یک تحلیل گر ماهر شوید! ۳ ملاک اصلی آنالیز سئو
اگر کارشناس سئو هستید و یا میخواهید متوجه شوید سایت رقیبتان چطور به موفقیت رسیده ست و رمز کار او در چیست، این مقاله برای شماست! آنالیز سئو یکی از مراحل مهم در سئو سایت ست که در هر مرحلهای لازم ست و به شما در افزایش بهره وری کمک خواهد کرد. در این مقاله به معرفی ملاکهای آنالیز سئو حرفهای سایتها پرداخته و ابزار هرکدام را به شما معرفی خواهیم کرد. بیایید شروع کنیم!
مو را از ماست بیرون بکشیم!
در آنالیز سئو سایت، به طور کلی ما ۳ حوزه را باید بررسی کنیم؛ سئو داخلی (On-Page)، سئو خارجی(Off-Page) و سئو فنی(Technical). برای آنالیز سئو هر کدام، دقت به چند ملاک و پارامتر خاص کافیست و هرکدام ابزار خودش را دارد که در ادامه به آنها میپردازیم.
تحلیل سئو داخلی(On-Page) | گام اول آنالیز سئو سایت
سئو داخلی به مجموعه فعالیتها و رعایت اصولی از سئو سایت گفته میشود که درون سایت اتفاق افتاده و محتوا را برای موتور های جستجو بهینه میکند؛ به طور کلی شامل تولید محتوا اختصاصی، لینک سازی داخلی و مبانی طراحی سایت می شود.
بررسی محتوا در آنالیز سئو
برای بررسی محتوای سایت، این چند ملاک را مد نظر قرار می دهیم: طول محتوا (تعداد کلمات)، شیوایی و خوانایی متن، داشتن محتوای صوتی و ویدئویی، عناوین و کلمات کلیدی و مترادف آن ها. برای طول محتوا از نرمافزار Word میتوان است و برای بررسی خوانایی و شیوایی متن هم به طول جملات و لحن آن دقت میکنیم؛ بنا به توصیه محتوایی خوانا محسوب میشود که طول جملات آن به طور کلی کمتر از ۲۰ کلمه باشد. برای بررسی کلمات کلیدی سایت، با جستجو کلمه کلیدی در صفحه مورد نظر میزان تکرار و چگالی کلمات کلیدی را نیز بررسی کرده و مجموع این بررسی ها دید کلی از کیفیت محتوا سایت به ما خواهد داد.
بررسی لینک سازی داخلی | اعتبار سایت کجا در جریان ست؟
یکی از مهمترین پارامتر های سئو درون صفحه، لینک سازی داخلی و استراتژی آن ست. لینک سازی داخلی باعث گردش اعتبار ورودی به کل سایت میشود و میتوان گفت در آنالیز سئو، لینک داخلی در سایت مانند رگ و شریان ست در بدن انسان! یکی از بهترین ابزار ها که به صورت تصویر به شما ساختار لینک سازی داخلی سایت را ارائه میدهد، سایت www.visualsitemapper.com ست که کافیست دامنه مورد نظر را در آن وارد کنید و کل ساختار لینک های داخلی آن را برایتان به تصویر می کشد! بدین ترتیب میتوان فهمید کدام صفحات لینک بیشتری دارند و کدام صفحات نیاز به بهینه سازی دارند.
آنالیز سئو خارجی(Off-Page) | پشتیبان های سایت را بشناسیم!
یکی از خدماتی که تقریباً تمامی کارشناسان سئو و شرکت های سئو مانند نبض مارکتینگ و … برای پروژه ها در نظر می گیرند، سئو خارجی ست که شامل فعالیتهایی در خارج از سایت برای بهبود رتبه و اعتبار سایت می شود؛ به طور کلی میتوان این فعالیتها را به دو دسته تقسیم کرد: لینک سازی خارجی و سوشیال سیگنال ها. تقریباً بخش عمدهای از هزینه سئو سایتها که توسط آژانس های مختلف در هنگام آنالیز سئو ارائه میشود، مربوط به بخش لینک سازی خارجی سایت ست. برای لینک سازی خارجی معمولاً به چند طریق اقدام میشود: خرید رپورتاژ، تولید محتوا در وبلاگ ها و فروم ها و دریافت لینک، خرید بک لینک(توصیه نمی شود) و در نهایت ترفند هایی در دریافت لینک از طریق کامنت. ملاکهای بررسی این بخش شامل اعتبار دامنه و صفحه، بک لینک ها و نوع آن و در نهایت ترافیک ورودی سایت مدنظر ست.
ذرهبین آنالیز سئو | یافتن بک لینک ها و اعتبار سایت
برای شناسایی بک لینک هایی که به طریق مختلف برای یک سایت دریافت شده، ابزار های مختلفی وجود دارد ولی بهترین ابزارها برای بررسی، افزونه ماز (MOZ Bar)، سایت ahref و همچنین سایت SEO Review tools بوده که در صورتی که از اکانت پرو MOZ استفاده کنید، تمامی امکاناتی را که نیاز دارید به شما خواهد داد و میتوانید لیستی از بک لینک های هر سایت را دیده و همچنین اعتبار دامنه و صفحه را در تاریخ های مختلف مشاهده کنید و روند آن را ثبت کنید.
در تحلیل و آنالیز سئو، چطور ترافیک یک سایت را تخمین بزنیم؟
امکانپذیر نیست! محاسبه ترافیک دقیق سایتها میتوان گفت امکانپذیر نیست و جزو اطلاعات محرمانه آن محسوب می شود؛ ولی در این بخش با معرفی ۲ ابزار حرفه ای، میخواهیم ترافیک ورودی هر سایت را با دقت خوبی تخمین بزنیم.
SEMRush
ابزار اول SEMRush ست که با وارد کردن دامنه مورد نظر برای بررسی، اطلاعات زیادی مانند ترافیک ارگانیک، تبلیغات گوگل، کلیدواژه هایی که محبوبتر ست و رقیبان آن سایت را به شما نمایش میدهد. در صورتی که ترافیک سایت کمتر از ۵۰ هزار بازدید در ماه باشد این اعداد از دقت کمتری برخوردار خواهند بود و در این قسمت ابزار بعدی به کمک ما خواهد آمد.
Alexa
الکسا یکی از مهم ترین سرویس هایی است که رتبه بندی آن بیشترین اعتبار و استناد را در فضای اینترنت دنیا و بخصوص بین وبسایت های ایرانی دارد. این وب سایت در واقع یک آنالیز کننده است که به بررسی ترافیک سایر وب سایت ها می پردازد. آمار این سایت در ایران جزو معدود سرویس های قابل اعتماد ست. معمولاً برای تحلیل و آنالیز سئو خارجی، یکی از ابزار های همیشگی ست.
آنالیز سئو فنی(Technical) | پایه و اساس سایت
به طور کلی میتوان گفت سئو تکنیکال، بهینه سازی هایی ست که پایه و اساس و بنیاد سایت را برای دسترسی بهینه می کند؛ مهمترین ملاکها و پارامتر های مورد بررسی در این بخش، سرعت سایت، واکنشگرایی و تناسب برای موبایل و صفحات خطا (مانند صفحات ۴۰۴ و …) هستند. البته موارد دیگری مانند بهینه سازی فایلهای کدنویسی سایت و تصاویر استفاده شده و فایل Robots.txt تیز از اهمیت بالایی بر خوردارند که ما در نبض مارکتینگ به طور کامل تمامی این موارد را برای شما بررسی کرده ایم.
سایت سریع میخواهیم یا سایت واکنشگرا؟
جواب هر دو ست! داشتن یک سایت رسپانسیو تداخلی با سرعت آن ندارد! برای بررسی سرعت سایت و بهبود آن از دو ابزار قدرتمند GTMetrix و Page Speed Insight میتوانید استفاده کنید که در این ابزار ها حتی بخشهایی که نیاز مند اصلاح باشد را نیز به شما خواهد گفت. برای بررسی مناسب بودن سایت برای موبایل و … نیز از Google Mobile Friendly توصیه میکنیم استفاده کنید؛ این ابزار تحلیل دقیق مسائل سایت شما را برای شما ارائه خواهد داد.
خدمات آنالیز سئو نبض مارکتینگ
تا این بخش از مقاله متوجه شدیم که در آنالیز سئو چه پارامتر هایی را باید بررسی کنیم و ابزار هر کدام را نیز شناختیم؛ اما گاهی پیش میآید که نیاز به نظر متخصص داشته و یا بخشهای تخصصی تری از سایت باید مورد تحلیل و آنالیز قرار بگیرد. بهترین شرکت سئو شرکتی ست که در کنار آموزش صادقانه، خدمات با کیفیتی را با قیمت مناسب ارائه دهد؛
نبض مارکتینگ با چندین سال سابقه در این حوزه، هماره آماده خدمت رسانی به شما عزیزان ست؛ اگر این متن را می بینید، مژده! مشاوره و آنالیز رایگان سئو برای شما! کافی ست با شماره های ۰۲۱۸۸۸۱۵۹۴۳ یا 09222041625 تماس گرفته تا مشاورین ما به تمامی سؤالات شما پاسخ دهند. فرصت را از دست ندهید! همین حالا اقدام کنید!
مطلب فوق العاده ای برای آنالیز سئو بود! خصوصا برای آنالیز سئو رقبا.
ممنون بابت محتوایی که گذاشتید
البته فکر کنم توی بخش آنالیز سئو به صورت کلی، باید وضعیت سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس رو هم بررسی کنیم تا نتایج دقیق تری به دست بیاریم.
ولی مطلب جامعی بود، با تشکر
خیلی مطلب جامعی بود ولی خب دوست داشتم برای تکمیل اطلاعات دوستان یه سری مطالب رو اینجا بگم تا حتی کامل تر بشه.
آنالیز سئو یا همونطوری که بعضی از سئوکار ها میگن، مشاوره سئو، پیشنیاز اصلی تصمیم گیری و تدوین استراتژی شماست، پس ذره ای روی این قضیه کوتاهی نکنید!
یک چک لیست میخواستم براتون بنویسم از مواردی که توی هر بخش باید رعایت کنیم؛ یعنی شما با این مقاله که دوستان نبض مارکتینگ لطف کردن و نوشتن، آنالیز رو یاد میگیرید و با این چک لیست میتونید حفره های سئو رو خودتون برطرف کنید یا اگه نیاز به کمک داشتید، قبلش اطلاعات و آگاهی داشته باشید.
+ چک لیست اولیه سئو:
اتصال سایت به گوگل سرچ کنسول
اتصال سایت به گوگل آنالیتیکس
ایجاد فایل رباتس Robots.txt
ایجاد فایل سایت مپ Sitemap.xml
استفاده از هاست خوب با آپ تایم بالا
استفاده از سرویس Http2
نصب افزونه های یواست یا رنک مث (سایت های وردپرسی)
اتصال سایت به گوگل تگ منیجر
+چک لیست سئو تکنیکال
موبایل فرندلی بودن سایت
بهبود لود تایم، حجم صفحه و تعداد ریکوئست
بهینه سازی و تغییر سایز مدیا (عکس، فیلم و …) در صفحه
رفع ارور های سرچ کنسول و …
+چک لیست سئو داخلی:
کلمه کلیدی در Url و متا تایتل
کلمه کلیدی در متا دیسکریپشن
استفاده از کلمه کلیدی در H1
لینک سازی داخلی اصولی (رعایت قواعد جویس لینک و …)
استفاده از فهرست مطالب برای پست ها
استفاده از نشانه گذار اسکیما (Schema markup)
با رعایت این موارد شما بیشتر از ۹۰ درصد راه رو میرید! و خب این میشه هم یک آنالیز سئو خوب، هم یک سئو سایت اصولی!
امیدوارم این نظر هم مثل پست نبض مارکتینگ براتون مفید باشه :))
بسیار عالی! تازه متوجه شدم آنالیز سئو چطور انجام میشه