شمانیوز
شما نیوز

روز طبیعت، فرصتی برای حفظ محیط زیست

‌روز 13 فروردین، روز طبیعت گردی و بهره‌بردن از مواهب خدادادی است. روزی که ایرانیان به پاسداشت سنت‌های گذشته، روز را خارج از خانه و در دامان طبیعت سپری می‌کنند، اما بی‌توجهی‌ برخی از گردشگران، گاه موجب وارد شدن خسارت‌های جبران ناپذیری به عرصه‌های طبیعی شده است.

‌روز 13 فروردین، روز طبیعت گردی و بهره‌بردن از مواهب خدادادی است. روزی که ایرانیان به پاسداشت سنت‌های گذشته، روز را خارج از خانه و در دامان طبیعت سپری می‌کنند، اما بی‌توجهی‌ برخی از گردشگران، گاه موجب وارد شدن خسارت‌های جبران ناپذیری به عرصه‌های طبیعی شده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه فارس، برای آنکه نشان دهیم انسان‌هایی حساس نسبت به مسائل محیط زیست هستیم، باید در زندگی خود روشی را اتخاذ کنیم تا نه‌تنها آسیبی به طبیعت نرسانیم، بلکه در مسیر پاسداشت آن گام برداریم.

سیزدهم فروردین یکی از روزهایی است که طبیعت به‌دلیل بی مبالاتی ما بیشترین آسیب‌ها را متحمل می‌شود، پس امسال عهد ببندیم در روز طبیعت میهمانی خوب برای طبیعت باشیم و اصول و الزامات طبیعت گردی را رعایت کنیم و به دیگران نیز آموزش دهیم.

می‌توان روز 13 فروردین را به‌جای آنکه گام در مسیر تخریب محیط زیست برداریم، قدمی بلند برای حفظ آنچه از گذشته به ما رسیده است، برداشته و برای حفاظت از محیط زیست همراه شویم و این همراهی را در تمام روزهای زندگی‌ ادامه دهیم و دیگران را نیز به اتخاذ این روش‌ها، ترغیب کنیم.

می‌توانیم از رها کردن زباله‌ها در طبیعت بپرهیزیم. زباله‌ها را در کیسه‌های مناسب بسته بندی کرده و همراه خود باز گردانیم و در محل‌هایی که برای جمع‌آوری زباله‌ها در نظر گرفته شده است، قرار دهیم.

می‌توانیم هر چه را که نمی‌توانیم با خود برگردانیم به شکل مناسب و به دور از منابع آب دفن کنیم. البته باید توجه داشته باشیم که تنها مواد تجزیه شدنی مانند پوست میوه را می‌توان دفن کرد.

می‌توانیم تا جایی که امکان دارد از برپایی آتش خودداری کنیم و اگر مجبور به روشن کردن آتش شدیم در حجم کم و در محل‌های مشخص شده این کار را انجام دهیم تا از تخریب خاک و گسترش آتش جلوگیری کرده و حتما قبل از ترک منطقه از خاموش بودن آتش مطمئن شویم.

می‌توانیم با مصرف کمتر، زباله‌های تولید شده را در این روز تا حد مقدور، کاهش دهیم و زباله‌های خشک مانند کاغذ، مقوا، شیشه، پلاستیک و فلزات را جداگانه جمع آوری و بسته‌بندی کرده و به مراکز بازیافت تحویل دهیم.

این امکان وجود دارد که هنگام حضور در طبیعت و حتی در سایر روزهای زندگی، تا حد مقدور از دستمال‌های پارچه‌ای به جای دستمال کاغذی استفاده کنیم. می‌توانیم به‌جای کیسه‌های پلاستیکی، از این پس کیسه‌های پارچه‌ای را برای خریدهایمان خصوصا خرید مواد غذایی نظیر نان، استفاده کنیم.

از امروز می‌توانیم تصمیم بگیریم قبل از آنکه هر چیزی دور انداخته شود، فکر کنیم چگونه می‌توان آن را به یک شی قابل استفاده تبدیل کرد. به‌عنوان مثال آیا می‌توان ملحفه‌های کهنه را به‌کاوری برای نگهداری لباس‌ها استفاده کرد. یا شیشه‌های دهان گشاد را به‌عنوان ظرفی برای نگهداری شکر، برنج، آرد، مغز گردو به‌کار برد یا .....

بدانیم که اگر برای تغذیه کودکان در مدرسه به جای استفاده از کیسه نایلونی از کیسه‌های پارچه‌ای که خود تهیه کرده‌ایم استفاده کنیم روزانه به تعداد دانش‌آموزان در مصرف کیسه پلاستیگی صرفه‌جویی خواهیم کرد.

بدانیم اگر استفاده کمتر از مواد پاک‌کننده به‌معنای آلودگی کمتر هوایی است که تنفس می‌کنیم و آبی است که می‌آشامیم!

بیشترین میزان انرژی که در خانه مصرف می‌شود برای تامین حرارت و آب گرم مورد نیاز است پس با سرویس وسایلی نظیر آبگرمکن، از اتلاف انرژی‌هایی که برای تامین آنها محیط زیست آلوده می‌شود پیشگیری کنیم.

بی‌تردید، می‌توان از امسال تصمیم گرفت که با در پیش‌گرفتن روش‌های اصولی‌تر، محیط زیستی سالم داشت. محیط زیست داشته‌ای است عمومی و همه نسبت به حفظ آن مسئول هستیم. پس از امروز که در آستانه روز طبیعت است، با خود عهد ببندیم که رعایت اصول مهم در حفظ طبیعت و محیط زندگی را سرلوحه کارها قرار دهیم و بدانیم که رفتار هر شهروند می‌تواند الگویی برای دیگران باشد.

انتهای پیام

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی