شمانیوز
شما نیوز

چه کار کنیم تا بچه ها به حرفمان گوش دهند ؟

چه کار کنیم تا بچه ها به حرفمان گوش دهند ؟

چگونه بچه حرف گوش کن داشته باشیم ؟ خصلت همه انسان ها این هست که وقتی اجبار در کاری شود باعث میشود که به روش های مختلف مخالفت کنند که کودکان نیز از این قاعده مستثنی نیستند. ولی شما والدین میتوانید عبارت ها و نکات صحیحی را برای جلوگیری از عدم مخالفت کودکانتان به کار ببرید.

۱۰ عبارت که والدین در مواقعی که فرزندانشان گوش نمیدهند میتوانند به کار ببرند

چگونه بچه حرف گوش کن داشته باشیم ؟ خصلت همه انسان ها این هست که وقتی اجبار در کاری شود باعث میشود که به روش های مختلف مخالفت کنند که کودکان نیز از این قاعده مستثنی نیستند. ولی شما والدین میتوانید عبارت ها و نکات صحیحی را برای جلوگیری از عدم مخالفت کودکانتان به کار ببرید.

 

۱- اگر فرزند شما غذا نمیخورد و یا وعده غذایی را کامل نمیخورد.

بهتر است کودک خود را برای هر وعده غذایی که میخورد تشویق کنید و  عبارتهای تشویقی به آنها بگویید مانند: به آنها افتخار میکنید و یا اینکه از اینکه امروز غذا خوردی خیلی خوشحالم یا این غذایی که خوردی یک غذای خیلی سالم هست و …

 

 

 ۲- اگر فرزند شما نمی خواهد اتاق خود را تمیز کند

در این مواقع طبیعی است که شما از عبارتهایی مانند : بلافاصله این کار را انجام دهید! یا من بارها به شما گفته ام! و … استفاده کنید ولی این عبارت ها به هیچ عنوان به کودک شما انگیزه نمیدهد و او را تشویق به کاری که میخواهید انجام دهند نمیکند. پس بهتر است که به آنها فشار وارد نکنید و به آنها گزینه های مختلفی را پیشنهاد دهید مثلا: آیا می خواهید این کار را به تنهایی انجام دهید یا اینکه آیا من به شما کمک می کنم؟

 

 

۳- هنگامی که شما عجله برای بیرون رفتن دارید ولی کودک هنوز آماده نشده

بعضی مواقع که میخواهید به جایی بروید که عجله دارید ممکن است کودک  نخواهد لباس بپوشد و آماده شود و یا اصلا نمیخواهد به بیرون برود در این مواقع شما ممکن است دیرتان شود و عصبانی شوید و به اون با حالت عصابیت بگویید که عجه کند ولی این روش موثر نیست. در واقع بهتر است که آرام باشید  و از او سوال کنید که آیا میخواهید حالا یا تا ۱۰ دقیقه دیگر آماده شوید؟

 

 

۴- اگر فرزند شما نمی خواهد گوش کند

بعضی مواقع کودکان نمیتوانند آنچه که می خواهند و یا احساسی که دارند را بروز دهند. مثلا شاید آنها نتوانند به روش ساده ای بگویند که بی حوصله و خسته هستند ، اما گریه کردن، گوش نکردن یا پرتاب اسباب بازی روحیه خود را نشان می دهد. با کودک خود ارتباط برقرار کنید و بگویید که بر اساس زبان بدن او متوجه میشوید که چه احساسی دارد مثلا به او بگویید:

کارهای شما به من می گوید که شما امروز خیلی بیرون خسته شدید.

 

 

۵- وقتی بچه شما یک اسباب بازی دیگر می خواهد، اما شما پول ان را ندارید:

کودک شما یک اسباب بازی دیگر را در یک مغازه دید و واقعاً آن را می خواهد، اما بودجه شما محدود است. شما نباید به طور مستقیم بگویید نه ، کلمه نه حتی برای بزرگسالان نیز میتواند آزاد دهنده باشد. به او بگویید این اسباب بازی را به لیست کادوهای تولدت اضافه میکنیم

 

 

۶٫ اگر همیشه ظرفهای کثیف را روی میز میگذارد:

وقتی کودکتان غذا را میخورد و به اتاقش میرود و شما را با تمیز کردن ظروف تنها میگذارد. شما هرگز کلمات منفی مثل هرگز این کار را انجام نده و… متمرکز نشوید و کلمات مثبت به کار ببرید مثل می توانید لطفاً طرفها را داخل سینک بگذارید؟

 

 

۷- وقتی کودک کاری که شما از او خواسته اید را انجام میدهد:

ممکن است وقتی کودک حرفهایمان را گوش نکند ناراحت می شویم، اما اگر آنها در آخر آنچه را که شما می خواستید انجام دادند، از رفتار خوب آنها چشم پوشی نکنید . این انگیزه آنها را به گوش دادن به شما در آینده بیشتر میکند. و عبارت های مثبت را به کار ببرید مثل : ممنون که گوش کردید شما خیلی خوب کار می کنید

 

 

۸- اگر میخواهید کودک کار اشتباهی که انجام میدهد را متوقف کند

 

بعضی مواقع ممکن است کودک کار خطرناکی را انجام دهد و یا کار اشتباهی را انجام میدهد که شما را عصبانی میکند. مستقیم به کودک نگویید که این کار را انجام ندهد بلکه سعی کنید حواس کودک را از آن کار پرت کنید مثلا به او بگویید:

آیا می توانید به من در خواندن این کتاب (یا کاری انجام دهم) کمک کنید؟”

 

 

۹-  اگر می خواهید اعتماد به نفس را در کودک خود تقویت کنید

برای تقویت اعتماد به نفس کودک نوپا ، رفتار خوب و استقلال را تشویق کنید. مهم است که به روش و کار خوب واکنش نشان دهید و این می تواند کودک را به سمت انجام کارهای خوب تر سوق دهد. مثلا با تعجب به اون بگویید که شما همه این کارها را خودتان کردید!

 

 

۱۰٫ عشق خود را نشان دهید، حتی اگر کودک شما گوش نمی دهد

یک آغوش و بوسه باعث نمیشود که رفتار بد کودک را از بین برود بلکه با انجام این کار باعث میشود که کودک به حرف شما بیشتر گوش دهد. پس بنابراین کلمات محبت آمیز بیشتری به کوکان خود بگویید مثلا: “من تو را بدون توجه به آنچه که انجام میدهی دوست دارم و خیلی دوست دارم وقتی تو …”

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۱ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین