تحلیل سردار فیروزآبادی از شرایط سیاسی و اقتصادی؛
بانک مرکزی بعضی مسائل را ساده گرفت
شبکه مردمی اطلاع رسانی(شما نیوز):برخی طوری حرف می زنند که گویی جنگ در پیش است.
شبکه مردمی اطلاع رسانی(شما نیوز):رييس ستادكل نيروهاي مسلح با اشاره به نوسانات اخير در بازار ارز، اظهار كرد: در قضيه اخير، بانكي ها يكسري غفلت كردند و بانك مركزي نيز مطالب را ساده گرفت و اين اتفاقات افتاد و اين عمليات رواني صورت گرفت وگرنه اقتصاد كشور ما به اين سمت نمي رفت. به گزارش جهان، سرلشكر حسن فيروزآبادي ظهر امروز در سلسله نشست هاي فرهنگي ويژه اساتيد دانشگاه علم و صنعت ايران، در بخشی از صحبت هاي خود، با بيان اينكه "تحريم هاي آمريكا عليه ايران انواع مختلفي دارد كه يكي از انواع آنها تحريم شخصيت هاست"، گفت: اين نوع تحريم ها مفهومي ندارد و در واقع آنها با محاسبات غربي اين تحريم ها را انجام مي دهند. خود من نيز از سوي خزانه داري آمريكا تحريم شده ام. وقتي اين اتفاق افتاد، من گفتم آن را پيگيري و شكايت مي كنم، نه اينكه از بابت اين موضوع براي من مشكلي پيش آمده باشد، بلكه مي خواستم بگويم كه مي شود با آمريكا نيز مبارزه و اين مسائل را نقض كرد و همانطور كه گفتم اين موضوع را از نظر حقوقي دنبال مي كنم.
رييس ستادكل نيروهاي مسلح با بيان اينكه "بخش مهمي از تهديدها به ما كمك كرد كه ما در داخل كشور از نظر علمي و فناوري رشد كنيم"، اظهار كرد: ما در نيروهاي مسلح از سال 63 متوجه اين محدوديت ها و تحريم ها شديم و كارهاي تحقيقاتي را براي رشد خودمان آغاز كرديم.
فيروزآبادي با بيان اينكه "همانطور كه آنها تلاش مي كنند از راه هاي مختلف جمهوري اسلامي ايران را تحريم كنند و تحت فشار قرار دهند، ما نيز در عرصه مديريت ورزيده شده ايم"، افزود: نيروهاي جمهوري اسلامي ايران نيز امروز ورزيده شده اند و اكنون مي بينيد كه ما در عرصه هاي مختلف علمي پيشرفت داشته ايم و در عرصه فناوري و مديريت نيز به موفقيت هاي خوبي دست پيدا كرده ايم.
وي ادامه داد: مديريت ما هوشمندانه است و با استفاده از اين مديريت هوشمندانه مي توان اين تحريم ها را خنثي كرد؛ كاري كه در حال حاضر نيز در حال انجام شدن است. اوايل امسال با وجود تحريم ها در نيروهاي مسلح نگراني هايي از بابت بودجه ايجاد شده بود ولي من به دوستان در نيروهاي مسلح گفتم كه اثرات اين مسائل مي تواند 10 درصد باشد و در واقع مقدار ريسك اين موضوع 10 درصد است و شما منهاي اين 10 درصد برويد كار كنيد.
رييس ستادكل نيروهاي مسلح با بيان اينكه "اگر در داخل و ساختار نظام همه با هم در كنار هم كار كنند از بابت تحريم ها دچار مشكل نمي شويم"، گفت: درست است تحريم، فشار و سختي دارد، با درب هاي بسته مواجه مي شويم و بعضا شلاق هايي بر كمر ما فرود مي آيد ولي آيا اين مسائل در پيشرفت كشور و انقلاب ما اثر مي گذارد و مانعي ايجاد مي كند؟ نه؛ اينگونه اثر نخواهد داشت.
وي افزود: انتظار غربي ها از تحريم ها اين است كه تحريم ها آنچنان تاثير بگذارد كه موجب نارضايتي مردم شود و مردم پشتيباني خود را از انقلاب بردارند و تابع طرح هاي آنها شوند و آنها از داخل و خارج براي برنامه ريزي عليه كشور اقدام كنند ولي اين تحريم ها يك درصد اين شرايط را براي آنها فراهم نمي كند.
فيروزآبادي با بيان اينكه "اكنون دشمنان از تحريم ها و مقوله تحريم به عنوان ابزار تبليغاتي استفاده مي كنند"، گفت: آنها افرادي را استخدام مي كنند كه اطلاعات و تحليل هاي غلط بنويسند و از طريق رسانه هاي جمعي به داخل كشور ما انتقال دهند، ولي ميزان اثرگذاري عملي اين مسائل در داخل كشور و نظام شايد حدود 10 درصد باشد، يعني مي توان ريسك پذيري 10 درصدي براي آن در نظر گرفت.
وي با بيان اينكه "از چند ماه گذشته يك عمليات عليه نظام ارزي ما صورت گرفت و بعضا مجريان كشور نيز در اين زمينه ايستادگي كردند"، اظهار كرد: من شاهدم كه دولت و تيم اقتصادي آن و ديگر مسئولان هر هفته جلسه دارند و همه چيزها را ديده باني و جمع بندي مي كنند و روش هايي را براي خنثي كردن تحريم ها در نظر مي گيرند.
رييس ستادكل نيروهاي مسلح خاطرنشان كرد: در قضيه اخير، بانكي ها يكسري غفلت كردند و بانك مركزي نيز مطالب را ساده گرفت و اين اتفاقات افتاد و اين عمليات رواني صورت گرفت وگرنه اقتصاد كشور ما به اين سمت نمي رفت.
فيروزآبادي با بيان اينكه "قيمت دلار دو هزار تومان است و بقيه چيزهاي مطرح در اين زمينه حباب است"، گفت: اگر بتوانند كنترل كنند، بايد روي همان دو هزار تومان ثابت شود و مشكلي ايجاد نمي شود و آنچه كه ما در اين زمينه در حال حاضر مي بينيم حقيقت ندارد و صوري، ساختگي و حباب است و ديديم كه با يك حركت چقدر تغييرات ايجاد شد.
وي با اشاره به اعتراف يك نفر از دستگيرشدگان به جرم اخلال در بازار ارز كه گفته بود در قضيه اخير چندين ميليارد تومان گردش ارزي داشته است، افزود: آيا ما قادر نبوديم كه 30 نفر را كنترل كنيم و حباب ها را كنترل كنيم؟ در اين قضيه، سادگي، ساده انديشي يا سياسي كاري شده كه يكي از اين اتفاقات رخ داده است.
رييس ستادكل نيروهاي مسلح در ادامه، به در پيش بودن انتخابات رياست جمهوري يازدهم اشاره كرد و گفت: افرادي به عنوان كانديدا مطرح هستند و باندهايي حول آنها نيز بعضا ايجاد شده است و هركدام از آنها داراي انگيزه هايي براي تحت تاثير قراردادن رقيبند و آثار اين مسائل بر آثار تحريم اضافه شده و اين به نفع دشمن است و دشمن فكر مي كند كه مسائل و اتفاقات اقتصادي كشور، از آثار تحريم است.
فيروزآبادي خطاب به شركت كنندگان در اين مراسم گفت: من به شما اطمينان مي دهم كه اكنون از سال هاي گذشته از نظر مالي، ارزي، علمي و فناوري، انسجام ملت و اقتدار رهبري، قوي تر هستيم و دشمنان ما از سال هاي گذشته ضعيف ترند.
وي با اشاره به اينكه "اروپا و آمريكا در حال حاضر دچار مشكل هستند"، اظهار كرد: آنچه اكنون به عنوان تحريم به صورت موثر عمل مي شود و مشكلاتي را بعضا ايجاد مي كند، يكسري ارتباطات شخصي و شركتي است. مثلا سفير آمريكا كه در فلان كشور با فلان شركت اروپايي و آمريكايي نيز رابطه دارد و آن شركت در آمريكا و اروپا داراي منافعي است، به آنها مي گويد كه اگر با ايران قرارداد ببنديد، تو را تحريم مي كنيم و منافعت را در خطر مي اندازيم.
رييس ستادكل نيروهاي مسلح با اشاره به محدوديت هايي كه اروپا و آمريكا در مورد انرژي ايران از جمله نفت به وجود آورده اند، تصريح كرد: خود آنها نيز از بابت اين موضوع دچار مشكل شده اند، چراكه نفت ايران داراي ويژگي هايي است و پالايشگاه هاي اروپا به نفت ايران نيازمند هستند.
فيروزآبادي همچنين، به موقعيت ژئوپولوتيك و اقتدار ايران در منطقه اشاره كرد و افزود: آمريكا نقش ايران در تصميم گيري هاي جهاني را متوجه است و مشاهده مي كند. آنها داراي نقاط ضعف زيادي هستند.
وي در بخش ديگري از سخنان خود، با اشاره به اينكه "نيروهاي نظامي آمريكايي دچار افسردگي شده اند"، گفت: آنها نيروهاي خود را از عراق بيرون بردند و در ديگر كشورهاي خليج فارس مستقر كرده اند. نيروهاي آنها افسرده هستند و آنها را به آمريكا نبرده اند چون مي ترسيدند به جنبش وال استريت بپيوندند.
رييس ستادكل نيروهاي مسلح همچنين، به رزمايش آمريكايي ها و متحدانش در خليج فارس اشاره كرد و گفت: آنها اين رزمايش را برپا كردند تا نيروهاي خود را از افسردگي خارج كنند، چراكه نيرويي كه مثلا يك سال حركت و فعاليتي نداشته باشد، دچار افسردگي مي شود. آنها در اين رزمايششان گفتند كه سي كشور حضور پيدا مي كنند و بعد گفتند كه 25 كشور و در آخر ديديم كه اين رزمايش با حضور 7 كشور كه پنج تاي آنها از كشورهاي منطقه بودند، انجام شد.
فيروزآبادي در ادامه سخنان خود، با بيان اينكه "ما بايد حركتمان را با همان روحيه انقلابي ادامه دهيم و به آثار عمليات هاي رواني عليه جمهوري اسلامي ايران نبايد توجه كنيم"، گفت: ان شاءالله جمهوري اسلامي ايران از بحران ساختگي تحريم ها نيز به سلامتي عبور مي كند و اين امر جز رشد تكاملي براي انقلاب اثر ديگري نخواهد داشت و اين روشن است.
وي با بيان اينكه "يكي از اشكالات كنوني در كشور ما عدم تعادل سياسي است"، اظهار كرد: به خاطر انتخابات رياست جمهوري، اكنون گرفتار اين امر هستيم و ان شاءالله با اتحاد ملت ايران و توجه به رهنمودهاي مقام معظم رهبري از اين مساله نيز عبور مي كنيم.
رييس ستادكل نيروهاي مسلح در پاسخ به پرسشي در ارتباط با تهديدهاي نظامي رژيم صهيونيستي عليه ايران گفت: اشغالگران قدس امروز از نظر روحي و تجهيزاتي در وضعيتي نيستند كه بخواهند ايران را تهديد كنند.
فيروزآبادي به شكست هاي رژيم صهيونيستي در جنگ 33 روزه با حزب الله لبنان و 22 روزه با حماس اشاره كرد و افزود: مگر حماس و مردم غزه جز ايمان و روح مقاومت چه داشتند كه اسرائيلي ها از آن شكست خوردند؟ آنها به خاطر اين شكست ها، روحيه ندارند. اين موضوعي است كه به صورت علني مقامات اسرائيلي از جمله مقامات نظامي آنها به آن اشاره كردند كه نه توان و نه شرايط لازم را ندارند كه با ايران بجنگند و عواقب آن نيز برايشان سنگين است.
وي در بخش ديگري از صحبت هاي خود گفت: ما زماني تهديدها را براي جمهوري اسلامي به گونه اي ديگر برآورد مي كرديم و امكانات آمريكا، اسرائيل و برخي ديگر از كشورها را با هم جمع مي زديم و مي گفتيم كه ممكن است تهديدي براي ما باشند.
رييس ستادكل نيروهاي مسلح ادامه داد: اكنون آمريكا از اين دايره خارج است و مشاهده كرديم كه مقامات آمريكايي گفتند كه ما در اين قضيه با اسرائيل همكاري نمي كنيم و اسرائيلي ها نيز از اين بابت از دست آمريكايي ها ناراحت هستند و خودشان هم توان ندارند و نمي توانند به تنهايي حمله كنند. از طرف ديگر براي آمريكايي ها نيز نه توان نظامي لازم در اين زمينه وجود دارد و نه توان براي تداوم عمليات نظامي. آنها در افغانستان و عراق ضربه خوردند و هنوز نتوانستند كمرشان را صاف كنند و در واقع بايد گفت روحيه اي در بين نيروهاي آمريكايي وجود ندارد.
فيروزآبادي با بيان اينكه "هر كشوري كه به دنبال ايجاد جنگ است، منافعي را نيز در محاسبات خود در نظر مي گيرد و حمله مي كند"، اظهار كرد: در محاسبات آمريكا و اسرائيل، فرصت يا فايده اي براي جنگ با ايران نيست.
وي در بخش ديگر صحبت هاي خود گفت: برخي افراد به گونه اي صحبت مي كنند كه اين تصور در بين مردم ايجاد مي شود كه گويي مي خواهد جنگ شود؛ در حالي كه اين نوع حرف زدن اشتباه است. وقتي يك فرمانده نظامي حرف مي زند بايد بداند كه از صحبت او برداشت سياسي و امنيتي مي شود و در صحبت كردن خود بايد اينگونه مسايل را محاسبه كند.رييس ستادكل نيروهاي مسلح در ادامه اظهار كرد: ما نقاط آسيب پذيري آمريكا، اسرائيل و دشمنانمان را شناسايي كرده ايم و سلاح مناسب نيز متناسب با اين نقاط آسيب پذير طراحي و حوزه نشانه گيري و پرتاب خود را نيز مشخص كرده ايم و استفاده از اين پيش بيني ها بستگي به اراده سياسي كشور، شرايط نظامي و سياسي كشور دارد و ممكن است اين اقدامات انجام شود يا نشود؛ همانطور كه 20 سال است ما اقدامي نكرده ايم.
فيروزآبادي با تاكيد بر اينكه "سياست جمهوري اسلامي ايران، مبتني بر بازدارندگي است"، گفت: ما همواره تلاش كرده ايم كه از روش بازدارندگي استفاده كنيم و در راستاي سياست بازدارندگي عمل مي كنيم.
وي در ادامه در پاسخ به پرسشي درباره وجود ديدگاه هاي مختلف در جامعه و در بين مردم تاكيد كرد: اين تنوع ديدگاه ها نشانه پويايي جامعه است و هر وقت مردم سكوت كنند، ما بايد نگران شويم ولي وقتي كه مردم ديدگاه هايشان را بيان و صحبت مي كنند نشانه پويايي جامعه و امري شايسته است.
رييس ستادكل نيروهاي مسلح همچنين با بيان اينكه "دانشجويان نيز بايد معترض و منتقد و مثل ابوذر و ميثم تمار باشند"، گفت: اين انتقادها موجب رشد جامعه مي شود و تا وقتي قله هاي افكار عمومي در جهت انقلاب و ارزش ها خود را نشان دهد و در اين راستا حركت كند، نبايد نگران آنچه كه در متن مي بينيم باشيم.