شمانیوز
شما نیوز

دستگاه اکسیژن ساز چه تفاوتی با دستگاه تصفیه هوا دارد؟

دستگاه اکسیژن ساز چه تفاوتی با دستگاه تصفیه هوا دارد؟

شاید در باورعموم مردم، عملکرد دستگاه تصفیه ی هوا و اکسیژن سازمانند هم بوده وکارایی مشابه هم داشته باشند؛ اما ما در این مقاله سعی در بیان تفاوت ها و کاربردهای مهم و جزئیات بیشتر این دو دستگاه داریم پس با ما همراه باشید.

امروزه تغییر سبک زندگی و روی کار آمدن ماشین آلات و ابزارهای پیشرفته و به تبع آن تولید آلاینده های مضر، منجر به آلودگی هر چه بیشتر محیط زیست نسبت به گذشته گردیده است.این امرسبب شده افراد ساکن شهرهای پرجمعیت و بزرگ رفته رفته دچار مشکلات عدیده تنفسی و ریوی شوند.همچنین کودکان و افراد مسن نیز بیش از سایرین در معرض انواع بیماری های قلبی قراربگیرند.

در این مواقع بسیاری از پزشکان ومتخصصان با توجه به نوع مشکل بیمارو نیاز وی، دستگاه اکسیژن ساز یا دستگاه تصفیه ی هوا را جهت استفاده در منزل به فرد مراجعه کننده پیشنهاد می کند. درادامه به طورمختصربه شرح خصوصیات هریک می پردازیم.

ضرورت دستگاه اکسیژن ساز

امابدانید که دستگاه اکسیژن ساز چیست؟ از ضروری ترین تجهیزات پزشکی که با نام دستگاه غلیظ کننده ی اکسیژن نیزشناخته می شود بوده و با فشرده نمودن هوای محیط اطراف در مخازن زئولیت،78 درصد نیتروژن موجود درآن را جدا نموده واکسیژن 95درصد به بالا را به ریه ی فرد بیمار انتقال می دهد. بنابراین تنها برای استفاده یک شخص در نظر گرفته می شود و نقشی در پاکسازی هوای محیط ندارد.

این دستگاه در دو نوع ثابت و پرتابل یا قابل حمل به بازارعرضه شده است که هر کدام دارای قیمت های مختلف می باشند.

دستگاه تصفیه هوا

این دستگاه که اغلب برای استفاده ی  افرادی که در یک محیط بسته با هم زندگی می کنند و یا مشغول انجام کارهستند پیشنهاد می گردد که با از بین بردن آلودگی و هرگونه گرد و غبار و یا حتی دود سیگار و آلاینده های دیگر، هوایی پاک وسالم را در محیط ایجاد می نماید. همچنین افرادی که از مشکلاتی همچون آلرژی رنج می برند نیز می توانند با تهیه ی این دستگاه محیط اطرافشان را از گرد گیاه و گل و هرگونه عامل آلرژی زا پاکسازی نمایند.

لازم به ذکر است که دستگاه تصفیه ی هوا به کمک فیلترهپا وکربن اکتیو عمل پاکسازی هوای محیط را انجام می دهد، بنابراین بدون افزودن مواد جانبی به محیط و به طورکاملا استاندارد عمل می کند که این موضوع، بی خطر بودن آن را به طور کامل تضمین می نماید.

از دیگر تفاوت های مهم این دستگاه اکساز این است که همه می توانند آن را برای محیط کار یا محل زندگی خود تهیه نمایند اما تهیه ی اکسیژن ساز با تجویز پزشک امکان پذیر است.

77

کابردهای مهم اکسیژن ساز و دستگاه تصفیه هوا

گاهی فرد در وضعیتی قرار دارد که دچار زجر تنفسی شده و در واقع بدن وی قادر به جذب اکسیژن محیط نمی باشد که دراین گونه مواقع نیاز ضروری به دستگاه اکسِژن ساز دارد چرا که این دستگاه 90درصد اکسیژن خالص را به ریه های بیمار می رساند.

همان طور که گفتیم دستگاه اکساز تنها برای استفاده ی یک شخص طراحی گردیده است و تنها اکسیژن خالص را به ریه ی فرد بیمار انتقال می دهد.در مقابل دستگاه تصفیه ی هوا تنها برای استفاده ی یک شخص نبوده و مانند یک فیلتر، آلودگی و گرد وغبار محیط اطراف را تصفیه نموده و هوایی پاک و بدون آلاینده در محیط پخش می کند.بنابراین علاوه برتاثیر بسزایی که به دلیل تنفس هوای پاک روی سلامتی افراد می گذارد با از بین بردن گرد وخاک محیط، باعث تمیز ماندن میز و سایروسایل موجود درخانه و یا محیط کار شما می گردد.

اکنون می دانیم که دستگاه اکساز و دستگاه تصفیه هوا جزو دو دستگاه بسیار مهم وکاربردی برای سلامت سیستم تنفسی به شمار می رود با این تفاوت که یکی برای استفاده ی شخصی و درمانی و دیگری برای استفاده عمومی و ارتقاء سلامتی اعضای حاضر در یک محیط پیشنهاد می گردد.

نکاتی مهم برای نگهداری و افزایش طول عمر اکسیژن ساز

یکی از صنعت هایی که نیازمند دستگاهی می باشد که اکسیژن خالص تولید کند، صنعت پزشکی می باشد. دستگاه اکسیژن ساز یکی از مهمترین تجهیزات پزشکی محسوب می شود که در درمان بیماران نقش بسیار مهمی دارد. این دستگاه برای بیمارانی کاربرد دارد که سطح اکسیژن موجود در بدن آنها و یا سطح sp02 خون آنها پایین می باشد.

دستگاه اکسیژن ساز در دو مدل خانگی و بیمارستانی تولید می شود. برای استفاده بهینه از این محصول بایستی با طرز استفاده از آن و همینطور نگهداری از آن آشنا باشید. به این ترتیب این امکان وجود دارد تا از حداکثر توان این محصول برای تولید اکسیژن استفاده کرد.

88

نکات مهم در استفاده و نگهداری از دستگاه اکسیژن ساز

توجه داشته باشید که همه ی دستگاه ها برای اینکه طول عمر بالایی داشته باشند، نیاز به مراقبت های ویژه ای دارند. بنابراین به شما توصیه می شود که پیش از آن که نحوه استفاده از محصول را یاد بگیرید با نحوه مراقبت از آن به طور کامل آشنا شوید.  در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با طرز نگهداری از دستگاه اکسیژن ساز به طور کامل آشنا کنیم، پس با ما همراه باشید.

آشنایی با قطعات دستگاه اکسیژن ساز

دستگاه اکسیژن ساز از قطعات گوناگونی به وجود آمده است. این قطعات عبارتند از:

    فیلترها

    واحد فشرده‌سازی هوا

    بخش خشک‌کن هوا    

    لوله گردش هوا

    شیرهای ورودی و خروجی

    گلوله‌های زئولیت جاذب

نحوه نصب دستگاه اکسیژن ساز

برای نصب دستگاه اکسیژن ساز بایستی مراحل زیر را با دقت طی کنید.

اولین مرحله نصب دستگاه اکسیژن ساز این است که کابل دستگاه و به آن متصل کند.

در مرحله دوم دستگاه را در یک مکان مناسب قرار دهید. مرحله بعدی بایستی لیوان مرطوب کننده را را به دستگاه متصل کنید.

سپس فیلتر خارجی آن را وصل کرده و از درست بودن اتصال آن مطمئن شوید. حال نازل دستگاه را به شیر خروجی آن متصل کنید.

توجه داشته باشید که به منظور اکسیژن رسانی مناسب بایستی مقدار جریان اکسیژن در دستگاه تنظیم گردد برای انجام این کار از فلومتر استفاده کنید.

نکات مهم در راه‌اندازی دستگاه اکسیژن ساز

بهتر است بدانید که یکی از مهم ترین مواردی که در طرز استفاده از این دستگاه وجود دارد این است که نباید آن را  بر روی سطحی نرم بگذارید.همچنین توجه داشته باشید که دستگاه اکسیژن ساز بایستی از دیوارهای اطراف فاصله مناسبی را رعایت کرده باشد.همچنین در مکانی که قرار است این دستگاه را راه اندازی کنید نباید هیچ گونه مواد اشتعال زایی وجود داشته باشد و بیشتر بدانید از عملکرد دستگاه اکسیژن ساز اکساز که کاملا کاربردی است.

نحوه نگهداری از دستگاه اکسیژن ساز

99

برای استفاده و نگهداری از دستگاه اکسیژن ساز بایستی نکات مهمی را را در نظر بگیرید. اگر این نکات مهم را جدی بگیرید می توانید بیشترین استفاده را از این دستگاه داشته باشید. این نکات مهم عبارتند از:

اولین نکته مهم مربوط به برق می باشد زیرا دستگاه اکسیژن ساز به ولتاژ برق ثابت نیاز دارد به همین خاطر باید در هنگام استفاده از آن، یک محافظ برق وجود داشته باشد.

هنگامی که قصد دارید این محصول را را روشن کنید بایستی از وجود جریان هوا در محیط اطراف مطمئن باشید زیرا در مواقعی که در اطراف فیلترهای دستگاه جریان هوا وجود نداشته باشد عملکرد دستگاه با مشکل روبرو خواهد شد.

یکی دیگر از نکاتی که باید به آن توجه کنید این است که نباید این دستگاه را در محیط هایی که گرد و غبار وجود دارد استفاده کنید زیرا در صورت وارد شدن این گرد و غبار ها و آلودگی ها به فیلترهای طراحی شده در دستگاه آنها را مسدود می کند و در نتیجه کمپرسور مجبور به تحمل کردن فشار زیادی می شود.

دستگاه اکسیژن ساز این امکان را دارد تا به صورت شبانه روزی کار کند زیرا اگر هدف اصلی شان دیدن آموزش های لازم برای نگهداری، افزایش طول عمر دستگاه می باشد بهتر است است بعد از هر هفت یا هشت ساعت کار کردن دستگاه آن را به مدت ۲۰ دقیقه خاموش کنید تا استراحت کند.

توجه داشته باشید که دمای محیط بایستی در محدوده ی ۱۰ تا ۴۰ درجه سانتیگرادی باشد.    

 

 

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی