رپورتاژ آگهی/
تفاوت ورق سیاه و گالوانیزه چیست؟
اگر در صنعت و ساخت و ساز مشغول هستید؛ کسب اطلاعات درمورد کاربرد انواع ورقهای مورد استفاده در صنایع مختلف و ساختمانسازی مانند ورق سیاه، ورق گالوانیزه، کاربرد ورق استیل و دیگر انواع ورق بسیار مفید است. در این بین دانستن تفاوت ورق سیاه و ورق گالوانیزه به شما کمک میکند تا در مکانهای مناسب و با توجه به کاربرد این دو نوع ورق از آنها استفاده کنید.
اگر در صنعت و ساخت و ساز مشغول هستید؛ کسب اطلاعات درمورد کاربرد انواع ورقهای مورد استفاده در صنایع مختلف و ساختمانسازی مانند ورق سیاه، ورق گالوانیزه، کاربرد ورق استیل و دیگر انواع ورق بسیار مفید است. در این بین دانستن تفاوت ورق سیاه و ورق گالوانیزه به شما کمک میکند تا در مکانهای مناسب و با توجه به کاربرد این دو نوع ورق از آنها استفاده کنید.
آشنایی با ورق سیاه
ورق سیاه یکی از پرکاربردترین محصولات فولادی است که طی فرایند نورد گرم و در دمای بالا تولید میشود. نام این محصول با توجه به رنگ آن که سیاه است گذاشته شده است. در ساخت ورق سیاه ابتدا فولاد را تا یک نقطه بالاتر از دمای تبلور حرارت داده و سپس با استفاده از غلتکها ضخامت آن را به 1.2 تا 16 میلیمتر میرسانند. مهمترین ویژگی فولاد گرم شده این است که قابلیت شکل پذیری بالایی دارد و میتوان محصولات متفاوتی در ابعاد و ضخامتهای مختلف از آن ایجاد کرد؛ علاوه بر شکل پذیری بالا این محصول استحکام بالایی دارد و قابل جوش است.
قیمت ورق سیاه نسبت به دیگر محصولات فولادی ارزانتر است و بسیار در صنعت ساختمان سازی و صنایع مختلف دیگر مورد استفاده قرار میگیرد. از ورق سیاه در صنعت ساختمانسازی برای تولید مصالح ساختمانی مانند تیر آهن، نبشی و ناودانی مورد استفاده قرار میگیرد. در زمینههایی مانند تولید تجهیزات ساختمانی، کشتی سازی و تولید کیس فولادی نیز به طور گسترده استفاده میشود. دیگر کاربردهای ورق سیاه در ادامه آورده شده است.
- خطوط راه آهن
- صنعت خودرو
- ساخت ماشین آلات ساختمانی و ساختمانی
- صنعت کشتی
- ساخت و تولید تجهیزات ساختمان
- مخازن تولید شده برای ذخیره سازی
ورق گالوانیزه چیست؟
طی فرایند گالوانیزه کردن، محصول فولادی مقاومی ایجاد میشود که با پوششی از روی پوشیده شده است. ورق گالوانیزه به دلیل لایهای از روی که بر روی آن قرار گرفته است ضد زنگ است و دربرابر خوردگی مقاوم است. فولاد گالوانیزه به دلیل دوام و مقاومت بالا ، استحکام و شکل پذیری زیاد و همچنین مقاومت در برابر خوردگی یکی از محبوبترین انواع فولاد به شمار می رود. قیمت ورق گالوانیزه نسبت به دیگر ورقهای فولادی ضد زنگ کمتر است و عمر طولانی دارد به همین در پروژهها و صنایع از جمله کشاورزی، خورشیدی، خودروسازی و ساختمانسازی استفاده میشود.
از ورق گالوانیزه در فضاهای باز که در مجاورت رطوبت قرار دارند استفاده میشود چون نسبت به فولادهای غیرگالوانیزه مقاومت بالاتری نسبت به خوردگی دارد. فرایند ایجاد ورق گالوانیزه باعث پایین بودن قیمت ورق گالوانیزه شده است؛ که در ادامه این فرایند را بررسی میکنیم. مراحل فرآیند گالوانیزه شامل:
- در مرحله اول با استفاده از چربیزدایی فولاد را تمیز میکنند.
- پس از تمیز کردن آن فولاد را در ظرفی حاوی اسید سولفوریک داغ قرار میدهند.
- سپس فولاد را در یک محلول آبی (معمولاً کلرید روی آمونیوم) قرار می دهند.
- سپس با غوطهور کردن فولاد در روی مذاب باعث گالوانیزه شدن آن میشود.
- در مرحله آخر فولاد گالوانیزه از نظر مقاومت مورد ارزیابی قرار میگیرد.
تفاوت ورق سیاه و گالوانیزه
در ساخت دو نوع ورق سیاه و گالوانیزه از آلیاژ فولاد استفاده شده است و این دو ورق جز پرکاربردترین و پرمصرفترین محصولاتی هستند که در انواع صنایع مورد استفاده قرار میگیرند. این دو محصول تفاوتهایی نیز دارند که منجر به تفاوت قیمت ورق سیاه و قیمت ورق گالوانیزه میشود.
پایه تولید: مهمترین تفاوت این دو نوع ورق این است که ورق سیاه نوعی ورق فولادی پایه محصوب میشود و ورق گالوانیزه میتواند از ورق سیاه تولید شود.
مقاوت و ضدزنگ بودن: ورق گالوانیزه به دلیل پوششی از روی که بر روی آن قرار دارد نسبت به رطوبت مقاوم است و استجکام بالایی دارد؛ در حالی که ورق سیاه مقاومت بالایی در برابر خوردگی ندارد.
کاربرد: از ورق سیاه در صنایع عظیم و بزرگ استفاده میشود؛ اما ورق گالوانیزه برایع صنایع و کاربردهای کوچک مورد استفاده قرار میگیرد. این موضوع به دلیل تفاوت قیمت ورق سیاه و ورق گالوانیزه نیز است.
سایت پیوان با آدرس https://pivan.co/ از برترین سایتها در زمینه آهن آلات است که علاوه بر فروش محصولات مختلف مانند ورق سیاه یا ورق گالوانیزه، قیمت لحظه ای آهن آلات و دیگر محصولات فولادی را در اختیار بازدید کنندگان خود قرار میدهد. کارشناسان سایت پیوان بهصورت 24 ساعت پاسخگو خریداران و علاقهمندان حوزه آهن آلات هستند.