نماینده زابل: ورودی آب «هیرمند» صفر است
نماینده مردم زابل و زهک با بیان اینکه امسال ورودی آب هیرمند صفر بوده است، گفت: نامهای برای رییسجمهور نوشتم و رونوشت آن را به دفتر مقام معظم رهبری ارسال کردم چراکه اگر به فکر چارهای برای مردم این منطقه نباشیم مانند سالهای 49، 50 شاهد کوچ عمده بسیاری از مردم این منطقه به مناطق دیگر ایران خواهیم بود.
به گزارش شما نیوز ، نماینده مردم زابل و زهک با بیان اینکه امسال ورودی آب هیرمند صفر بوده است، گفت: نامهای برای رییسجمهور نوشتم و رونوشت آن را به دفتر مقام معظم رهبری ارسال کردم چراکه اگر به فکر چارهای برای مردم این منطقه نباشیم مانند سالهای 49، 50 شاهد کوچ عمده بسیاری از مردم این منطقه به مناطق دیگر ایران خواهیم بود.
هشدار نسبت به کوچ گسترده و خالی شدن مرزها
وی در ادامه تاکید کرد: معتقدم باید برای این موضوع نیز ستاد بحرانی در منطقه شکل بگیرد از همینرو نامهای برای رییسجمهور نوشتم و رونوشت آن را به دفتر مقام معظم رهبری ارسال کردم چراکه اگر به فکر چارهای برای مردم این منطقه نباشیم مانند سالهای 49، 50 شاهد کوچ عمده بسیاری از مردم این منطقه به مناطق دیگر ایران خواهیم بود.
کیخا با بیان اینکه برخی ناملایمتها به مردم منجر به کوچ آنها شده است، گفت: اگر این هجرت گسترده صورت بگیرد، مرزها خالی میشود و دیگر پاسداری نیست که بتواند از مرزهای ایران پاسداری کند.
ورودی آب هیرمند صفر است
وی با بیان اینکه امسال ورودی آب هیرمند صفر بوده است، اظهار داشت: سیستان به طور کلی وابسته به آب رودخانه هیرمند است که از افغانستان وارد ایران میشود. گودلهای طبیعی در منطقه وجود داشت که مردم محلی به آنها چاه نیمه میگفتند. این گودالهای طبیعی را سامان داده و بخشی از آب رودخانه هیرمند را پس از ورود به ایران در این چاهنیمهها ذخیره میکنند. هر چاهنیمه ۱۰ هزار هکتار وسعت دارد. تمام استخرهای تولید ماهی در ایران به اندازه وسعت یک چاه نیمه هم نیستند.
هامون خشک شد، 40 هزار صیاد بیکار
نماینده مردم زابل و زهک ادامه داد: متاسفانه 40 هزار خانوار صیاد نیز به دلیل خشک شدن تالابهای هامون بیکار شدند در حالی که در نقطه دیگری از کشور برای استخرهایی هزینه شده که بلااستفاده رها شدهاند. چهار چاه نیمه در این استان وجود دارد که حدود یک میلیارد و چهار صد میلیون متر مکعب ظرفیت ذخیره دارند. اما در حال حاضر در همه این چاه نیمهها کمتر از 500 الی 600 میلیون مترمکعب آب وجود ندارد. با این داشته از آب هم فقط میتوانیم آب شرب مردم را در منطقه تامین کنیم.
3 هزار روستا با تانکر آبرسانی میشوند
وی بیان کرد: سه هزار روستا فاقد شبکه آبرسانی هستند و با تانکر آب رسانی میشوند و سرانه آب برای هر نفر در دو روز 15 لیتر است. جنس خاک و توپوگرافی آن اجازه ایجاد سازههایی مانند سد را نمیدهد ضمن این که احداث سد در منطقه برخلاف اصول مدیریتی صحیح آب است.
آب آخرین موضوع ارتباط ایران و افغانستان است
کیخا خاطرنشان کرد: مشکلاتی در کلان سیاست وجود دارد و ما به عنوان مردم این منطقه نمیدانیم معیار و ملاک تنظیم روابط ایران با افغانستان چیست. تنها بده و بستان و وابستگی ما به افغانستان آب هیرمند است. اگر قرار است حکومت با افغانستان در هر موضوعی وارد مذاکره شود باید در ابتدا تکلیف آب را مشخص کند. اگر قرار است بر سر موضوعاتی مانند امنیت، مواد مخدر، مهاجرین و ... صحبت کنند باید در ابتدا درباره آب تبادلنظر شود اما متاسفانه امروز آب آخرین موضوعی است که به آن در ارتباطات بین دو کشور توجه میشود.