اختصاصی شمانیوز// در حاشیه نمایشگاه تولید ایرانی دانش بنیان، مدیرعامل شرکت مدیریت و توسعه فروغ افکار مطرح کرد:
هدفگذاری شناسایی نیازها به محصولات دانشبنیان و بینیازی به واردات
مجری برگزاری اولین نمایشگاه تولید ایرانی دانشبنیان اظهار کرد: مهمترین هدف از برگزاری این نمایشگاه شناسایی نیازهای کشور و معرفی تولیدکنندگان و مصرفکنندگان محصولات دانشبنیان و بینیازی به واردات است.
جواد مرادپور، مدیرعامل شرکت مدیریت و توسعه فروغ افکار و مجری برگزاری اولین نمایشگاه تولید ایرانی دانشبنیان در حاشیه برگزاری این نمایشگاه که از امروز 31 خرداد به مدت 4 روز تا تاریخ 3 تیرماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی فارس در حال برگزاری است، به خبرنگار ما گفت: این نمایشگاه با کلیه نمایشگاههایی که در سطح کشور برگزار میشود، متفاوت است. این نمایشگاه شناسایی نیاز است و برخلاف سایر نمایشگاههایی که توانمندی خود را به عرصه نمایش میگذارند دستگاهها و شرکتهای دولتی بزرگ به همراه شرکتهای خصوصی و سایر اشخاص نیازهای خود را که بعضا از خارج از کشور تامین شده یا تامینکننده آن را در داخل کشور نمیشناسند، مطرح کرده و سایر شرکتها از جمله شرکتهای دانشبنیان و فنآور براساس نیازهای اعلام شده مذاکراتی را آغاز میکنند.
وی افزود: چه بسا نیاز یک مجموعه توانمندی مجموعه دیگری باشد بنابراین مهمترین هدف از برگزاری این نمایشگاه شناسایی نیازهای کشور و معرفی تولیدکنندگان و مصرفکنندگان محصولات دانشبنیان و بینیازی به واردات است.
مرادپور عنوان کرد: حدود 217 شرکت شامل شرکتهای خصوصی و دولتی به همراه موسسات آموزشی و پارکهای علم و فناوری در نخستین نمایشگاه تولید ایرانی دانشبنیان حضور یافتهاند.
مجری برگزاری اولین نمایشگاه تولید ایرانی دانشبنیان در پاسخ به این پرسش که ایا شرکتهای خارجی نیز در نمایشگاه حضور یافتهاند یا برای بازدید دعوت شدهاند، خاطرنشان کرد: با برنامهریزیهای انجامشده از برخی از شرکتهای خارجی برای بازدید دعوت شده است اما هیچ شرکت خارجی در آن مشارکت ندارد به این دلیل که تمام شرکتکنندگان هماهنگونه که از عنوان نمایشگاه بر میآید، شرکتهای ایرانی دانشبنیان هستند.
وی تصریح کرد: فعالیتهایی که در این نمایشگاه به معرض نمایش گذاشته میشود بازار جذابی برای سایر کشورها خواهد بود چون بسیاری از شرکتهای شرکتکننده، تولیدکنندگان قطعات بوده و هم صادرکننده خدمات فنی و مهندسی هستند و برخی از شرکتهای دانشبنیان شرکتکننده در برخی از بازارها مانند کشور افغانستان،پاکستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس فعال هستند.
مرادپور عنوان کرد: ارایه لایسنس به کشورهای دیگر نیز از جمله فعالیتهای شرکتهای دانشبنیان است و حتی کشورهای مطرحی در شرق اسیا هستند که از شرکتهای ایرانی لایسنس دریافت میکنند.
مجری برگزاری اولین نمایشگاه تولید ایرانی دانشبنیان در پاسخ به این پرسش که چند درصد از شرکتکنندگان در این نمایشگاه از مجموعههای فولادی هستند، اظهار کرد: نمیتوان آمار دقیق آن را بیان کرد اما از 217 شرکتکننده نمایشگاه اخیر 167 شرکت دانشبنیان و فنآور بوده ، 12 دستگاه دولتی، 6 موسسه آموزشی مانند دانشگاههای مطرح کشور و 47 تولیدکننده مطرح نیز در این نمایشگاه حضور دارند.
وی درباره میزان استقبال از نمایشگاه خاطرنشان کرد: حتی اگر هیچ بازدیدی از این نمایشگاه انجام نشود این 217 شرکت که در نمایشگاه حضور یافتهاند این قابلیت را دارند که نیازها و ظرفیتهای خود را به یکدیگر معرفی کرده و فرصتی را برای همکاری فراهم کنند.البته پیشبینی ما این است که حداقل تا 6 هزار نفر از نمایشگاه بازدید داشته باشند.
مرادپور عنوان کرد: 217 شرکت دانشبنیان و فن آور در مساحتی بیش از 10 هزار متر مربع در نمایشگاه حضور یافتهاند. پارک علم و فناوری ، صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری و صندوق سها تسهیلاتی را برای شرکت تولیدکنندگان دانشبنیان در این نمایشگاه در نظر گرفته است.
نخستین نمایشگاه تولید ایرانی - دانش بنیان در استان فارس به میزبانی شیراز در حال برگزاری است. این نمایشگاه از امروز 31 خرداد آغاز شده و به مدت 4 روز تا تاریخ 3 تیرماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی فارس از ساعت 17 تا 22 آماده بازدید علاقهمندان است.