شمانیوز
شما نیوز

در همایش تخصصی فرصت های سرمایه گذاری و تامین مالی در بازار سرمایه مطرح شد:

بورس ها؛ کلید شفافیت فعالیت های اقتصادی

بورس ها؛ کلید شفافیت فعالیت های اقتصادی

صبح امروز ( چهارشنبه 27 آذر) همایش تخصصی فرصت های سرمایه گذاری و تامین مالی در بازار سرمایه با حضور دکتر شاپور محمدی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، محمدرضا پورابراهیمی داورانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و مدیران ارشد بازار سرمایه در اتاق بازرگانی استان کرمان آغاز شد.

به گزارش شمانیوز به نقل از سنا، در ابتدای این رویداد دکتر شاپور محمدی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار به ایراد سخن پرداخت و با اشاره به اینکه فرهنگ سازی در حوزه سرمایه گذاری های بورسی ضرورت اقتصاد ملی و رسالتی همگانی است از فعالین اقتصادی و اعضای اتاق های بازرگانی درخواست کرد برای ترویج فرهنگ صحیح سرمایه گذاری تلاش کنند.

 

دبیر شورایعالی بورس افزود: بازار سرمایه بهترین مسیر هدایت نقدینگی به بخش مولد اقتصاد است و حضور گسترده فعالین اقتصادی، عموم مردم و سرمایه گذاران در این بازار، وابسته به فرهنگ سازی مستمر است. بازار سرمایه قواعد سرمایه گذاری دقیق و تخصصی دارد و باید حتما آموزش های مستمر در این بازار وجود داشته باشد و اتاق بازرگانی حتما می تواند در راستای فرهنگ سازی و آموزش با نهاد ناظر بازار سرمایه همکاری کند.

 

سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار به پروژه فرهنگ سازی، شهر به شهر اشاره کرد و گفت: شرکت اطلاع رسانی و خدمات بورس به عنوان نهاد فرهنگ ساز بازار سرمایه، در شهر های مختلف حضور دارد و با برگزاری همایش ها، کارگاه های آموزشی و گفتگو های رو در رو، فرایند فرهنگ سازی را به پیش می برد و این رویکرد تا ترویج کامل فرهنگ سرمایه گذاری صحیح در سراسر کشور ادامه دارد.

 

دکتر محمدی در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: با قطعیت می توان گفت بازدهی بازار سرمایه طی 10 سال گذشته بیش از همه بازارها بوده و افق بلندمدت سرمایه گذاری در این بازار جذاب است.

 

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار ورود خرما و کشمش به بورس کالا را از  برنامه های پیش روی بازار سرمایه عنوان کرد و گفت: استان کرمان به واسطه محصولات کشاورزی با اهمیتی چون زیره و پسته و همچنین صنایع فلزی و معدنی گسترده یکی از تاثیر گذارترین استان های بورسی کشور محسوب می شود.

 

دبیر شورایعالی بورس به عملکرد بورس انرژی نیز اشاره کرد و گفت: حجم معاملات بنزین در بورس انرژی بسیار خوب بوده و امیدواریم بورس انرژی روزی به بزرگ ترین بورس کشور تبدیل شود زیرا ثروت اصلی ما انرژی است و باید بدون دخالت بیگانگان قیمت خود را تعیین کند.

 

سخنگوی سازمان بورس از ظرفیت بودجه ای انتشار اوراق خبر داد و گفت: بازار سرمایه از انتشار انواع اوراق استقبال می کند و از بخش خصوصی دعوت می کنیم از فرصت موجود بهره برداری کند.

 

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی: بورس کالا و انرژی راه قیمت گذاری عادلانه

در ادامه این همایش محمدرضا پور ابراهیمی داورانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: استان کرمان 11.5 درصد مساحت کشور را به خود اختصاص داده و به عنوان بزرگترین استان ایران از ظرفیت های گسترده اقتصادی برخوردار است . ارزش شرکت های کرمانی در بورس و فرابورس نیز هشت درصد ظرفیت کل است. این آمار نشان می دهد بنگاه های اقتصادی استان کرمان در بازار سرمایه جایگاه بسیار مهمی دارند.

 

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس بیان کرد: ۱۶۰۰ بنگاه اقتصادی فعال در استان کرمان داریم که می توانند با آشنایی با فضای تخصصی وارد عرصه شده و از مزیت های بازار سرمایه استفاده کنند و باید با تبیین مزیت ها و برگزاری همایش ها، این بستر فراهم شود که به عنوان استان برتر در بازار سرمایه نقش ایفا کنیم.

 

 نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی به ظرفیت های بازار سرمایه از جمله اثر بخشی اقتصادی بورس کالا و انرژی اشاره کرد و بیان داشت: بورس انرژی و بورس کالا کلید شفافیت فعالیت های اقتصادی حوزه انرژی و کشاورزی و کشف عادلانه قیمت محصولات است. به عنوان مثال باید ماده معدنی زغال سنگ در بورس عرضه شود؛ زیرا اکنون مسئله ای که شرکت های زغال سنگی را تحت تاثیر قرار داده، خرید انحصاری این محصول است.

 

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه اگر زغال سنگ در بورس قیمت گذاری شود و زمینه صادرات را فراهم کنیم، طبیعتا می توانیم آثار و پیامدهای مثبت را شاهد باشیم گفت: امروز صنعت زغال کشور فقط به واسطه قیمت گذاری نامناسب در شرایط بسیار بدی به سر می برد در حالی که باید براساس شرایط بازار تعریف و قیمت ها تعدیل شود.

 

پورابراهیمی اظهار کرد: وقتی کالایی به بورس وارد شود، باید استاندارد لازم را داشته باشد و می تواند مقدمه ای برای صادرات بزرگ در کشور باشد زیرا یکی از مشکلات در صادرات پسته، بحث استاندارد بود که با بورس کالا این مسئله حل می شود.

 

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه نباید از ظرفیت های کشور در بازار سرمایه غافل بشویم، گفت: باید آغاز تحولات بزرگ را پایه ریزی کنیم؛ گاهی افرادی مدت ها پشت درب پذیرش می مانند که باید این کار توسط بورس تسریع شود.

 

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به لایجه بودجه سال ۹۹ افزود: بخشی از ظرفیت بازار سرمایه در بودجه دیده نشده است. معتقدیم در شرایط جنگ اقتصادی باید تصمیماتی بگیریم که از جنس فعالیت، ساختار و پتانسیل هایی مانند بازار سرمایه حداکثر استفاده بشود.

 

پورابراهیمی تصریح کرد: به دلیل تحریم های امریکا فروش نفت ما با محدودیت مواجه شد که باید در این خصوص تصمیم گیری کنیم و یکی از کارهایی که از دو سال قبل با تلاش همکاران و حمایت بورس صورت گرفت، توانستیم از طریق مکانیزم عرضه در بورس انرژی برای نفت ساختار فراهم کنیم و این امکانپذیر است که خریدار بخش خصوصی نفت را بخرد و خودش صادر کند.

 

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه بازار سرمایه یکی از مهم ترین مولفه های تصمیم گیری ما در عرضه نفت است، گفت: نفت خام و میعانات گازی و نفت کوره وضعیت نامناسبی دارند در حالی که پالایش و پخش در حوزه بنزین در بورس موفق عمل می کند. مگر می شود در وزارتخانه جایی موفق باشد و جایی نه؟ و باید عرضه نفت از طریق بازار سرمایه پیگیری شود.

 

محمدرضا پور ابراهیمی در بخش دیگری از صحبت های خود از مسوولین بازار سرمایه به ویژه بورس تهران و فرابورس درخواست کرد فرآیند پذیرش و ورود بنگاه های تولیدی به بازار سرمایه را تسهیل کنند.

 

عضو شورایعالی بورس: کرمان می تواند پایلوت توسعه اقتصادی کشور باشد

شاهین چراغی، عضو شورایعالی بورس نیز رشد بازار سرمایه تا به امروز را چشمگیر خواند و به ظرفیت های اوراق سلف موازی استاندارد اشاره کرد و گفت: امکان بهره برداری از این اوراق  برای محصولات مختلف کشاورزی و صنعتی – معدنی مهیا است. همچنین بخش خصوصی نیز می تواند از این اوراق بهره برداری و از طریق آنها تامین مالی کند.

 

وی با اشاره به اینکه خیلی از شرکت های استان کرمان پتانسیل ورود به بورس را دارند اما باید مقدمات را ایجاد کرد تصریح کرد: کرمان می تواند پایلوت توسعه اقتصادی کشور باشد زیرا در هر حوزه از جمله صنعت، معدن و کشاورزی ظرفیت دارد و آمادگی داریم در ارایه آموزش ها و ... کمک کنیم. برای استفاده از بازار سرمایه نیازمند کارگاه آموزشی هستیم تا فعالان اقتصادی را آموزش دهیم

 

عضو شورای عالی بورس با اشاره به اینکه بالاترین میزان درآمد ارزی در کشور مربوط به شرکت مس است، افزود: بازار سرمایه فرصت خیلی خوبی است و باید از این ظرفیت استفاده کرد.

 

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان: بورس مقدمه شفافیت

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان نیز در این همایش ورود به بورس را مقدمه شفافیت همه اقدامات مالی دانست و بازار سرمایه را بهترین راه  تامین مالی عنوان کرد.

 

سیدمهدی طبیب زاده اظهار کرد: در شرایطی که سیستم بانکی مشکلات فراوانی برای تامین مالی پروژه‌ها دارد یا افراد علاقه‌ای به سرمایه گاری شخصی ندارند، بازار سرمایه می‌تواند بهترین راه تامین منابع باشد و کرمان به دلیل برخورداری در همه رشته‌ها به شدت به تامین مالی نیاز دارد.

 

طبیب زاده تصریح کرد: اتاق بازرگانی می‌تواند محور همه فعالیت‌ها باشد و زمینه رشد بازار سرمایه را در کرمان فراهم کند.

 

وی خطاب به خانواده بازار سرمایه گفت: اگر بخواهید هر کار جدیدی را آغاز کنید، کرمان و اتاق بازرگانی همراه شما است و امیدوارم این همایش آغاز یک حرکت جدی و توسعه آفرین باشد.

 

طبیب زاده افزود: بنگاه‌های بزرگی در کرمان وجود دارد که وارد بازار سرمایه نشده اند و باید این کار تسهیل شود و این بنگاه‌ها توانمندی دارند.

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین