استقرار هزار شرکت دانشبنیان در 39 پارک علم و فناوری
وزیر علوم با اشاره به اینکه 39 پارک علم و فناوری در کشور داریم، گفت: بیش از هزار شرکت دانش بنیان در این پارکها مستقر هستند.
به گزارش شمانیوز:محمد فرهادی در اولین همایش روز فناوری سلامت با اشاره به اینکه 32 سال پیش اولین دوره مهندسی پزشکی بین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشگاه شریف راهاندازی شد، افزود: اکنون رشتههای مهندسی پزشکی در دانشگاههای زیادی دایر بوده و مقاطع مختلفی دارد همچنین بسیاری از دستاورد، تولیدات محصولات ناشی از این رشته است.
وی افزود: امروزه حد و مرزی بین علوم نیست و زمان آن رسیده که همبستگی بین رشتهها افزایش یافته و باید از این امکانات و همافزاییها جهت پیشبرد برنامهها استفاده کنیم.
وزیر علوم گفت: هم دانشگاههای علوم پزشکی و هم سایر دانشگاههای زیر مجموعه علوم سیاستگذاری جامعی درمورد توسعه علمی و فناوری داشته و خوشبختانه تولیدات و محصولات علمی در حال افزایش است.
وی با بیان اینکه 39 پارک علم و فناوری در کشور داریم، افزود: این پارکها رتبهبندی شده و برخی پیشرو بوده و برخی در مراحل ابتدایی هستند؛ همچنین یک هزار شرکت دانشبنیان در این پارکها استقرار یافته و بیش از نیمی از شرکتها مرتبط با علوم زیستی و بیوتکنولوژی هستند.
وی در ادامه با بیان اینکه آمارهای جهانی نشان میدهد اقبال رشتههای علوم پایه کاهش یافته است، گفت: این مساله جامعه را متضرر میکند و باید مورد توجه قرار گیرد چرا که امروزه رشتههای ریاضی، مهندسی، ارتباطات، داروسازی و هنر همچنین ... در هم آمیخته و باید با هم مدنظر قرار گیرند.
فرهادی اضافه کرد: 17 رشته علمی و فناوری در علوم اعصاب میتوانیم داشته باشیم که مهندسی اعصاب یکی از آنها است و در واقع یک رشته بین رشتهای محسوب شده و بسیاری از علوم در آن آمیخته است.
وی به موضوع استفاده از فناوری و مشکل خور خور کردن افراد در جامعه اشاره کرد و گفت: 60 درصد مردم هنگام خواب خُر خُر میکنند که این مساله علامتی از قطع تنفس بین خواب است.
وزیر علوم گفت: اگر خُر خُر از نوع انسدای باشد عامل 20 درصد حوادث و تصادفات شغلی و 50 درصد از بیماریهای قبلی و فشار خون ثانویه است و اگر دستگاه مناسب ساخته شود بدون استفاده از جراحی میتوان این مشکل را حل کرد.
فرهادی خاطرنشان کرد: تکنولوژی فقط برای درمان نیست بلکه برای پیشگیری از بیماریها نیز میتواند نقش داشته باشد بنابراین بر هم آمیختگی علوم را باید مورد توجه قرار داد و از آن جهت پیشگیری و درمان بیماریها و بهرهمند شدن از علم روز دنیا استفاده کرد./فارس