واقعی شدن نرخ ارز برخی تولیدات معدنی را به صرفه کرد
رییس خانه معدن با بیان اینکه منابع صندوق معادن باید به بخش معدن برگردد، گفت: ٨٠٠ میلیارد تومان موجودی صندوق بوده که باید به بخش معدن برگردد.
به گزارش شمانیوز: محمدرضا بهرامن در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران افزود: وقتی محیط کسب و کار پیشرو نیست و فضای مناسبی را پیش روی صادرات قرار نمیدهد، قطعا برای بخش خصوصی فضا بازدارنده میشود و اگرچه نمیتوان نام تحریم داخلی را بر آن نهاد، اما سیاستهای اشتباه همه بخشهای اقتصادی را دچار مشکل میکند. رییس خانه معدن در پاسخ به سوال خبرنگار ما، افزود: بخشنامههای متعدد ارزی در شش ماه گذشته و تغییرات شدید نرخ ارز، مشکلاتی را برای تولید ایجاد کرد و نتوانستیم در بخش معدن و صنایع معدنی، ماشین آلات مورد نیاز خود را وارد کنیم. وی تصریح کرد: البته دولت دغدغه خروج ارز را داشت و به همین خاطر محدودیتهایی را اعمال کرد؛ اما از سوی دیگر افزایش نرخ ارز منجر به رونق صادرات سیمان و فولاد و برخی دیگر از محصولات معدنی شد. به گفته بهرامن، به هر حال در یک بازه زمانی شش ماهه کسب و کار در ایران دچار مشکل شد، ولی امروز بخش عمدهای از مسائل حل شده است. به این معنا که ٤٥ روز است که اوضاع ارزی بهتر شده و نرخ ارز به رقم واقعی خود نزدیک میشود. وی اظهار داشت: هم اکنون نرخ ارز در حال شکل گیری است و اگر به ده هزار تومان برسد، نگرانی
بابت خروج ارز از کشور و تولید نداریم. اما باید حفظ کیفیت را هم در دستور کار قرار دهیم. اکنون شاهد رشد صادرات هستیم. چراکه اگر مس و فولاد را کنار بگذاریم، محصولاتی مثل گچ و سیمان روی دست ما باقی مانده بود. بهرامن گفت: تولید این محصولات تا پیش از افزایش نرخ ارز توجیه اقتصادی نداشت در حالیکه نرخ ارز فرمایشی کنترل میشد؛ اما اکنون که نرخ منطقی شده است وضعیت بهتر است و صادرات رونق گرفته است. وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ما مبنی بر قرار گرفتن در فصل بودجه ریزی خاطرنشان کرد: احکام دائمی برنامههای توسعهای، صندوق معادن را طراحی کرده است که تاکنون ٨٠٠میلیارد تومان واریزی و منابع داشته است که باید در زیرساختها هزینه شده و صرف خرید ماشین آلات معدنی شود.
منبع:دنیای معدن