شمانیوز
شما نیوز

رپورتاژ آگهی

چه کسانی باید در سامانه جامع تجارت ثبت نام کنند؟

سامانه جامع تجارت چیست و به چه منظور ایجاد شد است؟ چه کسانی باید در سامانه جامع تجارت ثبت نام کنند؟ خدمات سامانه جامع تجارت چیست؟ چگونه در سامانه جامع تجارت ثبت نام کنیم؟

اگر شما هم یک فعال اقتصادی در حوزه تجارت خارجی و تبادلات تجاری باشد ممکن است با این سوالات روبرو شوید و در پی پاسخ به این سوالات باشید. در اینجا ما به اختصار به سوالات مهم در حوزه سامانه جامع تجارت پاسخ داده‌ایم تا راهنمای شما در مسیر فعالیت تجاری و بازرگانی خارجی باشد.

سامانه جامع تجارت چیست؟

در ابتدا باید بدانیم سامانه جامع تجارت چگونه سایتی است  و با چه هدفی راه‌اندازی شد است.

سامانه جامع تجارت که با علامت اختصاری (NTSW) شناخته می‌شود بستری است که با هدف یکپارچه‌سازی فرآیندهای تجاری و نظارت بر زنجیره تامین و تبادلات تجاری راه‌اندازی شده است.

ثبت نام در سامانه جامع تجارت

سامانه جامع تجارت به بازرگانان، واردکنندگان، صادرکنندگان و فعالان بازرگانی خارجی کمک می‌کند تا فرآیند تجاری خود را بصورت آنلاین مدیریت کنند و اطلاعات مربوط به فعالیت‌های خود را به نهادهای دولتی مربوطه ارائه دهند.

نکته مهم : با توجه به بستر آنلاینی که فراهم شده است استفاده از زیرساخت‌های نرم افزاری مثل نرم افزارهای ارائه شده توسط شرکت راهکارهای نرم افزاری پارسان می‌تواند مسیر فعالیت بازرگانی شما را تسریع بخشد.

چه کسانی باید در سامانه جامع تجارت ثبت نام کنند؟

برخی از افراد و گروه‌ها ملزم به ثبت نام در سامانه جامع تجارت هستند که در زیر به آنها اشاره خواهیم کرد:

  • واردکنندگان

تمام افرادی که کالا به کشور وارد می‌کنند موظف هستند اطلاعات مرتبط با خردی خارجی، سفارش‌گذاری، ثبت اسناد حمل ونقل و ترخیص کالا را در سامانه جامع تجارت ثبت کنند.

  • صادرکنندگان کالا

صادرکنندگان که کالایی را از کشور خارج می‌کنند برای ثبت اطلاعات فرایند صادرات شامل صدور پروفرما، فاکتورهای صادراتی و دیگر مستندات باید در سامانه جامع تجارت ثبت نام کنند.

  • تولیدکنندگان

تولیدکنندگان داخلی برای جلوگیری از قاچاق کالا و کنترل بهتر زنجیره تامین باید در سامانه جامع تجارت ثبت نام کنند واطلاعات مربوط به کالایی که به بازار عرضه می‌کنند را در این سامانه ثبت کنند.

  • عمده‌فروشان و توزیع‌کنندگان

توزیع‌کنندگان و عمده‌فروشان فعال در زنجیره تامین باید اطلاعات مربوز به خردی و فروش خود را در سامانه جامع تجارت ثبت کنند.

  • خرده‌فروشان

خردوه‌فروشانی که به ویزه در حوزه کالاهای خاص مثل کالاهای اساسی، داروها و مواد اولیه فعالیت می‌کنند ملزم به ثبت نام در سامانه جامع تجارت هستند.

  • شرکت‌های حمل و نقل

شرکت‌های حمل و نقل گروه دیگری هستند که باید در سامانه جامع تجارت ثبت نام کنند و اطلاعات مربوط به حمل ونقل و  جابه‌جایی بار را در این سامانه ثبت کنند.

  • تولیدکنندگان و توزیع کنندگان کالاهای مشمول ظوابط خاص

اطلاعات کالاهای خاص مانند تجهیزات پزشکی، محصولات شیمیایی، دارویی، و برخی کالاهای اساسی باید در سامانه جامع تجارت ثبت شوند.

بطور کلی (تجار حقوقی، بازرگانان تجاری، شخاصی که فعالیت اقتصادی می‌کنند) باید در سامانه جامع تجارت ثبت نام کنند.

 

نحوه ثبت سفارش در سامانه جامع تجارت

قبل از راه‌اندازی سامانه جامع تجارت، تمام امور گمرکی مربوط به صادرات، واردات  و ترخیص کالا عموما بصورت حضوری انجام می‌شد ولی امروزه با راه‌اندازی سامانه جامع تجارت تمامی فعالیت‌های بازرگانی خارجی و بین‌المللی بصورت غیرحضوری و الکترونیکی در این سامانه قابل انجام است.

پس از راه‌اندازی سامانه جامع تجارت، تمام تجار و بازرگانان باید ثبت سفارش کالا و محصول خود را در این سامانه انجام دهند تا مجوز ورود کالا به کشور و ترخیص آن از گمرک انجام شود. (ترخیص کالا از گمرک توسط وزارت صنعت معدن و تجارت انجام می‌شود.)

در پروسه واردات، برخی از کالاها علاوه بر مجوز سازمان صنعت، معدن و تجارت به تاییدیه وزارت بهداشت و درمان نیاز دارند که ثبت اطلاعات این کالاها در سامانه جامع تجارت باعث تسریع در روند واردات آنها می‌شود.

سامانه جامع تجارت به بازرگانان کمک می‌کند تا امور حسابرسی خود را بصورت غیرحضوری و با ثبت نام در این سامانه به راحتی انجام دهند. بنابراین در زمینه حسابداری بازرگانی، ابتدا تجار اطلاعات مالی خود را در سامانه جامع اطلاعات صورت‌های مالی ثبت می‌کنند و پس از کنترل صورت‌های مالی حسابرسی آنها، اطلاعات بازرگانان جهت رتبه‌بندی و مشخص نمودن سقف مجاز برای واردات به سامانه اعتبارسنجی منتقل می‌شود و در نهایت موسسات حسابرسی با بررسی و تطابق صورت‌های مالی اقدام به تایید یا رد آنها می ‌کنند.

مزایای ثبت نام در سامانه جامع تجارت

  1. صرفه‌جویی در زمان و درنتیجه کاهش هزینه‌ها
  2. ایجاد شفافیت در فرایندهای تجاری
  3. یکپارچه‌سازی فعالیت‌های تجاری
  4. نظارت بر زنجیره صاردات و واردات کشور
  5. پیشگیری از قاچاق کالا و ارز
  6. جلوگیری از احتکار کالا
  7. هماهنگی با نهادهای نظارتی و کاهش مشکلات قانونی
  8. تخصیص موثر منابع
  9. تسریع در انجام امور گمرکی و ترخیص کالاها

مراحل ثبت نام در سامانه جامع تجارت

  1. ابتدا به سایت سامانه جامع تجارت به آدرس (ntsw.ir) مراجعه کرده و بر گزینه ثبت نام کلیک کنید.
  2. با استناد به مدارکی که از قبل تهیه کرده‌اید فرم‌های درخواست شده را تکمیل کنید و نام کاربری (کد ملی مدیرعامل) و رمز عبور انتخاب کنید و در ادامه ذخیره اطلاعات را بزنید.
  3. در اینجا یک کد احراز هویت به گوشی دارنده کارت بازرگانی ارسال می‌شود که این کد باید در سامانه جامع تجارت ثبت شود و پس از آن می‌توانید با انتخاب نقش تاجر حقوقی به ادامه عملیات بپردازید.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و این پایگاه خبری در محتوای آن هیچ نظری ندارد

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین