شمانیوز
شما نیوز

هشدار! خطر مرگ واکسن کرونا برای این افراد

هشدار! خطر مرگ واکسن کرونا برای این افراد

نکات مهم در تزریق واکسن کرونا را جدی بگیرید.

به گزارش ستاره پارسیواکسن کروناکه به تازگی یکی از بحث های داغ رسانه ای است و برای مقابله با ویروس مرگبار کرونا خواهان زیادی دارد اما باید به یکسری نکات در مورد واکسن کرونادقت کرد.

تقریبا تمامی واکسن‌های تولیدشده (اسپوتنیک، فایزر، مدرنا، استرازانکا، جانسون جانسون، سینوفارم، سینووارک، هواکسین) کارایی صد درصدی در جلوگیری از مرگ ناشی از کووید-۱۹ دارند و دارای اثربخشی بسیار بالایی در برابر کرونا شدید، اثربخشی متوسط در برابر کووید علامتی و اثربخشی ضعیف در بیماران بدون علامت کووید هستند.

 رییس پژوهشکده علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: فقط افرادی که آنافیلکسی (یک واکنش آلرژیک جدی و تهدیدکننده حیات) شدید نسبت به واکسن‌های قبلی داشتند می‌توانند از تزریق واکسن اجتناب کنند.

دکتر محمد عبداللهی، متخصص سم‌شناسی و داروشناسی، در میزگرد تصویری همه‌گیری جهانی کرونا و سیستم عصبی به تبیین ملاحظات دارویی و اصول مهم واکسیناسیون کرونا پرداخت و گفت: جهان در حال تجربه و نهایی‌کردن اطلاعات در مورد داروهای مؤثر بر کرونا است.

اثربخشی انواع واکسن های کرونا

او بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت خاطرنشان کرد: تقریبا تمامی واکسن‌های تولیدشده (اسپوتنیک، فایزر، مدرنا، استرازانکا، جانسون جانسون، سینوفارم، سینووارک، هواکسین) کارایی صد درصدی در جلوگیری از مرگ ناشی از کووید-۱۹ دارند و دارای اثربخشی بسیار بالایی در برابر کووید شدید، اثربخشی متوسط در برابر کووید علامتی و اثربخشی ضعیف در بیماران بدون علامت کووید هستند.

این استاد دانشگاه با اشاره به تولید واکسن‌های استنشاقی توسط برخی کشورها یادآور شد که ممکن است این نوع واکسن سریع‌تر بتواند زنجیره انتقال را قطع کند و با توجه به تجمع ویروس در ناحیه گلو و بینی می‌تواند اثربخشی سریع‌تر و بهتری داشته باشند.

دکتر عبداللهی با اشاره به توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت گفت: تزریق واکسن در افرادی که قبلا به کرونا مبتلا شدند، پس از ۶ هفته، بیماران ۴ هفته پس از پلاسما درمانی، مبتلایان به فرم شدید کووید-۱۹ چهار تا ۱۰ هفته پس از بهبودی، دیابتی‌ها پس از مصرف غذا انجام شود.

کاهش دز داروها قبل از تزریق واکسن کرونا

به گفته او دُز داروهای کورتیکواستروئید باید قبل از تزریق واکسن کاهش یابد تا اثربخشی واکسن کم نشود اما مصرف استروییدهای استنشاقی تداخلی با واکسن ندارد و مبتلایان به آلرژی بینی و حساسیت‌های پوستی و آسم با خیال راحت می‌توانند واکسینه شوند. همچنین نیازی به قطع مصرف آسپرین و داروهای ضد انعقادی نیست.

این استاد سم‌شناسی و داروسازی تاکید کرد که مصرف داروهای سرکوب‌کننده ایمنی باید دو هفته قبل یا بعد از واکسن قطع شود و بیماران لنفومی و آرتریت روماتویید نیز چهار هفته پس از قطع دارو واکسینه شوند. همچنین افراد دو هفته قبل از جراحی واکسن دریافت کنند. مبتلایان به سرطان خون یا پیوند مغز استخوان برای واکسن سه ماه صبر کنند و افرادی که سلول‌درمانی شدند نیز تا زمانی که نوترفیل‌های آنان به حد طبیعی نرسیده است صبر کنند.

 

 

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی