شمانیوز
شما نیوز

مدیرعامل بنیاد تعاون زندان‌های کشور تاکید کرد

اجماع ملی مسئولان کشور برای کاهش زندانیان

شبکه مردمی اطلاع رسانی(شمانیوز): مدیرعامل بنیاد تعاون زندان های کشور گفت: باید مسئولان کشوری به اجماع ملی دست پیدا کنند و تعداد زندانی در کشور را کاهش بدهند.

به گزارش خبرنگار شبکه مردمی اطلاع رسانی(شمانیوز)، فارس نوشت: علی مطهر نژاد صبح امروز در آیین بهره برداری از مجتمع کارگاهی بنیاد تعاون زندان گلپایگان اظهار کرد: بنیاد تعاون زندان های کشور 65 سال در کشور سابقه فعالیت دارد و سالانه 100 هزار نفر در 200 رشته های فنی و حرفه ای آموزش می بینند.

وی با بیان اینکه 60 هزار نفر در کشور در داخل و خارج از زندان مشغول کار، تولید و فعالیت هستند، ادامه داد: با کمک قوه قضاییه 25 هزار زندانی وام اشتغال دریافت کرده اند و پس از رهایی به کسب و کار مشغول شده اند.

مدیرعامل بنیاد تعاون زندان های کشور با اشاره به اینکه طی 16 ماه گذشته با تعاملی که بین بنیاد تعاون، سازمان زندان ها، دادگستری و دادستانی صورت گرفته 20 هزار شغل جدید در زندان های کشور ایجاد شده است، تصریح کرد: طی 16 ماه گذشته سهم استان اصفهان در زمینه اشتغال زندانیان یک هزار نفر بوده است و انتظار می رود در شش ماهه دوم امسال نیز 500 شغل دیگر ایجاد شود.

وی با تاکید بر اینکه باید تغییر رویکردی در جامعه نسبت به زندانیان به وجود آید، اضافه کرد: بنیاد تعاون دستگاهی خود گردان است و سال گذشته با توجه به کار های اقتصادی انجام گرفته 110 درصد افزایش سود داشته ایم و 60 کارگاه جدید در سراسر کشور افتتاح شد و همچنین 14 میلیارد تومان سرمایه گذاری در بنیاد تعاون زندان ها صورت گرفته و یک هزار و 500 هکتار از اراضی بخش کشاورزی و باغی آبیاری مکانیزه شده است.

مطهر نژاد با بیان اینکه زیبنده نیست که در کشور جمهوری اسلامی زندانی تولید کنیم، تاکید کرد: باید مسئولان کشوری به اجماع ملی دست پیدا کنند و تعداد زندانی در کشور را کاهش بدهند.

مدیرعامل بنیاد تعاون زندان های کشور با اشاره به اینکه ضعف هایی در کشور در نحوه اداره زندان ها وجود دارد، گفت: زیرا بسیاری از زندانیان کشور دارای جرائم سبک و یا تخلفات سطحی هستند و نیاز نیست که در زندان های بسته باشند و ما نیاز داریم تدابیر جدیدی در این زمینه اندیشیده شود.

* دعاوی حقوقی را به کیفری تبدیل نکنیم/ وجود 600 هزار زندانی در کشور

وی با بیان اینکه گذشت در زندگی کم شده است و خانواده ها باید تلاش کنند دعاوی حقوقی را به کیفری تبدیل نکنند، اظهار کرد: تولید زندانی در کشور آسیب های فراوانی دارد و زمانی که فردی در زندان قرار می گیرد، خانواده این فرد نیز در معرض آسیب های اجتماعی قرار می گیرند.

مطهر نژاد با تاکید بر اینکه تمام رسانه های کشور به ویژه رسانه ملی باید با تلاش های خود را در مورد جایگاه زندانی در جامعه تغییر بدهند، ادامه داد: چرا که جامعه فردی را که یک بار به زندان رفته باشد، نمی پذیرد و براساس آمار 20 درصد از زندانیان بازگشت مجدد به زندان دارند.

وی با اشاره به اینکه وجود 600 هزار زندانی در کشور جمهوری اسلامی زیبنده نیست، تصریح کرد: 600 هزار زندانی به این معنا است که 2.5 میلیون نفری که خانواده آنها را تشکیل می دهد نیز درگیر این آسیب اجتماعی می شوند و این امر برای کشور پسندیده نیست.

مدیرعامل بنیاد تعاون زندان های کشور اضافه کرد: حدود 200 هزار نفر از زندانی ها بین یک تا 10 روز در زندان هستند و این در حالی است که برای آنها سوءپیشینه صادر شده و ضربه محکمی به این گروه اجتماعی وارد می شود.

* دستگاه های اجرایی برای ایجاد اشتغال به دستگاه قضا کمک کنند

وی به اشتغال زندانیان اشاره کرد و یادآور شد: تا زمانی که تمام دستگاه های نظام مقدس جمهوری به کمک دستگاه قضا نیایند، نمی توانیم اشتغال را توسعه بدهیم، در سال گذشته ظرفیت اشتغال زندانیان 30 هزار نفر بود و زیرساخت هایی مانند انرژی، ساختمان نیز فراهم بود، اما به دلیل عدم پشتیبانی از سوی بانک ها این اتفاق نیفتاد و ما به اهداف خود دست پیدا نکردیم.

مطهر نژاد با بیان اینکه اشتغال در زندان به معنای مدیریت کردن آسیب های اجتماعی زندان است، تاکید کرد: چرا که ما در ازای انجام کار از سوی زندانیان به آنها دستمزد پرداخت می شود و با این روش خانواده های آنها از معضلات و مشکلات اجتماعی دور می شوند.

وی با تاکید بر اینکه سالانه 500 میلیارد تومان برای آزادی زندانیان هزینه می کنیم که 300 میلیارد تومان از سوی مردم و خیران و 200 میلیارد تومان آن نیز از سوی دولت پرداخت می شود، افزود: اما هیچ شخصی به این فکر نیست که پس از آزادی چه اقداماتی باید برای زندانی اندیشیده شود تا به بازگشت مجدد او منتهی نشود.

مدیرعامل بنیاد تعاون زندان های کشور با اشاره به اینکه تولید یک زندانی در کشور زیبنده نیست و در صورت تحقق این موضوع مسئولان باید نسبت به مدیریت آن اقدام کنند، گفت: در این راستا تمام دستگاه های اجرایی و صاحبان مشاغل باید به کمک زندانی بیاید و با ایجاد اشتغال برای او و خانواده اش عبادتی بزرگ انجام بدهند.

در این آیین که مدیرکل زندان های استان اصفهان، مسئولان شهرستان گلپایگان و مدیران زندان های کاشان، فریدن و خوانسار نیز حضور داشتند، واحد سنگ بری زندان گلپایگان به بهره برداری رسید و همچنین کارگاه تیرچه بلوک و محل احداث سوله 2 هزار متری سنگ بری کلنگ زنی شد.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی