دکتر زرندی مدیرعامل هلدینگ صنایع شیمیایی ایران:
درآمدزایی سالانه 2میلیون و 100 هزار دلار با اجرای فاز اول طرح توسعه مخازن ذخیره بوشهر
پروژه طرح توسعه مخازن ذخیره بوشهر در دو فاز برنامهریزی شده که فاز نخست آن از پیشرفت فیزیکی 65درصدی برخوردار است و خرداد ماه 1404 به بهرهبرداری خواهد رسید.
به گزارش روابطعمومی هلدینگ سرمایهگذاری صنایع شیمیایی ایران؛ دکتر سعید زرندی مدیرعامل هلدینگ سرمایهگذاری صنایع شیمیایی ایران در خصوص وضعیت کنونی طرح توسعه مخازن ذخیره بوشهر که متعلق به شرکت بازرگانی و خدمات بندری ایران یکی از شرکتهای زیرمجموعه این هلدینگ است، گفت: پروژه طرح توسعه مخازن ذخیره بوشهر در دو فاز برنامهریزی شده که فاز نخست آن نزدیک به یکسال است آغاز شده و از پیشرفت فیزیکی 65درصدی برخوردار است.
دکتر زرندی در خصوص فاز نخست این پروژه گفت: این فاز شامل ساخت 4 دستگاه مخزن هر یک به ظرفیت 2800 متر معکب است که در مجموع 11 هزار و 200 متر معکب به ظرفیت مخازن موجود اضافه میکند.
مدیرعامل هلدینگ صنایع شیمیایی ایران با بیان اینکه فاز اول با برآورد اولیه 250 میلیارد تومان در مرحله اجرای سقف مخازن قرار دارد، خاطرنشان کرد: مطابق برنامه پیشبینی شده فاز اول تا پایان خرداد ماه 1404 به بهرهبرداری خواهد رسید. ظرفیت فعلی مخازن موجود 32 هزار و 700 متر معکب است که در فاز اول 35 درصد به ظرفیت مجموعه اضافه خواهد شد.
دکتر زرندی با اشاره به اینکه علاوه بر ساخت 4 دستگاه مخزن در فاز اول یک سکوی تخلیه و بارگیری با ظرفیت 12 دهنه به علاوه یک دهنه سکوی نمونهگیری در حال ساخت است، تاکید کرد: با ساخت این سکو؛ تمام سکوهای موجود در سایت که به صورت پراکنده و غیرمنسجم جانمایی شدهاند و به دلیل قدیمی بودن از استانداردهای خوب و مناسبی برخوردار نیستند؛ جمعآوری میشوند که این کار باعث تمرکز عملیات تخلیه و بارگیری در یک قسمت میشود و سرعت بهرهبرداری به میزان قابلتوجهی افزایش پیدا میکند و راندمان سایت را بالا خواهد برد.
مهندس داوود ترکمان مدیرعامل شرکت بازرگانی و خدمات بندری ایران نیز در خصوص این پروژه با تاکید بر اینکه در فاز اول عملیات پایپینگ بهسازی میشود، گفت: در همین راستا تمام مخازن قدیمی و جدید به روش کاملا بهینهسازی شده به سکوی جدید تخلیه و بارگیری و اسکله موجود متصل میشوند.
وی در ادامه افزود: همچنین اقدامات تکمیلی دیگری در فاز نخست انجام شده که شامل تخریب پست برق قدیمی و ساخت و تجهیز پست برق جدید، تخریب دایک وال اطراف مخازن به دلیل فرسودگی و ساخت دایک وال جدید با هدف بهسازی و استفاده حداکثری از فضای موجود، حذف ساختمانهای ناکارآمد و اضافه در سایت و همچنین جابجایی باسکولهای موجود و استقرار آنها در محل ورودی سایت میشود.
مهندس ترکمان با بیان اینکه این موارد اهم موضوعاتی بود که در فاز اول طرح توسعه مخازن ذخیره بوشهر انجام خواهد شد، با تاکید بر این موضوع که با تکمیل فاز اول با برآورد اولیه 250 میلیارد تومان و افزایش 35 درصد ظرفیت مخازن میزان 11 هزار و 200 متر معکب به ظرفیت ذخیرهسازی تاسیسات بوشهر اضافه خواهد کرد، گفت: این مساله ریسک کاهش بار در بوشهر در ایام نوروز و تعطیلات ناخواسته را کاهش خواهد داد.
مدیرعامل شرکت بازرگانی و خدمات بندری ایران با بیان اینکه نرخ بازگشت سرمایه در این پروژه حدودا 20ماه برآورد شده است، گفت: همچنین این میزان افزایش ظرفیت علاوه بر اشتغالزایی و نیاز به جذب نیروی بومی؛ سالانه حدود 2میلیون و 100 هزار دلار برای شرکت درآمدزایی به همراه خواهد داشت.
مهندس پارسا زندیه مدیر پروژه مخازن شرکت بازرگانی و خدمات بندری ایران نیز در این خصوص به موانع و مشکلات پیشروی عملیات اجرایی این پروژه اشاره کرد و گفت: در طول عملیات اجرایی این پروژه موانعی بر سر راه وجود داشت. نخست اینکه به دلیل فعال بودن تاسیسات؛ محدودیت زمانی برای اجرای برخی فعالیتها از قبیل تخلیه تانکر، ترافیک شهری و ... وجود داشت.
مدیر پروژه مخازن شرکت بازرگانی و خدمات بندری ایران چالش دوم را هممرز بودن با دریا و بالا بودن سطح آب در محل خاکبرداری مخازن و سازه تخلیه بارگیری عنوان کرد و گفت: موارد فوق و شرایط جزر و مد دریا عملیات اجرایی را متاثر از خود کرد که در این خصوص نیازمند تمهیدات خاصی جهت تخلیه آب و تغییر در روشهای اجرای پروژه هستیم.
مهندس زندیه در پایان مانع سوم را نزدیک بودن این پروژه به منطقه مسکونی عنوان کرد که باعث ایجاد محدودیتهایی در عملیات رنگ و سند بلاست شده است و در توضیح چالش آخر چنین گفت: نوسانات نرخ ارز نیز بر تامین مواداولیه موردنیاز پروژه تاثیر مستقیمی داشته و هزینههای اجرای پروژه را تحتتاثیر خود قرار داده است.