پروتکلهای که باید در مراسم عزاداری رعایت شود
به علت همزمانی ویروس کرونا و مراسم عزاداری، مردم برای حضور در هیئت لازم است برخی نکات بهداشتی را رعایت کنند.
ویروس کرونا حدود ۷ ماه است که مردم جهان را درگیر کرده است بسیاری از افراد بعد از ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند و برخی دیگر با روشهای خود درمانی، استراحت در منزل به مدافعان سلامت برای پیشگیری از شیوع بیماری کمک کردند.
از آن جایی که در حال حاضر واکسنی برای بهبود این بیماری ساخته نشده است؛ سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که تمام افراد به خصوص کودکان، مادران باردار، سالمندان و کسانی که به بیماری خاصی مبتلا هستند در منزل مانده و در مواقع ضروری با رعایت نکات بهداشتی از قبیل استفاده از ماسک، دستکش، ژلهای ضدعفونی کننده از منزل خارج شوند.
برخی از افراد نکات بهداشتی را به خوبی رعایت میکنند، اما برخی دیگر نه تنها رعایت نکرده بلکه ماسک و دستکشهای خود را در خیابان رها می کنند و به این موضوع فکر نمی کنند که در صورت ناقل بودن افراد دیگری را به کرونا مبتلا خواهند کرد؛ بنابراین اگر به فکر تمام شدن هرچه زودتر این ویروس هستید تمامی نکات و توصیههای بهداشتی را جدی بگیرید.
همزمانی شیوع ویروس کرونا با ایام محرم موجب نگرانی ها برای شیوع مجدد این ویروس در گردهمایی ها شده است چرا که مومنان و مسلمانان ارادت خاصی به ائمه اطهار (ع) دارند و ممکن است خود را برای هیئت و مراسم عزاداری آماده کنند و از منزل خارج شوند، توصیه ما به شما این است که اگر دارای کوچکترین علائمی شبیه سرماخوردگی هستید در منزل بمانید و در غیر اینصورت با رعایت نکات بهداشتی از منزل خارج شوید تا دیگران هم از شر این ویروس ملموس در امان بمانند و شرکت در اینگونه مراسم باعث بازی با جان دیگران نشود.
دستور العمل اجرایی برای برگزاری مراسم عزاداری
این دستورالعمل برای رویدادها و گردهماییهای مذهبی و علمی تهیه و تدوین شده است. در این شیوه نامه، آمادگی اولیه و اقدامات لازم برای شناسایی افراد بیمار و ارزیابی های روزانه بررسی میشود.
بدیهی است هرچه افراد بیشتر در یک اجتماع با هم تعامل داشته باشند و مدت زمان طولانی تری این تعامل ادامه یابد، احتمال ابتلای فرد به کووید ۱۹ و انتشار آن بیشتر است. رعایت این دستورالعمل هنگام برگزاری مراسم کمک میکند تا خطر انتشار ویروس کرونا به حداقل برسد.
اقدامات لازم برای تامین سلامت پرسنل
۱_ قبل از شروع اولین روز مراسم، از تمام پرسنل و خادمان باید تست کرونا گرفته شود.
۲_ در صورت امکان، به صورت روزانه پرسنل و خادمان را نیز غربالگری دما کنید.
۳_ در صورت بیمار بودن یکی از اعضای تیم، سریعا فرد دیگری را جایگزین کنید.
درصورت شناسایی فرد مبتلا به ویروس کرونا چه اقداماتی باید انجام داد؟
۱_ در صورت شناسایی فرد مبتلا به ویروس کرونا، سریعا آن را از جمعیت جدا کنید.
۲_ بسته به میزان علائم بیماری، فرد را به خانه یا به مرکز درمانی منتقل کنید.
۳_ مناطق مورد استفاده شخص بیمار را ببندید و از این مناطق استفاده نکنید تا پس از تمیز کردن و ضدعفونی کردن مجددا بازگشایی شود.
۴_ به کسانی که با شخص مبتلا به کرونا در تماس هستند توصیه کنید تا در خانه بمانند و علائم خود را چک کنند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان