![شمانیوز](/images/logo_header.png)
رپورتاژ آگهی/
9 درمان گرفتگی بینی در خانه در کمترین زمان و تضمینی
آیا عمل بینی گناه است؟ از نظر فقهای اسلام مانند آیت الله گلپایگانی، آقای مکارم شیرازی و آیت الله صانعی، اگر جراحی بینی ضروری و به قصد درمان باشد، مشکلی برای عمل آن وجود ندارد، اما شرایط عمل زیبایی متفاوت است.
گرفتگی بینی می تواند دلایل متفاوتی مانند سرماخوردگی، آلرژی، آنفولانزا و … داشته باشد. این مشکل به احتقان بینی شناخته می شود. در خانه با استفاده از بخور اکالیپتوس، دوش آب گرم، بستن یک دستمال در جلوی صورت تا حدودی می توان این مشکل را رفع کرد.
اگر به درمان گرفتگی بینی در خانه پرداختید؛ اما جوابی حاصل نشد و گرفتگی بینی شما تا یک هفته طول کشید، ممکن است شما دچار عفونت شده باشید. در ادامه بیشتر به درمان های خانگی و علت های گرفتگی بینی می پردازیم.
دلایل گرفتگی بینی چیست؟
گرفتگی بینی در کودکان، نوزادان و بزرگسالان متفاوت است. گرفتگی بینی بیشتر نشانه عفونت سینوسی است. مشکلات سینوسی می تواند به دلیل سرماخوردگی، آلرژی، پولیپ بینی، آنفولانزا، قرار گرفتن در برابر مواد شیمیایی و تومور های خوش خیم باشد.
طبق نظر بهترین جراح بینی در اصفهان، اگر مشکل گرفتگی بینی شما پولیپ یا تومور های خوش خیم باشد، باید به پزشک متخصص مراجعه کرده و هرچه زودتر عمل کنید تا از مشکل گرفتگی بینی رهایی یابید و نباید اقدام به درمان های خانگی نمایید.
علائم گرفتگی بینی
گرفتگی بینی ممکن است دارای علائم زیر باشد. این علامت ها عبارتند از:
1. تورم بافت بینی
2. تجمع مخاط بینی
3. گرفتگی بینی
4. آبریزش بینی
5. درد سینوسی
روش های خانگی برای درمان گرفتگی بینی
در این بخش از گزارش به روش های درمان گرفتگی بینی در خانه را برای شما بازگو می کنیم تا بتوانید مشکل خود را در منزل به راحتی حل کنید.
1. روغن اکالیپتوس
روغن اکالیپتوس می تواند به تسکین علائم گرفتگی بینی و سینوسی کمک کند. این روغن همچنین می تواند میکروب های داخل یا اطراف مجرای بینی را از بین ببرد.
2. مصرف مایعات
نوشیدن مقدار زیادی مایعات به رقیق شدن مخاط مجرای بینی کمک می کند. این کار باعث می شود مخاط بینی به راحتی تخلیه شود تا شما دچار گرفتگی بینی نشوید.
3. دوش آب گرم
استنشاق بخار در حمام و زیر دوش آب گرم، یکی دیگر از راه های درمان گرفتگی بینی در خانه است. بخار آب گرم می تواند درد و فشار سینوسی را کاهش دهد و به تنفس شما کمک می کند که برای مدتی به حالت عادی برگردد.
4. شستشوی بینی
شستشوی مجرای بینی با آب نمک، می تواند به شل شدن مخاط غلیظ بینی و حذف محرک ها، آلرژن ها و میکروب ها کمک کند.
5. استفاده از دستگاه بخور
شما می توانید در محل کار خود یا خانه از دستگاه بخور استفاده کنید. این کار به شما کمک می کند که بافت های تحریک شده بینی تان را تسکین دهید و التهابات آن را کاهش داده و باعث رقیق شدن مخاط بینی می شود.
6.دمنوش ها و ویتامین ها
ویتامین C ممکن است به کاهش شدت علائم سرماخوردگی کمک کند. همچنین می توانید از زنجبیل به صورت دمنوش یا در چای خود استفاده کنید. دمنوش زنجبیل دارای خواص ضد حساسیت و ضد التهابی می باشد.
مصرف این دمنوش به باز شدن مجاری تنفسی کمک می کند.
7. کمپرس آب گرم
استفاده از کمپرس آب گرم روی بینی و پیشانی می تواند به کاهش التهابات سینوسی کمک کرده و فشار و درد بینی را کاهش دهد.
8. تنظیم خواب درست
بالش زیر سر خود را درست و با زاویه ای مناسب تنظیم کنید. قرار دادن یک دستگاه بخور سرد در کنار تخت می تواند به تخلیه مخاط بینی و تنفس راحت تر در طول شب به شما کمک کند.
9. استفاده از سرکه سیب
یک قاشق چای خوری سرکه سیب را داخل یک لیوان آب بریزید، این کار سبب باز شدن سینوس هایتان می شود. در طول روز چندین بار این کار را تکرار کنید.
بررسی گرفتگی بینی در افراد مختلف
طبق پژوهش های جدید، بهترین دکتر عمل بینی در شیراز معتقد است وضعیت گرفتگی بینی باید توسط یک پزشک ماهر بررسی شود و در بعضی حالت ها حتی نیاز به جراحی نیست و مشکل به صورت سرپایی حل می شود. این موضوع همچنین به سن و سال فرد و میزان گرفتگی بینی بستگی دارد.
گرفتگی بینی در نوزادان و کودکان
نوزادان و کودکان بیشتر به مشکل گرفتگی بینی دچار می شوند. بچه ها وقتی به دنیا می آیند تا چند ماهی، عمدتا از طریق بینی تنفس می کنند و کیپ شدن بینی شان می تواند در تغذیه و تنفس آن ها اختلال ایجاد کند. در صورت بروز گرفتگی بینی در نوزادان، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
گرفتگی بینی در بارداری
در بارداری ممکن است دچار التهاب بینی شوید که به آن رینیت بارداری هم می گویند. این مشکل در خانم های باردار رایج بوده و ناشی از افزایش سطح هورمون ها و افزایش وزن در دوران بارداری می باشد. گرفتگی بینی در بارداری معمولا در عرض 3 هفته بعد از زایمان، برطرف می شود. پس نگران این مدل گرفتگی نباشید.
راه های پیشگیری از گرفتگی بینی
برای پیشگیری از گرفتگی بینی، می توانید کار های زیر را انجام دهید:
1. از خود در برابر عفونت های ویروسی مانند آنفلوآنزا و سرماخوردگی مراقبت کنید.
2. ملافه های تختتان را به صورت مرتب و هر چند وقت یکبار با آب داغ بشویید.
3. از پزشک خود درباره آلرژی های فصلی، مشاوره بگیرید. بهترین جراح بینی در مشهد می تواند نظر تخصصی تری در این رابطه بدهد، اگر با مشکل گرفتگی بینی به صورت مداوم روبرو هستید، از مشاوره های عالی این پزشکان در خصوص آلرژی های فصلی استفاده کنید.
4. دست هایتان را مرتب با آب و صابون مخصوص دست و صورت بشویید.
5. در فصل های بهار و پاییز به علت حساسیت زا بودن این فصل ها، بهتر است درب و پنجره های خانه را بسته نگه دارید. تا دچار آلرژی فصلی نشوید.
رفع کردن گرفتگی بینی در شب
هنگام شب موقع خواب، گرفتگی بینی یک امر بسیار آزار دهنده می باشد. بهترین راه برای خوابیدن با بینی گرفته، دراز کشیدن به پهلو، بالا بردن سر، استفاده از داروهای ضد احتقان و استشمام بخار آب گرم است. این روش ها تا حدودی می توانند مشکلات بینی شما را رفع نمایند.
همچنین می توانید از اسپری های نمکی یا نوارهای بینی استفاده کنید تا باعث تسکین سریع گرفتگی بینی تان در شب شود.
در نظر داشته باشید که استرس می تواند یکی از عوامل گرفتگی بینی باشد و آن را بدتر کرده و تشدید بخشد. سعی کنید با گوش دادن به موسیقی ملایم انجام تنفس شکمی به صورت با فاصله آرامش را به خود برگردانید.
گرفتگی بینی و راه های درمان آن
گرفتگی بینی به عوامل مختلفی بستگی دارد. این مشکل می تواند به دلیل آنفولانزا، پولیپ بینی، آلرژی های فصلی و ناهنجاری های سینوسی به وجود بیاید. راه حل درمان گرفتگی بینی در خانه شامل استفاده از دمنوش زنجبیل، گرفتن بخور گرم، کمک گرفتن از آب و نمک برای شستشوی بینی و خوردن مایعات می باشد.
اگر با راهکار های خانگی، گرفتگی بینی شما حل نشد، حتما به پزشک عمومی یا متخصصین حرفه ای مانند گوش و حلق و بینی مراجعه کنید تا علت گرفتگی بینی تان سریعتر پیدا شود، گاهی یک عفونت ساده می تواند مشکلات شدید تنفسی را برایتان رقم بزند. پس مراجعه به متخصص را در برنامه خود قرار دهید تا بیماری ساده تان تبدیل به چالشی حاد نشود.