کلاهبرداران مسکن نقش خط مار می کشند!
شبکه مردمی اطلاع رسانی(شمانیوز):سود جویان برای کسب در آمد و کلاهبرداری از اندک شهروندان متقاضی خرید مسکن به شگرد های تازه ای متوسل شده اند؛ شگرد هایی که به دلیل ناآگاهی مردم باعث جولان و تاخت و تاز شیادان مسکن در بنگاه های معاملات ملکی غیر مجاز شده است. این در حالی است که وضعیت نا به سامان اقتصادی در کشور فضای لازم را برای جولان این کلاهبردارن فراهم کرده است!
به گزارش خبرنگار شبكه مردمي اطلاع رساني(شمانيوز)،این روز ها همزمان با وضعیت نابه سامان بازار ارز و سکه ومتعاقب آن افزایش قیمت ها در کشور، بازار خرید و فروش مسکن هم کساد است و در این شرایط سود جویان برای کسب در آمد و کلاهبرداری از اندک شهروندان متقاضی خرید مسکن به شگرد های تازه ای متوسل شده اند؛ شگرد هایی که به دلیل ناآگاهی مردم باعث جولان و تاخت و تاز شیادان مسکن در بنگاه های معاملات ملکی غیر مجاز شده است.
«محاسبه متراژ کمتر از متراژ ساختمان، ارائه متراژ های ساختگی برای املاک پیش فروش و شمار ه های مشاوره هوشمند» سه شگرد کلاهبرداری خطر ناک در بازار مسکن است. کلاهبرداریشرایط حاکم بر اقتصاد کشور و به ویژه بازار خرید و فروش مسکن این روز ها به صورتی شده است که به دلیل قیمت های بالا، نبود مراجعه کننده برای خرید مسکن و در نهایت کسادی بازار، بنگاه های معاملات مسکن غیر مجاز برای کسب در آمد به شگرد های تازه ای متوسل شده اند. چالش اصلی که در بازار مسکن دامنگیر شهر وندان متقاضی واحد های مسکونی شده است، پنهان کاری برخی از مالکان و املاکی ها برای اعلام متراژ های واقعی یک مسکن است.
در این شگرد دفاتر معاملات ملکی قبل از انعقاد قرار داد با خریدار به بهانه های گوناگون از ارائه سند مالکیت خودداری می کنند و از این طریق موفق به اخذ مبالغ بیشتر در ازای متراژ های کاذب از متقاضیان می شوند. *متراژ های کاذب در ازای قیمت بیشتر در این شگرد مشاوران املاک غیر مجاز از ناآگاهی خریداران از مقررات خرید و فروش ملک، معامله نامه ها، قرار داد ها و متراژ های مسکن سو ءاستفاده می کنند و مبالغ بیشتر را به جیب می زنند.
برای مثال، زمانی که خریداری برای خرید مسکن مراجعه می کند، مشاوران املاک خریدار را متقاعد به انعقاد قرار داد مسکن قبل از مشاهده سند محضری می کنند. این در حالی است که در سند محضری، متراژ ساختمان ۵۹ متر درج شده است، اما در زمان انعقاد قرا ر داد متراژ ۶۲ متر با خریدار توافق می شود و در حقیقت خریدار در این پروسه کلاهبر داری مبالغ اضافه ای را به مشاوران املاک پرداخت کرده است، متأسفانه زمانی که خریدار با سند محضری مواجه می شود، متوجه می شود که فروشنده در حساب متراژ واحد مسکونی کم فروشی کرده است. *املاک پیش فروش و متراژ های غیر واقعی اما روش دیگر کلاهبر داران در بازار مسکن برای کسب در آمد، پیش فروش املاک قبل از بهره بر داری با متراژ های غیر واقعی است. به باور کارشناسان این روش یکی از خطرناک ترین شگرد های کلاهبر داری در بازار مسکن است. متقاضیان مسکن به ویژه جوانان که برای پیش فروش املاک مراجعه می کنند، باید نسبت به آن هوشیار باشند.
در این روش مشاوران املاک غیر مجاز که بیشتر به صورت سازمان یافته فعالیت می کنند، در زمان عقد قرا ر داد با متقاضیان، متراژ های غیر واقعی ارائه می دهند. برای مثال چنانچه در آینده قرار باشد ساختمانی با متراژ ۱۰۰ متر به بهره بر داری برسد، مشاوران املاک در قرار داد های خود از مالکان متراژ ۱۱۰ متر را محاسبه می کنند. جالب اینجاست که پس از اتمام ساختمان و ارائه پایان کار و صورت مجلس به خریداران با بهانه های گوناگون از جمله اینکه متراژ اضافه ساختمان در ازای پارکینگ، انباری و مواردی از این نمونه ساخته شده است، متقاضی و مالک مسکن را متقاعد می کنند با همان سند متراژ ۱۱۰ متری و در حقیقت متراژ ۱۰۰ متری کنار بیایند و ملک را تحویل بگیرند.
متأسفانه بسیاری از مالکان هم به دلیل اشتیاق فراوان برای خانه دار شدن پس از چند سال زیر بار این موضوع می روند و از شکایت خود صرف نظر می کنند. *بازار کلاهبر داری های هوشمند هم داغ است! اما در کنار این دو روش، همچنان بازار کلاهبر داری های هوشمند هم داغ است، کلاهبرداری هایی که چندی پیش روزنامه جوان در گزارشی نسبت به گسترش آن هشدار داده بود. در این روش تعدادی از املاکی ها با استفاده از شماره تلفن هوشمند ۹۰۹ به راحتی از نیاز شهر وندان برای کسب اطلاعات درباره قیمت مسکن استفاده کرده و مبالغ هنگفتی را به جیب می زنند!
این پروسه کلاهبرداری به صورتی انجام می شود که تماس شهر وندان با این شماره ها دقیقه ای ۵۰۰ تومان حساب می شود؛ هزینه ای که در نهایت به حساب املاک و مشاوران مسکن واریز می شود، هر چند که حساب دقیقه ای ۵۰۰ تومان زیانی را متوجه شخصی تماس گیرنده نمی کند، اما اگر ۵۰۰ تومان ها را ضرب در تعداد متقاضیان مسکن و مخاطبان کنیم برای مشاوران مسکن، مبلغ قابل توجهی می شود.
کار شناسان: متقاضیان مسکن هوشیار باشند به باور بسیاری از کارشناسان در شرایطی که از یک سو بازار مسکن کساد است و از طرف دیگر یکی از نیاز های اصلی مردم به ویژه جوانان خرید مسکن است، باید بیشتر از گذشته هوشیار بود، چرا که در این فضای حاکم بر بازار مسکن کلاهبر داران برای کسب درآمد به شگرد های گوناگونی متوسل می شوند. محمد معتمدی، کارشناس بازار مسکن درباره این موضوع به «خبرنگاراجتماعی» می گوید: افرادی که پس از سال ها برای خرید مسکن اقدام می کنند، شور و اشتیاق خاصی دارند به همین دلیل در زمان معامله و عقد قرار داد به جزئیات ریز و درشت قرا ر داد های مسکن کمتر توجه دارند.
این کارشناس بازار مسکن می افزاید: برخی از مشاوران مسکن از هوش بسیار بالایی بر خور دار هستند، به گونه ای که با زیرکی و چرب زبانی متقاضی خرید مسکن را به سمتی که می خواهند سوق می دهند برای مثال در برخی موارد بنگاه داران مسکن با یک طرف قرار داد تبانی می کنند تا پورسانت بیشتری دریافت کنند. زمانی که خریدار به مشاوران املاک مراجعه می کند، مشاوران املاک با تبانی فروشنده از نشان دادن سند محضری خودداری می کنند و در ازای این کار هم از خریدار پول متراژ بیشتری دریافت می کنند و هم از حق مشاوره خود پور سانتی را از فروشنده می گیرند. معتمدی در پایان تأکید می کند: فضای حاکم بر بازار خرید و فروش مسکن فضایی است که برای وارد شدن به آن باید به سه نکته مهم توجه داشت:
۱- با اطلاعات کامل از قوانین برای خرید یا فروش ملک اقدام کنیم. ۲- با هوشیاری کامل و آگاهی از شگرد های کلاهبر داری وارد بازار مسکن شویم و در نهایت برای هر گونه معامله ملک و مسکن تنها به مراکز مجاز و مشاوران املاک دارای مجوز مراجعه کنیم و مواظب چرب زبانی و زیر کی برخی املاکی ها باشیم.
علی البرزی / پایگاه شخصی و اطلاع رسانی خبرنگاراجتماعی