شمانیوز
شما نیوز

باز انتشار شده اخبار رسانه ها؛

گشایش پنجره رونق و‌ شکوفایی در سال۱۴۰۱ در منطقه ویژه اقتصادی پیام

گشایش پنجره رونق و‌ شکوفایی در سال۱۴۰۱ در منطقه ویژه اقتصادی پیام

منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام مستقر در استان البرز در این ماه ها از تنوع پروازها تا مراودات تجاری، جذب سرمایه گذاران و تبدیل ایده ها به محصول یک دوره پر جنب و جوشی به لحاظ کار و تلاش را تجربه می کند.

بنا بر گزارش منتشر شده در خبرگزاری ایرنا ، در تاریخچه منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام وابسته به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات آمده است که فعالیت این مجموعه از اواخر دهه ۶۰ شمسی با راه اندازی باند پروازی هواپیماهای باری و آموزشی آغاز شد.

فرودگاه بین المللی پیام در طول فعالیت خود همواره فراز و نشیب های فراوانی سپری کرد تا اینکه در اواخر دهه ۸۰ منطقه ویژه اقتصادی به آن افزوده شد و ساختار جدیدی در آن شکل گرفت.

با این وجود اواخر دهه ۹۰ با توسعه فرودگاه پیام ، پروازهای مسافری نیز به مجموعه خدمات آن اضافه شد اما با این وجودچرخ خدمات فرودگاه بنا به عللی نتوانست به خوبی بچرخد و وضعیت کاری آن در کش وقوس تحریم و کم توجهی ها در حالت فرود و رکود قرار گرفت تا جائیکه تامین سوخت یارانه ای هواپیماهای باری خود به یک چالش مبدل گشت.

هرچند ایجاد منطقه ویژه اقتصادی و توسعه فرودگاه پیام می توان در فهرست بسترهای رونق و شکوفایی این مجموعه دانست اما پنجره باز به سمت رونق تولید و جذب دانش بنیان ها ، مجموعه منطقه اقتصادی و فرودگاه بین المللی را وارد دوران تازه ای مانند تولید محصولات متکثر و خدمات کرد.

استقرار دانش بنیان ها و تنوع فعالیت ها

استقرار شرکت های دانش بنیان و فاقد آلودگی از اواخر دهه ۹۰ در کنار شرکت های فناور در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات موجب شد تا منطقه ویژه اقتصادی پیام به مرحله ای متفاوت از گذشته پا گذارد.

فعالیت این شرکت ها موجب شد تا این منطقه با دستاوردهای متنوع تولیدی و نوآوری، خود را به جهان پیرامونی معرفی کند ، دستاوردهایی که در بخش تجهیزات پزشکی، گیاهان دارویی ، ساخت انواع دارو ، تجهیزات الکترونیکی و مواد غذایی حرف برای گفتن دارند.

نیمه دوم سال ۱۴۰۰ آغاز یک تحول

هرچند مجموعه منطقه ویژه اقتصادی پیام با رویکرد فناوری ارتباطات و« آی تی » فعالیت تولیدی و اقتصادی خود را آغاز کرد اما ایجاد پنجره باز موجب شد تا این مجموعه با جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی در تمام عرصه های تولیدی و دانش بنیان ورود کند و باب کار و تلاش به واسطه ظرفیت ها در آن گشوده شود.

ورود منطقه ویژه اقتصادی پیام به فعالیت گسترده تولیدی و اقتصادی در واقع از نیمه دوم سال ۱۴۰۰ با نگاه ویژه دولت سیزدهم سرآغازی برای جهش تولید و خدمات در این مجموعه به شمار می رود.

جذب ۴۰ سرمایه گذار عمده در گام نخست

ایجاد پنجره باز با خود رهاوردی به نام جذب سرمایه گذاران دانش بنیان در سال جاری داشت به طوریکه ۴۰ سرمایه گذار جدید به فهرست فعالان تولیدی منطقه اضافه شد.

به گفته مدیر کل جذب و حمایت از سرمایه گذاری منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی، زمان ۲ ساله برای استقرار ۴۰ واحد تولیدی و صنعتی جدید در این منطقه هدفگذاری شده است.

سید مجتبی حسین پور کاشانی افزود: با استقرار این تعداد سرمایه گذار ، زمینه اشتغال افزون بر یک هزار و ۲۰۰ نفر فراهم می شود ضمن آنکه اولویت اصلی جذب واحدهای تولیدی و صنعتی در منطقه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام در زمینه ارتباطات و فناوری اطلاعات، برق، الکترونیک و صنایع پیشرفته است.

وی با بیان اینکه زمینه استقرار این واحدهای تولیدی و صنعتی در زمینی به وسعت ۲۰ هکتار فراهم شده است، ادامه داد: برخورداری از زیرساخت های عمومی و تخصصی نظیر آب، برق، گاز و فیبر نوری دارای افزونگی لازم از جمله امکاناتی است که در اختیار سرمایه گذاران جدید قرار می گیرد. اولویت واگذاری زمین در پیام به عنوان منطقه ویژه ارتباطات و فناوری اطلاعات با متقاضیان حوزه فناوری های نوین و دانش بنیان است ضمن آنکه راه اندازی گمرک پیام موجب اشتیاق سرمایه گذاران شده است.

مدیرکل جذب و حمایت از سرمایه گذاری منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام بیان داشت: علاقه مندان به سرمایه گذاری در این بخش می توانند از مزایای این منطقه برای راه اندازی واحدهای تولیدی و خدماتی خود بهره گیرند.

وی تاکید کرد: به منظور معرفی فرصت های سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی تاکنون فراخوان هایی برای جذب ارایه دهندگان خدمات کسب و کار، واگذاری اراضی به فعالان حوزه ارتباطات، و مدیریت و بهره برداری از انبارهای عمومی در این منطقه انتشار یافته است.

اتصال به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند

اتصال منطقه ویژه اقتصادی پیام به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند دستاورد دیگری است که این مجموعه را کانون توجه سرمایه گذاران قرار داده است.

به گفته سید مهدی جعفری مدیر روابط عمومی منطقه ویژه اقصتادی و فرودگاه بین المللی پیام ، یکی از تکالیف دستگاه های دولتی در بودجه سال ۱۴۰۱ وصل شدن به پنجره ملی است که بر همین اساس منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام این برنامه را در دستور کار خود قرار داد و به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند متصل شد.

با عضویت پیام در این پنجره، سامانه کسب و کار الکترونیکی منطقه در آن ایجاد و تمام متقاضیان برای حضور در پیام در قالب سرمایه گذار می توانند از این طریق به خدمات و فعالیت های موجود در منطقه دست یابند.

جعفری با بیان اینکه هدف از اتصال به این پنجره ارائه خدمات به صورت الکترونیکی و نیمه الکترونیکی به مردم و ساماندهی فعالیت ها است، خاطرنشان کرد: در واقع خدماتی که پیام به متقاضیان و سرمایه گذاران می تواند ارائه کنند در قالب پنجره ملی خدمات دولت هوشمنددر دسترس خواهد بود.

پیام محور توسعه تولید و صادرات محصولات کشاورزی رییس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز به ظرفیت های کشاورزی و باغی استان البرز و کیفیت بالای محصولات این منطقه پرداخت و گفت: منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام به توسعه تولید و صادرات محصولات کشاورزی و باغی این استان رونق بخشیده است.

عبدالرضا بازدار با اشاره به محدودیت منابع آبی استان البرز، تصریح کرد: تولید محصولات سالم کشاورزی در محیط های کنترل شده مانند گلخانه ها در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی استان است و در این راستا نقش مجموعه منطقه ویژه اقتصادی پیام در بحث تولید و صادرات این محصولات تاثیر گذار است.

وی با بیان اینکه مقدمات لازم برای ساخت پست قرنطینه با همکاری سازمان حفظ نباتات کشور در فرودگاه بین المللی پیام فراهم شده است؛ افزود: در صورت احداث پست قرنطینه، الزامات و استانداردهای مربوط به صادرات محصولات کشاورزی در استان البرز فراهم می شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز افزود: منطقه ویژه اقتصادی پیام ظرفیت بی نظیری برای توسعه بخش کشاورزی استان البرز است و انتظار می رود حوزه اداری منطقه ویژه اقتصادی پیام بستر را برای گسترش صادرات بیشتر محصولات کشاورزی فراهم نماید.

اکنون بخشی از محصولات کشاورزی و باغی البرز از طریق فرودگاه بین المللی پیام صادر می شود.

پیام و اشتغال هفت هزار نفر

مشاور وزیر ارتباطات ، فناوری و اطلاعات و رییس هیات مدیره و مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام مستقر در استان البرز می گوید: با حمایت های انجام شده ، واحدهای تولیدی و صنعتی این منطقه تاکنون موفق به جذب هفت هزار نیروی کار شده اند.

اکبر قنبرپور گفت : اکنون ۲۷۰ شرکت تولیدی و صنعتی در منطقه ویژه پیام فعالیت دارند که ظرفیت عظیمی برای تولید و اشتغال به شمار می رودضمن آنکه با انعقاد تفاهمنامه با پست بانک ایران و صندوق توسعه فناوری نوین کشور، زمینه برای حمایت مالی از واحدهای تولیدی صنعتی منطقه ویژه پیام فراهم شد .

عرضه محصولات تولیدی پیام به ۶ هزار منطقه کشور

رییس هیات مدیره و مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام اظهار کرد: با امضای تفاهمنامه بین این منطقه و پست بانک ایران ، زمینه عرضه محصولات شرکت های تولیدی منطقه ویژه پیام به ۶ هزار نقطه روستایی کشور از طریق پست بانک و حمایت های اقساطی فراهم شده است.

وی اظهار کرد: تاکنون بخش خصوصی افزون بر ۱۰ هزار میلیارد تومان در منطقه ویژه اقتصادی پیام البرز سرمایه گذاری کرده است که این سرمایه ها در حال افزایش است.

آمادگی فرودگاه پیام برای صادرات تولیدات کشور

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پیام با اشاره به فراهم شدن زیر ساخت های پروازی از اعلام آمادگی این مجموعه برای صادرات محصولات کشاورزی و صنعتی کشور خبرداد.

قنبرپور با اشاره به گستره کلی منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه پیام به مساحت ۱۰ هزار هکتار، افزود: درزمان حاضر فعالیت های اقتصادی و پروازی این منطقه در سطح سه هزار و ۶۰۰ هکتار زمین انجام می شود.

وی ادامه داد : اکنون این مجموعه دارای یک هزار هکتار فضای فرودگاهی فعال برای بخش حمل و نقل هوایی و ۲ هزار و ۶۰۰ هکتار بخش تولیدی فعال در مجموع با ۲ مأموریت تولید صنعتی و ترانزیت کالا و خدمات لجستیکی هوایی است.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پیام، ظرفیت ها و برنامه های منطقه ویژه در حوزه کشاورزی را بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: پیام یک فرودگاه بزرگ به نسبت خلوت است که با یک باند چهار هزار و ۲۰۰متری به صورت تخصصی برای پروازهای باری در نظر گرفته شده است.

قنبرپور با بیان اینکه این باند فرودگاهی جزو طولانی ترین باند های کشور است و عرض ۶۰ متری آن اهمیت ویژه‌ای به خصوص برای هواپیماهای پهن پیکر دارد،بیان کرد: مقاومت بسیار خوب این باند، شاخص مهمی برای نشست و برخاست هواپیماهای باری پهن پیکر است.

مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی پیام از اعلام آمادگی برای استفاده از ظرفیت‌های قانونی در خصوص استفاده از یارانه سوخت برای حمل بار در زمینه صادرات کلیه محصولات کشاورزی خبر داد و افزود: در قانون بودجه ۱۴۰۰ و۱۴۰۱ مدت ۲ سال متوالی این موضوع پیش بینی و امکان استفاده از این ظرفیت قانونی در مجموعه فراهم است.

قنبرپور با اشاره به اینکه در بخش تولید منطقه ویژه پیام ۲۷۰ شرکت در حوزه‌های مختلف سرمایه ‌گذاری کرده‌اند، گفت: نحوه کار به صورت اجاره بلند مدت زمین (۲۵ ساله) است که در قالب قرارداد اجاره در اختیار شرکت ها قرار می گیرد، رقم بسیار ناچیزی است و تا سه سال رقم اجاره ثابت و از سال چهارم ۱۵ درصد افزایش پیش‌بینی شده است که در این صورت سرمایه شرکت ها درگیر زمین نمی شود.

وی با بیان اینکه این ۲۷۰ شرکت در یک پهنه ۲۶۰ هکتاری مشغول فعالیت هستند و به عبارتی۱۰ درصد از اراضی منطقه ویژه اقتصادی آماده سازی و واگذار شده است؛ افزود: اتفاق خوبی که در این مجموعه صورت گرفته این است که از امسال موضوع تملک و فروش اراضی برای بخش خصوصی فعال شده است و به صورت پایلوت واگذاری اراضی به اولین شرکت را در دست اقدام داریم بنابراین یک مدل ترکیبی از اجاره و فروش خواهیم داشت.

مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی پیام با بیان اینکه استان البرز قطب کشاورزی است و شاهد تولید محصولات با کیفیت و در تراز صادرات در این استان هستیم، تصریح کرد: بخش زیادی از کسب و کارها در حوزه کشاورزی فعالیت می کنند که برای صادرات محصولاتشان از مسیرهای زمینی و امکانات استان‌های دیگر استفاده می کنند، در حالی که این امکان در استان البرز به خوبی فراهم شده است.

استقرار گمرک تکمیل پازل تولید و صادرات

مدیر عامل فرودگاه بین المللی پیام با اشاره به استقرارگمرک استان البرز در محدوده منطقه ویژه اقتصادی پیام و سهولت عملیات ترخیص بار گمرکی استان،گفت : فعالیت گمرک در بحث واردات و صادرات نیز اثر بخش است و در واقع پازل تولید و تجارت کالا را در این منطقه تکمیل کرده است.

وی در عین حال احداث پست قرنطینه کشاورزی را از نیازهای جدی منطقه ویژه پیام دانست و از اعلام آمادگی پیام برای تأمین زیرساخت های لازم در این مجموعه خبر داد.

قنبرپور تصریح کرد: استقرار چنین امکانات و زیرساخت هایی امکان جذب ثروت و سرمایه گذار برای احداث زیرساخت هایی نظیر ایجاد سردخانه و راه اندازی گلخانه های هوشمند تولید محصولات کشاورزی را در داخل منطقه ویژه فراهم می کند، لذا این آمادگی وجود دارد ظرفیت های لازم برای احداث گلخانه های هوشمند در مجموعه منطقه ویژه اقتصادی پیام اختصاص یابد.

از سرگیری پروازهای مسافری پیام

پروازهای مسافری پیام که بنا به عللی در ماه های گذشته متوقف شده بود اکنون با اهتمام دولت سیزدهم بین مشهد- البرز و البرز - نجف اشرف از سرگرفته شده و طبق برنامه ریزی در حال توسعه است.

نکته پایانی

منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام در این ماه ها شاهد جذب سرمایه گذاران و توسعه خدمات است تا بتواند در این برهه حساس که کشور با تحریم های ظالمانه مواجه است در تولید انواع محصولات صنعتی ، دارویی ، مبادلات کالا و اشتغالزایی به خوبی نقش آفرینی کند ضمن آنکه خدمات پروازی در ۲ بخش باری و مسافری آن وارد مرحله تازه ای شده است.

عرضه محصولات واحدهای تولیدی پیام از طریق پست بانک به ۶ هزار منطقه روستایی کشور یکی از برنامه هایی است که با انعقاد تفاهمنامه بین پیام و پست بانک ایران زمینه آن فراهم شده است.

نکته مهم اینکه وجود فرودگاه پیام در استان البرز و فعالیت بیش از سه هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی و صنعتی در این استان ، موجب شده تا نگاه تجار و سرمایه گذاران خارجی نیز به البرز معطوف شود و بستر برای مبادات بین المللی از جمله با کشور روسیه فراهم گردد.

نگاه ویژه دولت سیزدهم در قالب پنجره باز به بخش های مختلف تولیدی ، اقتصادی ، تجاری و پروازی منطقه ویژه و فرودگاه پیام این امکان را به وجود آورده تا از این ظرفیت برای توسعه همه جانبه کشور و استان البرز بهره گرفته شود.

نکته مهم و اساسی دیگر این است که منطقه ویژه اقتصادی پیام به محل استقرار دانش بنیان ها تبدیل شده و تاکنون دستاوردهای علمی و تولیدی آن از جمله در زمینه ساخت تجهیزات پزشکی مورد توجه خریداران داخلی و خارجی قرار گرفته است.

 

روابط عمومی منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین‌المللی پیام

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین