قنواتی با انتقاد از بخشنامه اخیر وزارت صمت مطرح کرد:
سقوط قیمت فولاد به زیر بهای تمام شده
موج انتقاد از بخشنامه اخیر وزارت صمت در مورد خرید شمش از بورس کالا از تولیدکنندگان ذوب به نوردکاران هم رسید به گونه ای که مدیرعامل فولاد آتیه خلیج فارس با اشاره به بخشنامه جدیدی که وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره خرید شمش از بورس کالا ارائه کرده است گفت: موافق این بخشنامه نیستیم و معتقدیم وزارتخانه هر تصمیمی که میگیرد، بهتر است با هماهنگی کل زنجیره فولاد گرفته شود.
به گزارش خبرنگار شمانیوز و به نقل از چیلان: مجتمع فولاد آتیه خلیجفارس به عنوان نخستین واحد تولید فولاد در زمینی به مساحت ۲۰هکتار در شهرکهای صنعتی ساخته شده است. فاز نخست این شرکت که از سال ۹۵ به بهرهبرداری رسیده، مربوط به تولید میلگردهای فولادی است. این شرکت با ظرفیتی حدود ۴۵۰ هزار تن در سال مشغول تولید است. میلگردهای تولیدی شرکت آتیه خلیجفارس درحال حاضر به کشورهای همجوار نیز صادر میشود. از مزایای این شرکت، نزدیکی به شرکت فولاد خوزستان برای تامین مواد اولیه و همچنین نزدیکی به دریا برای صادرات است.
به تازگی عزیز قنواتی، مدیرعامل پیشین شرکت فولاد امیرکبیر کاشان، مدیرعامل جدید فولاد آتیه خلیجفارس شده است. لازم به یادآوری است، عزیز قنواتی، مدیرعامل پیشین امیرکبیر کاشان اواخر آذر سال ۹۵ در سمت مدیرعاملی این شرکت منصوب شد و ۲۷ تیر ۹۸ از سمت مدیرعاملی این شرکت جابهجا شد اما هماکنون با مدیرعاملی شرکت فولاد آتیه خلیجفارس همچنان عضو هیئتمدیره فولاد امیرکبیر کاشان باقی مانده است.
درباره شرکت فولاد آتیه خلیجفارس بگویید.
شرکت فولاد آتیه خلیجفارس در استان خوزستان، نخستین شرکت فولادسازی است که در سال ۱۳۹۲ در شهرک صنعتی تاسیس و در سال ۱۳۹۵ با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت وقت گشایش شد. تولید این شرکت در فاز نخست میلگرد بوده و هماکنون با ظرفیت سالانه ۴۵۰ هزار تن مشغول فعالیت است.
چه طرحهای توسعهای برای این شرکت درنظر گرفته شده است؟
فازهای توسعهای این کارخانه در مراحل بعد از تولید ورق با ظرفیت ۴۵۰ هزار تنی است که مشاوره آن نیز گرفته شده و طرح توجیهی آن انجام و با سازندگان آن نیز مذاکره شده است که معتقدیم با چابکی بخش خصوصی این کار با موفقیت انجام خواهد شد.
فازهای بعدی توسعه فولاد آتیه خلیجفارس شامل نورد تیرآهن با ظرفیت ۴۵۰ هزار تن و تاسیس یک واحد الکترود گرافیتی با ظرفیت سالانه ۳۰ هزار تن است که طرحهای توجیهی این دو فاز نیز انجام شدهاند. البته فاز ورق و الکترود گرافیتی در اولویت نخست طرحهای توسعهای قرار دارند.
آیا برای وارد کردن تجهیزات الکترود گرافیتی با مشکلی روبهرو نیستید؟
چون این واحد به صورت ۱۰۰ درصد متعلق به بخش خصوصی است، از اینرو برای وارد کردن تجهیزات، این واحد راهکارهای خود را دنبال میکند. بنابراین قصد دارد فناوری آن را خریداری و با ترکیبی از متخصصان داخلی و خارجی این کارخانه را راهاندازی کند. فکر میکنم بخش خصوصی راحتتر بتواند در این زمینه اقدامهایی را انجام دهد. ما به عنوان بخش خصوصی میخواهیم برای تامین الکترود گرافیتی در کنار بخش دولتی با سرعت بیشتری نیاز فولادسازان را تامین کنیم.
در مجموعه چند نفر مشغول کار هستند؟
درحالحاضر بهطور مستقیم ۳۵۰ نفر مشغول کار هستند. در صنعت فولاد بهطور معمول هر نفر اشتغال مستقیم برای ۸ تا ۱۰ نفر بهطور غیرمستقیم اشتغال ایجاد میکند که در این واحد نیز بیش از ۸ برابر اشتغال مستقیم، اشتغال غیرمستقیم ایجاد شده است.
در تامین مواد اولیه با مشکلی روبهرو نیستید؟
مشکلی برای تامین مواد اولیه وجود ندارد. مزیتی که این کارخانه دارد، همجواری با فولاد خوزستان است که میتواند شمش مورد نیاز خود را به سادگی از این واحد تامین کند. از سوی دیگر به دلیل همجواری با دریا دارای مزیت صادراتی است.
با توجه به همجواری این واحد با دریا، این مجتمع چه میزان از تولید خود را به صادرات اختصاص میدهد؟
حدود ۹۰ تا ۹۵درصد محصولات شرکت فولاد آتیه خلیجفارس به صادرات اختصاص داده شده و در کل این شرکت با هدف صادراتی تاسیس شده است. از اینرو در نمایشگاههای دیگر کشورها نیز شرکت داریم. چند وقت پیش در نمایشگاه بغداد حضور داشتیم. هماکنون نمایشگاه سوریه را پیشرو داریم که قصد داریم در این نمایشگاه حضور داشته باشیم و صادرات به عراق و سوریه جزو برنامههای ما بهشمار میرود. همچنین در بحث تبادلات تجاری و ترانزیت کالا و کمک به توسعه صادرات و حتی ساخت یک کارخانه فولاد در عراق، در حال مذاکره هستیم.
سخن تکمیلی دارید، بفرمایید.
با بخشنامه جدیدی که وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره خرید شمش از بورس کالا ارائه کرده است، موافق نیستیم. وزارتخانه هر تصمیمی که میگیرد، بهتر است با هماهنگی کل زنجیره فولاد گرفته شود. تاکید وزیر صنعت، معدن و تجارت است که تصمیمها با مشورت انجمنها و تشکلها گرفته شود. در این شرایط اینگونه بخشنامهها به نفع فولادسازان و کل زنجیره فولاد نیست. درحالحاضر در شرایط سختی قرار داریم و نباید دولت برای فولادسازان محدودیتهایی را ایجاد کند.
این بخشنامه چه مشکلی برای فولادسازان ایجاد میکند؟
در سامانه بهینیاب ۹ واحد ثبتنام کردهاند و چون عرضهها زیاد میشود و تقاضا وجود ندارد، قیمتها به کمتر از بهای تمام شده سقوط میکنند که به ضرر تولیدکنندگان همه رسته های فولادی است.
این درحالی است که بیشتر شرکتها مشکلات بدهی معوق و مالیاتی دارند. این بخشنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت بخشنامه خوبی نیست و به ضرر کل زنجیره فولاد است. بهتر است وزارتخانه با هماهنگی با زنجیره فولاد تمام جوانب را درنظر گرفته و این تصمیمها را بگیرد.