در نشست خبری مدیر عامل پست بانک تشریح شد
۱۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات تکلیفی در سال جاری
مدیرعامل پست بانک ایران با بیان اینکه این بانک توانسته در سال ۱۴۰۰ رشدی ۱۰۲ درصدی نسبت به سال ۱۳۹۹ ثبت کند، از ۱۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات تکلیفی برای پرداخت در سال جاری خبر داد.
به گزارش شمانیوز ، بهزاد شیری مدیر عامل پست بانک صبح امروز یکشنبه21 تیرماه در نشست خبری با اصحاب رسانه، با بیان اینکه با مساعدت بخش خصوصی حدود ۱۰ هزار نفر پرسنل در شعب این بانک فعالیت دارند، گفت: پست بانک در حال حاضر ۴۰۳ شعب در سراسر کشور و ۶۰۰ باجه روستایی دارد که از ۱۴ میلیون حساب بانکی، معادل ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار مربوط به حساب بانکی روستایی است.
دکتر شیری ابتدا با ارائه گزارشی از عملکرد بانک در سال گذشته اظهار داشت: پست بانک در سال گذشته ۲۱.۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرد و در سال جاری نیز، ۱۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات تکلیفی دارد. در حال حاضر نسبت مطالبات غیرجاری این بانک ۳ درصد است در حالیکه در پایان سال گذشته این رقم ۲.۴ درصد بوده است. همچنین مطالبات سررسید شده ، معوق و مشکوک الوصول به ترتیب ۴۵، ۱۶ و ۳۹ درصد می باشد.
وی با اشاره به رشد ۷۸ درصدی حجم و ۱۰۰ درصدی تعداد حوالجات ارزی این بانک در ابتدای سالجاری، افزود: تعداد خودپردازها، پایانههای فروشگاهی و پایانه شعب به ترتیب معادل ۷، ۳۳ و ۶ درصد رشد داشته که بر این اساس تعداد تراکنش اینترنت و همراه بانک با رشد ۱۰۰ درصدی از ۱۸ فقره در سال گذشته به ۳۶ میلیون فقره رسیده است.
مدیرعامل پست بانک درباره میزان تسهیلات پرداختی در حوزه کمک ودیعه مسکن و ازدواج، گفت: در سه ماهه ابتدایی امسال، ۲۹۴۹ فقره تسهیلات قرضالحسنه ازدواج به مبلغ ۳۹۷.۱ میلیارد تومان توسط پست بانک پرداخت و حدود ۳۷۰ فقره تسهیلات کمک ودیعه مسکن به متقاضیان نیز داده شده است.
وی با تاکید بر اینکه طی سه سال گذشته، نام پست بانک یک روز هم در لیست اضافه برداشت از بانک مرکزی قرار نگرفته، تصریح کرد: ممکن است که خط اعتباری گرفته باشیم ولی حتی یک ریال اضافه برداشت از بانک مرکزی نداشته ایم .
بهزاد شیری در ادامه به برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه این بانک درتاریخ 18 تیرماه 1401 اشاره کرد و گفت: صورتهای مالی سال ۱۴۰۰ توسط حسابرس و بازرس قانونی در مجمع بانک مورد بررسی قرارگرفت و به تصویب رسید که مقرر شد بعد از ۱۳ سال مبلغ ۴۵ ریال سود برای هر سهم بین سهامداران تقسیم شود.
وی ادامه داد: بعنوان تنها بانک دولتی که در تالار بورس مشغول فعالیت است در سه ماه ابتدایی امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۵۱ درصد سود بانک رشد داشته است.
مدیر عامل پست بانک، رشد مبلغ ضمانتامه های صادر شده سال ۱۴۰۰ نسبت به مدت مشابه سال ۱۳۹۹ را ۱۷۸ درصد اعلام کرد و گفت: جهش ویژه ای در صدور ضمانتنامه سال گذشته داشته ایم به صورتی که از مبلغ هشت هزار و ۵۱۷ میلیارد ریال در سال مالی ۱۳۹۹ به ۲۳ هزار و ۷۱۲ میلیارد ریال در پایان سال ۱۴۰۰ دست یافتهایم.
دکتر شیری با تاکید بر رشد ۵۱ درصدی مبلغ تسهیلات پرداختی در انتهای سال مالی ۱۴۰۰ تصریح کرد: تعداد تسهیلات پرداختی در سال گذشته مالی با رشد ۱۹ درصدی به رقمی بالغ بر ۲۱۲ هزار و ۵۴۱ میلیارد ریال افزایش داشته است.
وی با اشاره به ترکیب تسهیلات پرداختی در سال ۱۴۰۰ گفت: سهم تسهیلات قرض الحسنه تکلیفی ۱۱۸درصد رشد کرده و از ۶ هزار و ۳۹۸ میلیارد ریال در سال ۱۳۹۹ به ۱۳ هزار و ۹۳۴ میلیارد ریال در پایان سال ۱۴۰۰ افزایش یافته است که نشان می دهد به تکالیف قانونی که بانک مرکزی جهموری اسلامی ایران و قانون بودجه برعهده پست بانک ایران گذاشتهاند، عمل کرده ایم.
مدیرعامل پست بانک به سهم ۲۸ درصدی پرداخت تسهیلات در قالب کارت اعتباری اشاره کرد و افزود: پرداخت تسهیلات در این قالب، درآمدزایی بیشتری نسبت به سایر عقود دارد و سعی داریم که با مدیریت تسهیلات خرد، آن را در قالب کارت اعتباری پرداخت کنیم تا میزان درآمدزایی تسهیلات برای بانک و سهامداران، افزایش پیدا کند.
بهزاد شیری اضافه کرد: نسبت مطالبات غیر جاری به تسهیلات با کاهش ۲۵ درصدی به رقم ۲/۴ درصد رسیده و ۳۹ درصد مطالبات بانک در بخش مشکوکالوصول قرار دارد که این رقم در شبکه بانکی تقریبا دو برابر است.
وی با اشاره به رشد ۱۰۶درصدی در حوزه سرمایهگذاریهای بانک در بخش سهام و سایر اوراق بهادار افزود: در بخش سرمایهگذاری در اوراق اخزا نیز نسبت به مدت مشابه سال مالی گذشته، ۱۰۱ درصد رشد داشتهایم.
بالاترین مقام اجرایی این بانک با بیان اینکه سال گذشته علیرغم شرایط سخت بازار ارز و تحریم کشور تعداد حوالجات ارزی صادره ۱۰۸ درصد و مبلغ این حوالجات ۱۸ درصد رشد داشته، گفت: همچنین منابع بانک طی یکسال گذشته با رشد ۵۱ درصدی از ۲۶۵ هزار و ۱۶۶ میلیارد ریال در سال ۱۳۹۹ به ۴۰۱ هزار و ۴۹ میلیارد ریال در پایان سال ۱۴۰۰ افزایش یافته که ترکیب عمده منابع بانک از سپردههای ارزان قیمت است.
شیری با اشاره به اینکه در حوزه بانکداری الکترونیک دو مسیر را دنبال کرده ایم، گفت: نخست با توجه به بیش از ۶.۳۰۹ نقطه تماس پست بانک ایران، رشد و توسعه کمی ابزارهای پرداخت را دنبال کردهایم و دوم مراقبت کیفی از این درگاه ها را مد نظر قرار دادیم که هر دو هدف محقق شده است.
مدیرعامل پست بانک، رشد هفت درصدی تعداد خودپردازها(ATM) طی یکسال گذشته را یادآور شد و افزود: تحقیقات نشان داده که بسیاری از عملیاتهای بانکی بدون تراکنش بوده است و به همین دلیل تعداد دستگاههای غیرنقدی (Cash Less) بانک از هفت دستگاه در سال ۱۳۹۹ به ۷۰ دستگاه در سال گذشته افزایش یافته است و همچنین تعداد پایانههای فروشگاهی و شعب نیز به ترتیب ۳۳ و ۶درصد طی سال مالی ۱۴۰۰ رشد داشتهاند.
وی با تاکید بر اینکه کاهش ساعت توقف خودپردازها در ماه یکی از برنامههای بانک بوده است، تصریح کرد: در سال ۱۳۹۷، سرانه توقف دستگاههای خودپرداز ۱۹۷ ساعت بوده که با برنامهریزی و پایش ماهانه این زمان به ۴۱ ساعت در سال ۱۴۰۰ کاهش یافته است.
بهزاد شیری همچنین رشد کاربران اینترنت بانک را در سال گذشته ۱۵۷ درصد و کاربران تلفن همراه را ۱۴۴ درصد نسبت به سال ۱۳۹۹ عنوان کرد و گفت: هر تراکنش در شعبه ۳۴ واحد مالی، در دستگاه خودپرداز ۱۶ واحد و از طریق درگاه تلفن همراه یک واحد هزینه برای بانک ایجاد میکند به همین دلیل افزایش تعداد کاربران غیرحضوری از برنامههای عملیاتی این بانک است.
مدیرعامل پست بانک با اشاره به رشد ۱۰۰ درصدی تعداد تراکنشهای اینترنت و همراه بانک در سال ۱۴۰۰ نسبت به مدت مشابه در سال ۱۳۹۹، اظهار کرد: تعداد تراکنشهای انجام شده از طریق سوئیچ، ۳۱ درصد رشد را نشان میدهد که سبب شده تا از پانزدهمین بانک در سال ۱۳۹۹ به ششمین بانک در سال ۱۴۰۰ ارتقا پیدا کنیم. همچنین پست بانک ایران در ارزیابیهای دولت الکترونیکی توانسته از بین ۱۶۸ دستگاه اجرایی، از رتبه ۱۲ در ارزیابی دوره هشتم به رتبه ششم در ارزیابی دوره نهم ارتقاء پیدا کند.
وی با بیان اینکه همواره بهبود ترازنامه در بانک مورد توجه بوده است، تصریح کرد: عمده بدهیها در ترازنامه منابع سپردهای است که در سال مالی ۱۴۰۰ آن را به منفی چهار درصد بهبود دادهایم.
دکتر شیری بر رشد ۲/۰ درصدی داراییهای نقدی ترازنامه بانک تاکید کرد و گفت: سهم تسهیلات پرداختی بانک در ترازنامه سال گذشته به ۶۲ درصد رسیده و این سهم نسبت به سال گذشته ۵ درصد کاهش و مطالبات از بانکها نسبت به سال مالی گذشته ۲/۰ درصد رشد داشته است.
وی مدیریت پرتفوی بانک شامل منابع، مصارف و سرمایهگذاری بهینه را عامل درآمدزایی این بانک دانست و گفت: درآمد بانک در سال مالی گذشته ۶۴ درصد رشد داشته است که در حوزه درآمدهای مشاع ۷۴ درصد و درآمدهای غیر مشاع ۳۷ درصد بوده است. عمده هزینههای بانک در هزینههای عملیاتی رقم خورده است به نحوی که هزینه های بانک ۵۳ درصد رشد داشته و هزینههای غیر عملیاتی ۴۹ درصد رشد را نشان میدهد و هر چه بانک بزرگتر شود هزینههای عملیاتی آن کمتر میشود.
شیری باتاکید بر اینکه سود بانک در سال گذشته به ۱۳ هزار و ۵۸۰ میلیارد ریال رسید، گفت: این بانک توانسته در کارنامه خود رشدی ۱۰۲ درصدی در سال ۱۴۰۰ را نسبت به سال ۱۳۹۹ ثبت کند.
مدیرعامل پست بانک، یکی از شاخص های مهم بانکی را قیمت تمام شده پول عنوان کرد و ادامه داد: در سال ۱۳۹۷ قیمت تمام شده پول برای بانک بالای ۱/۲۴ درصد بوده و امروز آن را به ۱/۱۴ درصد تنزل دادهایم که نشاندهنده عملیات اجرایی بانک اقتصادی و ظرفیت بالایی است که باید از آن بهره برد.
وی در پایان با تاکید به برنامه محوری بانک از سال ۱۳۹۸ تاکنون تصریح کرد: ما در پست بانک ایران بر اساس چارچوب سند راهبردی بانکداری دیجیتال وزارت امور اقتصادی و دارایی برنامه ریزی سال ۱۴۰۰ را انجام دادهایم و جایگاه پست بانک ایران در عرصه سودآوری و سهم بانک از صنعت بانکی، سپرده ها، خدمات بانکی، تسهیلات، بانکداری دیجیتال و برنامه های اجرایی مشخص شده است.