رپرتاژ آگهی |
چرا بانک جای سرمایه نیست؟
مردم اغلب کشورهای دنیا تمایل کمتری به سپردهگذاری در بانک دارند و روشهای بهتری را برای سرمایهگذاری انتخاب میکنند. این در حالی است که در کشور ما خیلیها تصور میکنند، پول گذاشتن در بانک به معنای یک سرمایهگذاری بدون ریسک است! علت این امر را میتوان به عدم آگاهی مردم از شیوههای مختلف سرمایهگذاری مرتبط دانست. سرمایهگذاری غیر مستقیم همان روشی است که با ریسک کمتر، بازدهی بالاتری را برای شما بهدنبال خواهد داشت. اما چگونه میتوان در این صندوقها سرمایهگذاری کرد؟
صندوق سرمایهگذاری بورسی یا بانک؟
دلایل مختلفی مانند نداشتن زمان و دانش کافی، افراد را به سمت و سوی سرمایهگذاری در بانکها سوق میدهند؛ اما با انتخاب این روش، شانس کسب بازدهی بالاتر را از خود گرفته و همچنان فشار تورم را احساس خواهید کرد.
صندوقهای سرمایهگذاری به عنوان نهادهای مستقلی در بازار سرمایه فعال هستند و شما میتوانید با خرید واحدهای آنها سود نسبتا مطمئنی داشته باشید. در این صندوقها، سرمایه خرد افراد جمعآوری شده و توسط معاملهگران حرفهای در بخشهایی نظیر سهام، اوراق مشارکت، سپردههای بانکی و… سرمایهگذاری خواهد شد. بهاینترتیب، ریسک سرمایهگذاری افراد کاهش یافته و نیازی به رصد لحظهای بازار و دانش تخصصی در این زمینه نخواهند داشت.
انواع صندوق سرمایهگذاری
صندوقهای بورسی با توجه به ترکیب داراییهایشان، انواع مختلفی از جمله صندوق مختلط، صندوق سهامی، صندوق کالایی، صندوق درآمد ثابت و…دارند. هر کدام از این صندوقها با توجه به ویژگیهایی که دارند، برای گروه خاصی از سرمایهگذاران انتخاب مناسبتری محسوب میشوند.
برتری صندوقهای بورسی نسبت به بانک
با انتخاب صندوقها به عنوان محلی برای سرمایه گذاری در بورس، میتوانید از مزایای زیر در مقایسه با بانکها استفاده کنید:
بازدهی بیشتر از سپردههای بانکی
بازدهی صندوقهای سرمایهگذاری، عموما از بازدهی سپردههای بانکی بالاتر است؛ برای مثال، با خرید واحدهای صندوق درآمد ثابت هدیه فارابی، میتوانید تا 27 درصد سالیانه، بازدهی کسب کنید. این در حالی است که با توجه به محدودیتهایی که در سالهای اخیر وضع شده است، سپردههای بلندمدت بانکی سود کمتری را به سپردهگذاران پرداخت کردهاند.
سهولت در سرمایه گذاری در بورس
برای سرمایهگذاری در صندوقها هیچ نیازی به حضور در دفاتر کارگزاریها نبوده و تمام مراحل سرمایهگذاری در این ابزارهای مالی بهصورت غیرمستقیم صورت میگیرد. چنانچه صندوق مد نظر شما از نوع ETF باشد، کافیست با جستجوی نام نماد صندوق در سامانه معاملاتی تمام گارگزاریها، نسبت به خرید واحدهای این نوع از صندوقها اقدام کنید. در مورد صندوقهایی نظیر صندوق درآمد ثابت هدیه فارابی که از نوع صدوری ابطالی هستند نیز میتوانید به سایت فارابیزون مراجعه کرده و مشابه خرید اینترنتی، مراحل ثبتنام و سرمایهگذاری را تکمیل کنید.
نقدشوندگی بسیار بالا
یکی دیگر از مزایای خرید صندوقها، نقدشوندگی بالای آنها نسبت به سپردههای بانکی است. اگرچه با سپردهگذاری در بانک نیز سرمایه شما بلوکه نمیشود و هر زمان بخواهید، میتوانید از حسابتان برداشت کنید؛ اما این برداشت در صورتی که پیش از سررسید باشد، مشمول جریمه خواهد بود.
نکته مهم دیگری که در مورد صندوقها وجود دارد این است که برای خرید یا فروش آنها، هیچگاه در صف خرید یا فروش گرفتار نخواهید شد و میتوانید سود روزشمار خود را دریافت کنید.
کدام صندوق برای من مناسبتر است؟
همانطور که اشاره کردیم، در حال حاضر انواع مختلفی از صندوقهای سرمایهگذاری در بازار مشغول فعالیت هستند و میتوانید با انتخاب این ابزارها، از بازدهی مناسبی برخوردار شوید؛ اما هر کدام از این صندوقها با داشتن ویژگیهای خاص خود، برای گروهی از سرمایهگذاران نسبت به بقیه افراد، شرایط بهتری دارند.
برای مثال چنانچه شما فرد ریسکپذیری نبوده و به دنبال کسب یک بازدهی ثابت اما بدون ریسک هستید، صندوق درآمد ثابت میتواند انتخاب بسیار مناسبی برای شما باشد. در مقابل، اگر هیجان در سرمایهگذاری را به یک بازدهی بدون ریسک ترجیح میدهید، صندوق سهامی گزینه ایدهآل شماست. صندوق سهامی سلام فارابی با بازدهی بیش از 30 درصد از ابتدای سال 1402، توانسته سود خوبی را برای سهامداران خود به ارمغان بیاورد.
سخن پایانی
بر اساس بررسیهای انجام شده، سهم پول نقد و حسابهای بانکی از داراییهای مالی خانوارها در کشورهای توسعه یافته مثل کشورهای اروپایی و آمریکایی نسبت به سایر کشورها کمتر است. مردم این کشورها، سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایهگذاری را به سپردههای بانکی ترجیح میدهند. اما در مقابل، در کشور ترکیه و ایران خانوارها بخش اعظم داراییهای مالی خود یعنی بیش از 70 درصد را به صورت پول نقد یا سپردههای بانکی نگهداری میکنند و با این کار خود را از کسب بازدهی بالاتر محروم میکنند. اگر به دنبال کسب بازدهی بالاتر نسبت به سپرده بانکی هستید، صندوقهای سرمایهگذاری بورس را فراموش نکنید.
سلب مسئولیت : پایگاه خبری شمانیوز در قبال این مطلب هیچ وظیفه ای ندارد.