شمانیوز
شما نیوز

عدم افزایش قیمت حامل های انرژی

با تاکید نمایندگان مجلس ماموریت طرح افزایش قیمت بنزین و سایر فرآورده های نفتی به دولت یازدهم واگذار شده است و از این رو افزایش قیمت فرآورده های نفتی به ویژه بنزین، گازوئیل و CNG برای پاییز سالجاری محتمل به نظر می رسد.

به گزارش خبرنگار شبکه مردمی اطلاع رسانی (شما نیوز)، متوسط مصرف بنزین به عنوان دماسنج اقتصاد و یکی از معیارهای سنجش تورم از ابتدای سالجاری تاکنون رشد خیره کننده ای را تجربه کرده است، به طوری که در فروردین ماه متوسط مصرف این فرآورده نفتی از مرز 75 میلیون لیتر در روز گذشت و از ابتدای اردیبهشت ماه سالجاری هم روزانه بیش از 65 میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف شده است.

با این وجود مسئولان دولتی پیش بینی می کنند که در صورت تثبیت قیمت فرآورده های نفتی، علاوه بر افزایش قاچاق و انحراف آن به کشورهای همسایه، متوسط مصرف این فرآورده نفتی تا پایان سالجاری بالای 70 میلیون لیتر در روز خواهد بود.

در این صورت، حتی با بهره برداری از طرح های جدید پالایشگاهی ظرفیت تولید بنزین کشور به 70 میلیون لیتر در روز خواهد رسید که با این وضعیت تولید بنزین و حتی گازوئیل در مجتمع های پتروشیمی ادامه خواهد یافت و حتی زنگ خظر برای واردات بنزین هم به صدا در می آید.

از سوی دیگر کمیسیون تلفیق مجلس شورای سالامی پس از مخالفت با پیشنهاد حدود 400 درصدی افزایش قیمت حامل های مختلف انرژی به ویژه بنزین، گازوئیل و CNG، طرح افزایش 38 درصدی فرآورده های نفتی را در قالب لایحه بودجه پیشنهادی دولت مصوب کرده است.

با جمع بندی نهایی، به زودی لایحه بودجه دولت در سال 1392 برای رای گیری نهایی به صحن علنی و هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی و سپس شورای نگهبان ارسال خواهد شد.

اما بر خلاف نظر کمیسیون تلفیق مجلس، ستاد هدفمندی یارانه ها درباره بنزین تدوین و اجرای سناریوهای دیگری را در دستور کار دارد به طوری که محمدرضا فرزین دبیر هدفمندسازی یارانه ها در تشریح سه سناریوی افزایش قیمت بنزین، گفته است: در سناریوی اول بنزین 1060 تومانی و در سناریوی سوم قیمت بنزین حدود 2160 تومان خواهد بود.

در حال حاضر هر لیتر بنزین نیمه یارانه ای معمولی و سوپر به ترتیب 400 و 500 تومان، هر لیتر بنزین معمولی و سوپر آزاد 700 و 800 تومان، هر متر مکعب "سی ان جی" 300 تومان و هر لیتر گازوئیل سهمیه و آزاد به ترتیب 150 و 350 تومان عرضه می شود.

با تاکید نمایندگان مجلس ماموریت طرح افزایش قیمت بنزین و سایر فرآورده های نفتی به دولت یازدهم واگذار شده است و از این رو افزایش قیمت فرآورده های نفتی به ویژه بنزین، گازوئیل و CNG برای پاییز سالجاری محتمل به نظر می رسد.

همچنین در صورت موافقت کل نمایندگان مجلس با پیشنهاد کمیسیون تلفیق، سناریوی نهایی شامل افزایش قیمت هر لیتر بنزین نیمه یارانه ای معمولی به 550 تا 600 تومان، بنزین نیمه یارانه ای سوپر به 700 تومان، بنزین معمولی آزاد 900 تا 1000 تومان، بنزین سوپر آزاد 1000 تا 1100 تومان خواهد بود.

در این صورت سناریوهای اول پیشنهادی ستاد هدفمندی یارانه ها هم اجرایی خواهد شد و حداکثر افزایش قیمت بنزین در محدوده 1000 تا 1100 تومان خواهد بود.

همچنین برای هر مترمکعب CNG پیش بینی افزایش قیمت تا مرز 450 تا 500 تومان، هر لیتر گازوئیل سهمیه ای به 250 تومان و هر لیتر گازوئیل آزاد به 450 تا 500 تومان محتمل از سایر سناریوها است.

علیرضا ضیغمی معاون وزیر نفت هم پیشتر در گفتگو با مهر با بیان اینکه در صورت اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها و حتی تک نرخی شدن قیمت بنزین اما عرضه این فرآورده نفتی با کارت هوشمند سوخت متوقف نخواهد شد، گفته است: عرضه کارتی بنزین منجر به ثبت تراکنش کارت های هوشمند سوخت و جلوگیری بخشی از این کارت ها به مبادی مرزی خواهد شد. منبع:مهر

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی