خبرگزاری موج گزارش می دهد؛
سریال«نون خ» روایت یک زندگی دوستداشتنی
سریال «نون خ »، روایتی تازه و متفاوتی را به تماشاگرش تقدیم کرد و در روزگاری که سریالهای کمدی رو به افول رفتهاند نشان میدهد که هنوز هم روزنههایی برای موفقیت ادامهدار هنرمندان کاردان وجود دارد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری موج، چند سالی میشود که در مناسبتهای مختلف نظاره گر سریال تلویزیونی « نون خ » از صدا وسیما هستیم؛ سریالی که فصل چهارم آن نوروز امسال میهمان خانههایمان بود و در روزهای گذشته به پایان رسید.
بر پایه آمار سنجیها این سریال یکی از محبوبترین سریالهای تلویزیونی چند سال اخیر صدا و سیما بوده؛ مجموعهای که روایتهای تازه و متفاوتی را از یک زندگی دوست داشتنی به تماشاگرش عرضه میکند.
سریال نون خ لقب متفاوتترین و سادهترین سریال را به خود اختصاص داده است. آن هم به دلیل لحن روایت داستانها و اینکه دیالوگها بیشتر به قرارگرفتن در موقعیت کمدیگونه تأکید دارد. این سریال، داستانی اجتماعی و آمیخته با طنز دارد و توانسته تا حدودی به معرفی استانهای کردنشین بپردازد.
«نون خ»، با نگاهی اجتماعی سعی دارد به معرفی سنتها و آداب و رسوم مردم کرد، شناساندن پتانسیلهای کشاورزی، گیاهان دارویی، گردشگری، ظرفیت معادن مناطق کردنشین، معرفی جشن انار، موسیقی کردی، روایت زلزله کرمانشاه، بیان محرومیتهای منطقه و ... بپردازد که تاحدودی نیز موفق عمل کرده است.
اما ناگفته نماند که در کنار همه اینها استفاده از بازیگران کُرد و حرف زدن آنها به زبان فارسی اما با لهجه کُردی یکی از انتقادات وارده به این سریال بود که منتقدان زیادی داشت. با تمام این تفاسیر و با سپری شدن چهارفصل از این مجموعه تلویزیونی، باید منتظر ماند که آیا دستاندرکاران این سریال به فکر تهیه و تولید پنجمین فصل هستند یا خیر؟
به همین بهانه خبرنگار خبرگزاری موج، گفت وگویی را با «مهدی فرجی» تهیه کننده سریال «نون خ» با انجام داده است.
پرداختن به مسائل مختلف روز جامعه هدف اصلی سریال نون خ
فرجی، با بیان اینکه در فصلهای مختلف این سریال سعی شد تا به موضوعای کلی بپردازیم، گفت: در این سریال هم سعی شده تا تمرکز اصلی بر مسائل روز جامعه در حوزه های مختلف اقتصادی، فرهنگی و ... باشد که بهنظر می رسد به این اهداف رسیدهایم. بر موضوعات روز از قبیل جمعیت، پیری جمعیت و فرزندآوری در این فصل بیشتر تمرکز شد و محور اصلی تمام بخشهای فصل چهارم بود. در واقع ما همواره در دل کار، به موضوعات روز توجه کردیم و به نظر من همین مسائل است که سریال را پرنشاط خواهد کرد. همچنین اشتغال، کارآفرینی و ... نیز از مسائل اصلی سریال بود.
کمدی و طنز اجتماعی تِم اصلی داستان «نون خ»
این تهیه کننده سریالهای تلویزیونی با تأکید بر اینکه همه فصلهای سریال نون خ با محتوای کمدی و طنز ساخته شده است، توضیح داد. در برخی قسمتها سعی داشتیم موضوعاتی مانند بورس، مسائل اقتصادی کشور مانند معادن و برخی سوءمدیریتها را در قالب طنز نقد کنیم و هیچگاه دیدگاه سیاسی نداشتیم. در واقع این سریال کاری است با زبان کمدی و طنز که با مخاطب گفت و گو میکند.
بهرهگیری از آداب و رسوم قومیتهای گوناگون در سریالهای تلویزیونی
فرجی در ادامه با بیان اینکه پرداختن به آداب و رسوم اقوام مختلف در سریالهای تلویزیونی میتواند مردم را با دیگر فرهنگ و آئینها آشنا کند، گفت: در قومیت کُرد، زبان، لباس و موسیقی منحصربه فرد داریم و تلاش شد تا از همه اینها در ساخت این سریال استفاده شود. در واقع «نون خ» بخش زیادی از جذابیتش را مدیون غنی بودن و جذابیت فرهنگ قومیت کرد است که به سریال هم تسری پیدا میکند. امیدواریم که دیگر قومیتها در دستور کار قرار بگیرند و به آنها پرداخته شود و همه اقوام بتوانند خود را در شِمای کلی خود را در رسانه ملی ببینند و مردم نیز با ویژگیهای دیگر اقوام آشنا شوند.
فصل پنجم در دستور کار!
وی، در پاسخ به این سوال که آیا فصل پنجم این سریال برای نوروز سال آینده ساخته میشود، گفت: کار با قومیتها بسیار دلنشین است و موفقیت کار را تضمین میکند. اینکه بگوییم برای نوروز سال آینده فصل بعدی این سریال ساخته میشود یا خیر؟ کمی زود است اما سفارش ساخت فصل پنجم داده شده است که باید در هماندیشی با نویسنده و کارگردان و تیم تولید به این نتیجه برسیم که شرایط برای ساخت فصلی فراهم است یا خیر. در کل باید بگویم که تیم تولید برای ساخت سریال «نون خ بسیار تلاش و زحمت کشیدند تا بتوانند به نوعی حرف مردم را بیان کنند.
میزان استقبال مخاطبان از سریال نون خ
این تهیه کننده افزود: بنده به شخصه هزاران کامنت و دایرکت شخصی دارم که مردم از این سریال تعریف کردند و درصد نقدها به قدری پایین است که میشود گفت تقریبا صفر است. زمانی که کاری در حیطه طنز بِرند میشود، مردم هم به آن اقبال نشان میدهند. سریالهایی مانند «نون خ، پایتخت و زیرخاکی» از جمله این سریالهای کمدی هستند که باید شرایطی فراهم شود که رسانه ملی ساخت این مجموعههای تلویزیونی را در دستور کار قرار دهد و برای تولید آنها همکاری لازم را داشته باشد. مردم امروز امکانات زیادی برای انتخاب فیلم و سریالهای مورد علاقهشان دارند تا اوقات فراغت خود را پر کنند اما اینکه چنین سریالهایی را برای دیدن انتخاب میکنند نشان دهنده بالا بودن کیفیت محتوا و خواسته آنها است. بنابراعلام آمارهای اعلام شده از نظرسنجی صدا وسیما نزدیک به 78 درصد مردم از این کار رضایت داشتند.