شمانیوز
شما نیوز

راهکار‌های کنترل وزن در بانوان شاغل

راهکار‌های کنترل وزن در بانوان شاغل

استرس شغلی زیاد با دگرگون کردن سطح هورمون‌های بدن بانوان می‌تواند سبب بروز کابوسی ترسناک به نام چاقی شود.

کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند زنان دارای شغل‌های پراسترس و با مسئولیت بالا، بسیار بیشتر از سایر همسالان خود دچار مشکل چاقی واضافه وزن می‌شوند؛ این پژوهش همچنین نشان داده است شغل‌های پراسترس تنها سبب چاقی در زنان می‌شود و این مشکل درمردان وجود ندارد. کارشناسان اعتقاد دارند شغل با بازه زمانی طولانی و استرس بالا که نیاز به تمرکز و صرف وقت دارد سبب بی توجهی بانوان به مصرف مواد خوراکی سالم و انجام فعالیت‌های فیزیکی ازجمله ورزش می‌شود که در نتیجه آن‌ها دچار چاقی و اضافه وزن می‌شوند. راهکار‌های کنترل وزن در بانوان شاغل احساس خستگی و هیجان کار می‌تواند سبب تمایل بانوان به پرخوری و مصرف مواد خوراکی پرچرب، شور، شیرین و نوشابه‌های گاز دار شود که درنتیجه آن دچار اضافه وزن می‌شوند. افزون بر تمامی موارد گفته شده، استرس در حین کار سبب افزایش ترشح هورمون کورتیزول در بدن می‌شود که در نتیجه آن برخی افراد دچار چاقی و انباشت چربی دربدن می‌شوند. کارشناسان این نتیجه‌ها را با بررسی برروی بیش از ۳۸۰۰ زن درشغل‌های مختلف به دست آورده‌اند؛ اگر یک زن دارای شغلی پراسترس باشد به تدریج طی ۱۰ الی ۲۰ سال آینده دچار اضافه وزن خواهد شد. تحقیق درباره ارتباط استرس شغلی و اضافه وزن در بانوان به وسیله محققان دانشگاه گوتنبرگ انجام شده است؛ چاقی یکی از مشکل‌های شایع سلامت در دنیای امروز است که درصد بالایی از جمعیت جهان را به خود اختصاص می‌دهد، بنا برآمار‌ها نرخ چاقی بین افراد در رده‌های سنی مختلف در دهه‌های اخیر رشدی صعودی پیدا کرده است و می‌تواند به معضلی جهانی در زمینه هزینه‌های درمانی و مبارزه با بیماری‌ها تبدیل شود. داوطلبان در این آزمایش در رده‌های سنی ۳۰ تا ۵۰ سال و ۴۰ تا ۶۰ سال مورد آزمایش در طول ۲۰ سال از نظر وزن قرار گرفته‌اند.
تاثیر کنترل استرس در تناسب اندام کارشناسان به بانوان برای داشتن تناسب اندام مناسب و نیز جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های مزمن، چون دیابت، مشکل‌های قلبی عروقی و حتی سرطان ناشی از استرس و چاقی توصیه می‌کنند سطح استرس خود را کنترل کنند. تغییر شغل یا کم کردن از میزان مسئولیت‌های اجتماعی، مشاوره و همکاری با همکاران و اعضای خانواده، تقسیم وظایف، بهره گیری از روش‌های کنترل استرس، چون تکنیک تنفس دیافراگمی، اختصاص بازه زمانی مناسب به انجام ورزش‌هایی، چون یوگا یا شنا، مصرف مواد خوراکی سالم و پرهیز از خوردن فست فود و خوراکی‌های فرآوری شده همگی می‌تواند سبب افزایش وضعیت سلامت عمومی بانوان شود.
عوارض استرس در بانوان استرس فراوان می‌تواند زمینه ساز ریزش موی سر، چاقی، پیری و شکستگی پوست صورت، ناموفق بودن درمحل کار و گرفتن تصیم‌های اشتباه، بروز اختلاف در خانواده و حتی بروز قهر و جدایی شود. نتیجه‌های به دست آمده از این پژوهش در نشریه (the journal International Archives of Occupational and Environmental Health) منتشر شده است. منبع:Dailymail
آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین