
بازگشت سرمایه در فرودگاهها اندک است
مدیرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی گفت: رونق اقتصادی کشور به توسعه فرودگاهها گره خورده است.
وی ادامه داد: براساس برنامه قرار است که تا پایان سالجاری حدود ۷ هزار میلیارد ریال طرح های فرودگاهی در ابعاد مختلف بهره برداری شود.
وی بیان کرد: براساس تصمیم مجلس شورای اسلامی در برنامه ششم توسعه ماده ای مبنی بر امکان بهره گیری از مشارکت خارجی ها برای ایجاد شرکتهایی جهت سرمایهگذاری و بهرهبرداری از بنادر اصلی با کارکردهای بینالمللی و فرودگاهی گنجانده شده است.
به گفته مهابادی، این اقدام مجلس می تواند کمک شایانی به بهبود خدمات رسانی و تسریع در تکمیل پروژه ها کند.
مهابادی اضافه کرد: ساختار اغلب فرودگاه های کشور غیراقتصادی است و به عنوان مثال فرودگاه بندرعباس در سال گذشته ۲۰ میلیارد هزینه جاری داشت اما میزان درآمد حدود ۳ میلیارد تومان بود.
وی ادامه داد: درآمد ۳ میلیاردی بندرعباس طی سال گذشته در حالی انجام شد که حجم سرمایه گذاری در این فرودگاه حدود ۴۰ میلیارد تومان بوده است.
مدیرعامل شرکت فرودگاه درباره بحث فضای لازم برای هواپیماهای جدید خریداری شده؛ گفت: قرارداد خرید ۱۸۰ فروند هواپیماامضا شده است و ۲۰ فروند با ای تی آر هنوز امضا نشده البته این ۲۰۰ فروند طی ۱۰ سال وارد فضای هوایی و فرودگاهی کشور می شوند.
مهابادی ادامه داد: این موضوع ناگفته نماند که سالانه تعدادی هواپیما از گردونه حمل و نقل جدا و تعدادی دیگر وارد فاز عملیاتی می شوند.
وی اضافه کرد: بحث کمبود فضای باند در فرودگاه مهرآباد مطرح است که به تنهایی حدود ۳۰ درصد از ترافیک هوایی را به خود اختصاص می دهد.
این مقام مسئول گفت: در این فرودگاه، حدود ۱۱ درصد از عرصه استفاده در اختیار شرکت فرودگاه ها قراردارد.