تحولات موثر بازار آهن و فولاد در هفتهی منتهی به ۲۱ مرداد ۱۴۰۱
در هفته منتهی به ۲۱ مرداد پس از چهار هفته متوالی کاهش قیمتها، بالاخره شاهد افزایش قیمتها در بازار آهن بودیم. هفته گذشته در مجموع قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار ۵۵۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۳.۵ درصد افزایش یافت...
در هفته منتهی به ۲۱ مرداد پس از چهار هفته متوالی کاهش قیمتها، بالاخره شاهد افزایش قیمتها در بازار آهن بودیم. هفته گذشته در مجموع قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار ۵۵۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۳.۵ درصد افزایش یافت و قیمت میلگرد سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) بهطور میانگین به حدود ۱۶۲۵۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۱۵۴۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۱۷۳۸۵ تومان به ازای هر کیلو رسید.
از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار بهطور میانگین ۱۳۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۷.۴ درصد کاهش یافته است.
در هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۴۳۸۸ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده، ۱۵۶۸۲ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون در معاملات ۱۲ مرداد ۱۴۰۱، افزایش ۳۶۸ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۲.۶۲ درصدی را تجربه کرد.
در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۲۸۹۹ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۱۴۰۵۹ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۱۰ مرداد ۱۴۰۱، ۶۸۲ تومان به ازای هر کیلو یا ۵.۵۸ درصد کاهش یافت.
مارجین قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۱۴ مرداد ۱۴.۸ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۱.۵ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا، ۴۷ درصد حجم عرضه شده میلگرد و ۹۸ درصد حجم عرضه شده شمش مشتری داشت.
در هفته گذشته در مجموع شاهد کاهش ۳۰۰ تومانی نرخ دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۳۱۴۰۰ تومان به ۳۱۱۰۰ تومان رسید. آخرین نرخ فروش دلار در سامانه نیما نیز ۲۶۵۶۶ تومان بوده است و در هفته گذشته نرخ دلار نیمایی ۹۴ تومان کاهش یافت. قیمت ارز به دلیل امیدواریها نسبت به احیای برجام، بهصورت نسبی کاهش یافته و انتظار میرود با تعیین تکلیف پرونده برجام، به زودی روند بلندمدت نرخ ارز مشخص شود. در حال حاضر، اکثر گزارشهای خبری حاکی از خوشبینی نسبت به احیای توافق هستهای است.
برای بازار داخلی فولاد پیشبینی میشود که در هفته پیش رو شاهد افزایش اندک قیمتها باشیم. کاهش ملموس قیمتها و وارد شدن زیان به بخشی از تولیدکنندگان، باعث شده تا سیاست بازارساز حمایت از تولیدکنندگان محصولات فولادی باشد و در این راستا در هفتههای اخیر شاهد ابلاغیههای جدید و افزایش قیمت پایه عرضه محصولات در بورس کالا بودهایم. هفته گذشته بورس کالا با انتشار ابلاغیهای اعلام کرد که از روز سهشنبه ۲۵ مرداد قیمت پایه عرضه مقاطع فولادی (میلگرد، تیرآهن، نبشی و ناودانی) با در نظر گرفتن بازه منفی و مثبت ۳ درصد قیمت کشفشده دو هفته قبل خواهد بود. حداقل قیمت میلگرد ۱۱ درصد و تیرآهن ۱۴ درصد بالاتر از قیمت کشفشده شمش بلوم در همان هفته خواهد بود. ابلاغیه مشابهی در هفتههای گذشته باعث افزایش قیمت پایه شمش شده بود. در مجموع سیاست بازارساز فعلاً به نفع افزایش تدریجی و یا ثبات قیمتها است و با این شیوه تعیین قیمت پایه، نمیتوان کاهش قیمتها در بازار فولاد را انتظار داشت. البته در میان مدت انتظار داریم در صورت احیای برجام، مولفه نرخ ارز به اصلیترین عامل تعیینکننده در بازار فولاد تبدیل شود.
فراطرح فولاد