پایداری نرخ تورم تک رقمی با حمایت از بانک مرکزی
یک استاد دانشگاه با بیان اینکه پایداری تورم تک رقمی در سایه حمایت از بانک مرکزی امکان پذیر است، گفت: به نظرمن وضعیت نرخ تورم در حال برگشت به سمت نرخ های بالا است و نرخ فعلی پایدار نیست.
به گزارش شما نیوز ، به نقل از پژوهشکده پولی و بانکی، تیمور رحمانی درباره وضعیت نرخ تورم در کشور، اظهار داشت: نرخ تورم ۱۰ درصدی و یا کمتر از آن دلایلی دارد اما به نظر می رسد این نرخ پتاسیل برگشت به نرخ های بالا را دارد و نشانه هایی از این افزایش قیمت از سال ها قبل وجود داشته اما تاکنون به تاخیر افتاده است .
وی ادامه داد: به نظرمن وضعیت نرخ تورم در حال برگشت به سمت نرخ های بالا است و نرخ فعلی پایدار نیست .
این کارشناس اقتصادی درباره عوامل ناپایداری نرخ تورم، گفت: فشارهایی از جمله اثرات ناشی از رشدهای بالای نقدینگی که تاکنون اثرات خود را نشان نداده و تاثیر تحریم ها بر اقتصاد کشور که هزینه های واردات و مبادلات تجاری ما را افزایش می دهد، همچنین بخشی هم فشارهای ناشی از افزایش مزد و حقوق باعث فشار بر نرخ تورم و تشدید این موضوع می شود .
رحمانی درباره پایدارسازی نرخ تورم، اظهار داشت: لازمه پایدارسازی نرخ تورم این بود که پیش از کاهش نرخ تورم مشکلات بانکی، و بودجه دولت حل می شد و سپس برای کاهش نرخ تورم اقدام صورت می می گرفت .
وی ادامه داد: به دلیل اینکه در زمینه مشکلات نظام بانکی با توجه به اینکه بانک مرکزی به تنهایی نمی توانسته تمامی این شرایط را کنترل و مشکلات را حل کند، همچنان با چالش ها و مشکلاتی مواجه هستیم .
این کارشناس اقتصادی، گفت: اگر نهادهای ذی ربط از بانک مرکزی حمایت های لازم را می کردند به طور حتم شرایط بهتر از اکنون بود .
رحمانی در ادامه تاکید کرد: البته در ظاهر دولت بودجه را متعادل سازی می کند؛ اما بر همه آشکار است که فشار بودجه دولت، زمینه ناپایدار سازی تورم را فراهم می کند .
وی ادامه داد: به نظر من تا زمانی که مشکل نظام بانکی حل و فصل نشود و بودجه دولت به انضباط کافی نرسد نمی توان به پایدارسازی تورم امیدوار بود .