شمانیوز
شما نیوز

عراق؛ مسیر جدید ارس برای عبور از گردنه تحریم

عراق؛ مسیر جدید ارس برای عبور از گردنه تحریم

در دیدار «غلامحسین کریمی» عضو هیات مدیرۀ سازمان منطقه آزاد ارس با سرکنسول ایران در اربیل،زمینه های توسعه حضور ارس در عراق بررسی شد.

به گزارش خبرنگار شمانیوز و به نقل از فرینا:سازمان منطقه آزاد ارس در تازه ترین تلاش برای عبور از گردنه های تحریم و کمک به پویایی اقتصادی آذربایجان شرقی و منطقه، توسعۀ حضور در عراق و گسترش نفوذ در بازار پرسود این کشور را هدفگذاری کرده و در همین چارچوب، میزبان سرکنسول جدید ایران در اربیل عراق برای بررسی زمینه های تحقق این مهم بود.

فرصتی برای سرمایه گذاران ارس

یک عضو هیأت مدیره سازمان منطقه آزاد ارس در این جلسه که در محل دفتر تبریز سازمان منطقه آزاد ارس به انجام رسید، گفت: بازار شش میلیونی اقلیم کردستان عراق، پتانسیل ویژه‌ای برای سرمایه‌گذاران ارس است و صادرات به اربیلرا مورد توجه قرار دهند.

«غلامحسین کریمی‌» با اشاره به همسایگی کشور ترکیه با اقلیم کردستان عراق خاطرنشان کرد: به منظور رقابت با تجار ترکیه، کالاهای صادراتی به اربیل باید دارای کیفیت بالا و مزایای نسبی باشد .

کریمی با بیان اینکه ارس یکی از مناطق آزاد هفتگانه ایران است، اظهار کرد: ارس از نظر اقتصادی و صنعتی قابلیت‌های ویژه‌ای دارد و معافیت ۲۰ ساله مالیاتی برای سرمایه‌گذاری از ظرفیت‌های ویژه ارس برای جذب سرمایه‌گذار است .

وی ادامه داد: صادرات مجدد به سرزمین اصلی و بازار ۳۸۰میلیونی کشورهای اوراسیا با شتاب بیشتر توسط تجار ارس در حال انجام است .

عضو هیات مدیرۀ سازمان منطقه آزاد ارس با تاکید بر اینکه می‌خواهیم نوردوز را به هاب لجستیک منطقه تبدیل کنیم، گفت: ارس را به عنوان کریدور اتصال شرق به غرب و شمال به جنوب و نقطه اتصال آسیا به اروپا تبدیل خواهیم کرد.

کریمی در خصوص صادرات انجام شده به اربیل عراق توضیح داد: چهار واحد مستقر در ارس در حوزه نفت و گاز و تولید درب و پنجره، صادراتی به اربیل عراق دارند که هدفمان توسعه صادرات به اقلیم کردستان عراق است .

وی همچنین با اشاره به پتانسیل‌های علمی آذربایجان شرقیگفت: ۱۰۰۰ دانشجوی عراقی در استان تحصیل می‌کنند و پردیس بین المللی دانشگاه تهران و دانشگاه تبریز در ارس ایجاد شده که پتانسیل ویژه‌ای برای دانشجویان عراقی است .

عضو هیات مدیرۀ سازمان منطقه آزاد ارس خواستار حضور سرمایه‌گذاران ارس در نمایشگاه‌های اربیلعراق شد و افزود: علاوه بر حضور در نمایشگاه‌ها، کنسولگری ایران در اربیل می‌تواند با راه‌اندازی منطقه تجاری ارس در اربیل بستر را برای معرفی ظرفیت تجاری ارس فراهم کند.

کریمی با اشاره به کاهش بروکراسی اداری در ارس برای سرمایه‌گذاری، مطرح کرد: پروسه سرمایه‌گذاری در ارس 15 روز است، این در حالیست که این پروسه در برخی از استان های ایران شش ماه طول می کشد، همچنین تنوع سرمایه‌گذاری در ارس نیز گسترده است.

وی خواهان راه اندازی خط مسافرتی اربیل ـ جلفا ـ ارمنستان شد و یادآوری کرد: ارس برای گردشگری نیزدارای قابلیت های فراوانی است.

مدیر سرمایه‌گذاری، بانک و بیمه ارس نیز در این جلسه از صدور مجوز سرمایه‌گذاری ۲۲۷۱ میلیارد تومانی در ارس طی سال گذشته خبر داد و افزود: سال گذشته مجوز سرمایه‌گذاری خارجی به ارزش ۷۸میلیون دلار صادر شده است؛ امسال نیز تاکنون مجوز سرمایه‌گذاری داخلی به ارزش ۱۷۶۹ میلیارد تومان و سرمایه‌گذاری خارجی به ارزش ۲۶ میلیون دلار صادر شده است .

«سعید حیدری» ادامه داد: نیمه دوم سال ۹۸ همایش بین المللی سرمایه‌گذاری در ارس با حضور سفرای کشورهای دیگر و روسای اتاق‌های بازرگانی برگزار خواهد شد که از شما نیز برای حضور در این همایش دعوت می‌شود .

مساعدت کنسولگری ایران در اربیل

سرکنسول جدید ایران در اربیل عراق هم در این جلسه گفت: وظیفه داریم توانمندی‌های منطقه آزاد ارس را در اربیل مطرح کرده و زمینه گسترش فعالیت طرفین را فراهم کنیم‌

«نصرالله رشنون» با اشاره به صادرات درب‌های ضد سرقت و ضد حریق از ارس به اربیل اظهار کرد: عراقی‌ها در گذشته علاقه‌ای به استفاده از درب ضد سرقت و دزدگیر نداشتند که با ظهور داعش و تاراج اموال عراقی‌ها، آنان به سمت و سوی استفاده از ابزارهای بازدارنده سرقت روی آوردند .

رشنون ادامه داد: سرمایه‌داران اربیل عراق به شدت دنبال محل سرمایه‌گذاری هستند و معافیت‌های در نظر گرفته شده برای سرمایه‌گذاران در ارس فرصت مغتنمی برای سوق دادن این سرمایه‌داران به سمت ارس است که کنسولگری در این زمینه بسترسازی خواهد کرد .

وی با تاکید بر اینکه عراق تشنه‌ علم روز است، گفت: اگر در زمینه انتقال علم به عراق اهتمام جدی نداشته باشیم به راحتی کشورهای دیگر جای ما را پر خواهند کرد .

سرکنسول جدید ایران در اربیل عراق تاکید کرد: تجار و سرمایه‌گذاران برای صادرات و فعالیت اقتصادی در اربیل حتما با کنسولگری هماهنگ شوند تا امنیت سرمایه‌هایشان تضمین شود .

رشنون با اشاره به تمایل عراقی‌ها برای درمان در کشورهای خارجی گفت: عراقی‌ها برای سفر درمانی به کشورهای هندوستان و اردن سفر می‌کنند که ضرورت دارد با تعیین تعرفه مناسب و بستر خدمات‌رسانی برای جذب توریسم سلامت برنامه‌ریزی کنیم.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی