شمانیوز
شما نیوز

اختصاصی شمانیوز//

گام‌های موفق بانک تجارت در مسیر توسعه پایدار اقتصادی

گام‌های موفق بانک تجارت در مسیر توسعه پایدار اقتصادی

امسال بانک تجارت با کاهش فضای ریسک از طریق قوی‌کردن پایه‌های درآمدی خود با اجرای برنامه‌ها و طرح‌های بنیادی نسبت به تامین مالی صنایع به خصوص پتروشیمی و کسب‌وکارهای تولیدی در راستای توسعه اقتصادی گام‌های موفقی را برداشته است.

به گزارش شمانیوز، عملکرد بانک تجارت تا پایان فصل پاییز نمایانگر موفقیت در اجرای طرح‌ها و برنامه‌هایی است که موجب شده نسبت‌های مالی بانک در ماه‌های اخیر به‌مراتب بهتر از سال قبل باشد. کاهش هزینه‌ها برای جهش در سودآوری به همراه رشد نقدینگی جهت کاهش فضای ریسک و امنیت پولی موجب  شد تا رقم سپرده قانونی بانک تجارت برای تضمین سپرده برای امنیت حساب مشتریان به یکی از رقم‌های بزرگ در صنعت بانکداری برسد.

مجموعه عواملی که موجبات این مهم را در بانک تجارت تحقق بخشید، نمایانگر داشتن ایده‌های نو در صنعت بانکداری براساس نگاه فناورمحور مدیریت این بانک است. چرا که برنامه‌ها و طرح های بانک تجارت بر مبنای ایده‌هایی بنیان و به اجرا گذاشته شده که علاوه بر انتفاع مشتریان و سهامداران، حمایت‌های مالی از اقشار کم‌درآمد، پرداخت وام به حوزه مسئولیت اجتماعی و خصوصا تامین مالی تولیدات اقتصادی کشور را به دنبال دارد.

رشد۵۰ درصدی در کسب درآمد

کسب درآمد آذرماه سال جاری بانک تجارت از محل تسهیلات نسبت به آذر 1400 بیش از 77 درصد رشد داشته و این در حالی است که کل درآمد بانک با رشدی 50 درصدی از رقم 337 هزار میلیارد ریال به حدود 510 هزار میلیارد ریال رسیده است و این افزایش به دلیل بالا رفتن قدرت تسهیلات دهی بانک بوده است.

بانک تجارت در عملکرد 9 ماهه منتهی به آذر، حدود 37 هزار میلیارد تومان درآمد از تسهیلات اعطایی خود کسب نمود. «وتجارت» در آذر 47678 میلیارد ریال سود تسهیلات اعطایی و 34539 میلیارد ریال سود پرداختی به سپرده دارد.

عملکرد مثبت «وتجارت» در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی

حمایت از اقشار آسیب‌پذیر، همواره جزو برنامه‌های بانک تجارت به شمار می‌رود. گزارش عملکردی بانک تجارت عملکردی مثبت از این بانک در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی را نشان می‌دهد که بر این اساس، بانک تجارت در راستای کمک به رشد جمعیت و فرزندآوری زوج‌های جوان با پرداخت «تسهیلات فرزندآوری» به تعداد 68 هزار و 737 فقره جمعا بالغ بر 28 هزار میلیارد ریال در این راستا نقش‌آفرینی کرده است.

پرداخت بیش از پنج هزار فقره تسهیلات جمعا با مبلغ 4367 میلیارد ریال به معرفی شدگان سازمان بهزیستی کشور نیز توسط بانک تجارت در همین راستا صورت گرفته است. عملکرد بانک تجارت در این شاخص در مقایسه با سال گذشته بیش از 200 درصد در تعداد 456 درصد در مبلغ رشد را به ثبت رسانده است.

درآمد بانک تجارت در آذر 1400 از محل تسهیلات 34 هزار و 581 میلیارد ریال بوده و این در حالی است که در آذر 1401 این میزان درآمد به 47 هزار و 678 میلیارد ریال یعنی 38 درصد رشد رسیده است. نکته جالب‌توجه در این‌ میان، افزایش 15 درصدی درآمد آذرماه نسبت به آبان ماه امسال است. در آبان ماه بانک 32 هزار میلیارد ریال درآمد داشته اما در آذر 367 هزار میلیارد ریال درآمد کسب کرده که رشدی 15 درصدی را تنها طی یک ماه به همراه داشته است.

گام‌های موفق در مسیر توسعه اقتصادی

حمایت‌های بانک تجارت و قدرت تسهیلات دهی این بانک به اقشار کم‌توان ختم نمی‌شود، بلکه این بانک مبنای عملکردی خود را در کنار انتفاع سود و درآمد بر کمک‌های مالی و تامین منابع مالی در توسعه اقتصاد ملی قرار داده که در این مسیر گام‌های موفقی را برداشته است. طراحی ابزارهای مختلف برای تامین مالی صنعت پتروشیمی و همکاری با صنعت خودروسازی با هدف کمک به توسعه پایدار اقتصادی و اشتغالزایی از نمونه سرفصل‌‌های فعالیت‌ انجام شده توسط این بانک است.

به گفته مدیرعامل بانک تجارت؛ در شرایط فعلی، نیاز مالی شرکت‌های پتروشیمی افزایش یافته و بانک تجارت برای تامین این نیاز، ابزارهای بازار سرمایه و برای نیازهای کوتاه مدت، ابزار اوراق گام و ابزار اعتباری تامین مالی زنجیره‌ای (SCF) را به کار گرفته است.

مدیرعامل بانک تجارت بر عزم راسخ این بانک برای تداوم حمایت از صنایع بالا و پایین دستی صنعت پتروشیمی تاکید دارد که بر همین اساس می‌توان به انعقاد تفاهمنامه همکاری میان بانک تجارت با شرکت ملی صنایع پتروشیمی و انجمن ملی صنایع پلیمر ایران اشاره نمود.

لزوم توسعه صنایع پایین‌دست صنعت پتروشیمی از دید مدیریت بانک تجارت به گونه‌ای است که در حال حاضر یک سوم اعتبار اسنادی گشایش شده و ضمانت‌نامه‌های صادر شده برای تولید‌کنندگان کشور از طریق بانک تجارت به انجام رسیده است.

همکاری با صنعت خودروسازی به‌عنوان یکی از مهمترین پیشران‌های اقتصاد کشور که پیشرفت آن در بسیاری از حوزه‌های اقتصادی به ویژه اشتغالزایی جوانان تاثیرگذار است، از دیگر برنامه‌ها و اقدامات همکاری و تامین مالی بانک تجارت از صنایع در راستای دستیابی به توسعه پایدار اقتصادی است.

ارائه روش تامین مالی زنجیره تامین (SCF) به گروه صنعتی ایران خودرو و شرکت‌های زیرمجموعه از جمله قطعه‌سازان از جدیدترین خدمات ارائه شده توسط این بانک است که تعهدات هر بخش از زنجیره تولید محصول را پشتوانه بخش دیگر قرار می‌دهد و حاصل آن تسهیل چشمگیر در مدیریت مالی و اعتباری شرکت مادر و زیرمجموعه‌های تامین کالا و خدمات بوده و از سوی دیگر بهینه‌سازی استفاده از منابع و حدود اعتباری را برای مجموعه به همراه خواهد داشت.

با توجه به اینکه بانک تجارت بانک عامل نخست گروه صنعتی ایران خودرو بوده و از سویی بانک برتر در حوزه خدمات ارزی و بین‌الملل در شبکه بانکی کشور به شمار می‌رود، حدود 30 درصد از سرمایه در گردش ایران خودرو توسط بانک تجارت صورت گرفته و این بانک در تمامی حوزه‌ها، از تسهیلات و گشایش اعتبارات اسنادی تا صدور ضمانتنامه رتبه نخست را در همکاری با ایران خودرو دارد.

گفتنی است؛ بانک تجارت، بزرگ‌ترین بانک بورسی کشور، پس از انقلاب از ادغام چندین بانک تأسیس شد. طبق آمار سازمان مدیریت صنعتی کشور، هلدینگ بانک تجارت یکی از ۱۰۰شرکت برتر اقتصاد کشور شناخته شده‌ است.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی