیس شده و مشغول به فعالیت است، اقدام اخیر برخی چهرههای سیاسی انجمن صنفی منحله روزنامهنگاران از هیچ محمل و تکیهگاه قانونی برخوردار نیست.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامهنگاران ایران با یادآوری این نکته که گواهی تمدید اعتبار انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامهنگاران استان تهران در سال ۹۴ در دوره مسئولیت جناب آقای علی ربیعی در وزارت کار، رفاه و تامین اجتماعی به امضا رسیده است، متذکر شد: قطع به یقین مسئولان محترم وزارت کار، اشراف کامل و دقیقی به «قانون کار» دارند و بر این مسئله واقفند که به لحاظ قانونی امکان ثبت درخواست جدید با نام مشابه برای انجمنی صنفی که در حال حاضر بهصورت رسمی و قانونی شکل گرفته و مشغول به فعالیت است، وجود ندارد.
دانی با بیان اینکه ظاهراً اقدام اخیر وزارت کار در همراهی برای ثبت درخواست و برگزاری انتخابات انجمن صنفی روزنامهنگاران تهران به دلیل هجمه سنگین و لابیهای گسترده چهرههای مسئلهدار انجمن صنفی منحله روزنامهنگاران در طول ۳ سال گذشته بوده است، یادآور شد: برخی از اعضای اصلی انجمن منحله طی سالهای اخیر نهایت تلاش خود را داشتند تا وزارت کار را وادار به تمکین و تن دادن به خواستههای فراقانونی خود برای احیای مجدد انجمن منحله کنند.
وی ادامه داد: در پی ناامید شدن این چهرهها از به نتیجه رسیدن این طرح، اعمال فشار و لابی در لایههای مختلف وزارت کار برای اخذ موافقت با ثبت درخواست انجمن صنفی روزنامهنگاران تهران در دستور کار آنها قرار گرفت.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامهنگاران ایران با بیان اینکه پذیرش ثبت درخواست با عنوان «انجمن صنفی روزنامهنگاران استان تهران» از اساس غیرقانونی و فاقد اعتبار است، گفت: در زمان ثبت این درخواست غیرقانونی، از آغاز فعالیت انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامهنگاران استان تهران بیش از ۴ سال میگذشته است لذا تمام فعالیتهای بعدی نیز بر بستر این تخلف و اقدام خلاف قانون صورت گرفته و فاقد هرگونه اعتبار و اثر است.
دانی در خاتمه تصریح کرد: با توجه به تخلفات عدیده و محرز صورت گرفته توسط وزارت کار از ابتدای ثبت این درخواست و با توجه به اینکه انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامهنگاران استان تهران تحت لوای «انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامهنگاران ایران» مشغول به فعالیت است، این انجمن پیگیری قضایی و حقوقی همهجانبه تخلفات صورت گرفته از طریق مراجع ذیصلاح و اقامه دعوی بر علیه چهرههای قانونشکن این تشکل خودخوانده را حق مسلم خود میداند.
منبع:مهر