شمانیوز
شما نیوز

در آینده خواهم گفت که با چه دردسرهایی برجام را نگه داشتیم

 در آینده خواهم گفت که با چه دردسرهایی برجام را نگه داشتیم

روحانی با اشاره به درخواست باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا برای برقراری تماس تلفنی با او اظهار کرد: مشاوران و همراهان من در سفر نیویورک من را قانع کردند که برای پیشرفت در مذاکرات خوب است که جواب تلفن رئیس جمهور آمریکا را بدهم. این موضوع مورد تردید من بود اما وقتی همه مشاوران و همراهان من به اتفاق این نظر را مطرح کردند، من پذیرفتم.

به گزارش خبرنگار شمانیوز به نقل از ایسنا : روحانی با اشاره به درخواست باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا برای برقراری تماس تلفنی با او اظهار کرد: مشاوران و همراهان من در سفر نیویورک من را قانع کردند که برای پیشرفت در مذاکرات خوب است که جواب تلفن رئیس جمهور آمریکا را بدهم. این موضوع مورد تردید من بود اما وقتی همه مشاوران و همراهان من به اتفاق این نظر را مطرح کردند، من پذیرفتم.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور صبح چهارشنبه در بیست و ششمین همایش ملی بیمه و توسعه که در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار شد با تأکید بر اینکه ظاهر بیمه بیشتر در قالب اقتصادی و جزو بازارهای مالی گنجانده می‌شود، اظهار کرد: واقعیت صنعت بیمه این است که بیمه دارای ماهیت امنیت‌بخش به جامعه است و باید ذیل تأمین اجتماعی تعریف شود.

وی گفت: بیمه می‌خواهد به مردم جامعه اعم از تولیدگر، صنعت‌گر، کشاورز، کارآفرین و مردم عادی که زندگی روزمره دارند برای روزهای سختی اطمینان دهد و به آن‌ها بگوید که در روز خسارت و مشکلات تنها نیستند، بلکه یار و یاوری به نام صنعت بیمه در کنار آن‌ها حضور دارد.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه عملکرد صنعت بیمه باید به گونه‌ای باشد که مردم احساس آرامش کنند، خاطرنشان کرد: سرعت عمل، از بین بردن بروکراسی در زمینه تأمین خسارت و همچنین کارشناسی فوری و تعیین پرداخت خسارت از اصول تأمین اجتماعی محسوب می‌شود.

روحانی اظهار کرد:‌ امروز در شرایط فعلی صنعت بیمه برای ما اهمیت ویژه‌ای دارد و اگر بتوانیم حوزه‌های تحت پوشش بیمه را به همه مواردی که در زندگی پیش می‌آید توسعه دهیم، به طور طبیعی آرامش‌مان بیشتر خواهد شد.

به گزارش ایسنا، رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه ما کشوری هستیم که در معرض ریسک‌های خاص خودمان قرار داریم، ادامه داد: کشوری هستیم که در طول ۴۱ سال گذشته تحت فشارهای تحریمی بوده‌ایم و طی دو سال اخیر شدیدترین فشارهای تحریمی بر ما وارد شد، اما در این زمینه همه تلاش دولت یازدهم و دوازدهم بر این بوده که این ریسک را کاهش دهد.

وی با اشاره به رویکرد دولت یازدهم و دوازدهم در تعامل با دنیا گفت: وقتی دولت یازدهم آغاز به کار کرد کشور در شرایط تحریمی پلکانی قرار داشت؛ در آن زمان بر اساس قطعنامه‌های سازمان ملل مجاز بودیم که در سال نخست اجرای تحریم‌ها یک میلیون بشکه نفت بفروشیم و این میزان سالانه ۲۰ درصد کاهش می‌یافت. در این شرایط نخستین کاری که ما انجام دادیم حذف آن ۲۰ درصد بود. در مذاکرات اولیه قرار شد برای ادامه مذاکره صادرات نفت ایران کاهش پیدا نکند.

روحانی تصریح کرد: گام دومی که دولت یازدهم در جهت کاهش ریسک در کشور برداشت این بود که معتقد بودیم برای حل این مسئله باید در سطوح بالاتری مذاکره کنیم؛ برای این کار مقدمات لازم را آماده کردیم و تقریبا برای نخستین بار بعد از انقلاب اسلامی در سال ۹۲ و در آغاز دولت یازدهم میان وزرای امور خارجه ایران و آمریکا گفت‌وگو و مذاکره آغاز شد.

رئیس جمهوری با بیان اینکه گفت‌وگو و مذاکره میان وزرای خارجه ایران و آمریکا ممکن است از دید مردمی که خیلی در سیاست سررشته زیادی ندارند، کار ساده‌ای باشد، خاطرنشان کرد: این کار کاری بزرگ بود؛ چرا که ما به مردم قول داده بودیم که در ظرف صد روز شاهد اولین تحول در این ریسک باشند و اگر بنا بود ظرف صد روز این کار انجام شود بدون این سطح از تماس امکان‌پذیر نبود.

روحانی با اشاره به درخواست باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا برای برقراری تماس تلفنی با او اظهار کرد: مشاوران و همراهان من در سفر نیویورک من را قانع کردند که برای پیشرفت در مذاکرات خوب است که جواب تلفن رئیس جمهور آمریکا را بدهم. این موضوع مورد تردید من بود اما وقتی همه مشاوران و همراهان من به اتفاق این نظر را مطرح کردند، من پذیرفتم و در آخرین لحظاتی که در حال ترک نیویورک بودم رئیس جمهور آمریکا در هتلی که در آن حضور داشتم به من تلفن زد و من پاسخ تلفن او را دادم.

وی با تأکید بر اینکه این صحبت کوتاه یک ربع، بیست دقیقه‌ای لوکوموتیو بسیار قوی برای حرکت قطار مذاکره بود، خاطر نشان کرد: در این تماس تلفنی در ابتدا چارچوب را با ایشان مشخص کردیم و ایشان سه موضوع را برای مذاکره مشخص کرد و من گفتم که راجع به این سه موضوع آمادگی مذاکره نداریم، اما اگر موضوع اول که هسته‌ای است به زودی تمام شود و شما درست آن را اجرا کردید، موضوع دوم و سپس موضوع سوم در دستور کار مذاکره قرار خواهد گرفت.

رئیس جمهور گفت: این حرکت باعث شد ما کمتر از ۱۰۰ روز به توافق موقت ژنو رسیدیم و در این توافق به طور موقت تحریم‌ها در بسیاری از زمینه‌ها برداشته شد اما ماهانه ۷۰۰ میلیون دلار از پول‌های بلوکه شده ایران در بانک‌ها در اختیار ما قرار می‌گرفت. همچنین در این توافق موقت پذیرفته شد که ایران حق غنی‌سازی دارد که این مهم‌ترین دستاورد بود.

روحانی افزود: هیچ کس باور نمی‌کرد که ما در مذاکره با شش قدرت بزرگ دنیا می‌توانیم از آن‌ها این نکته را بگیریم که برخلاف آنچه که در قطعنامه‌های سازمان ملل آمده ایران حق غنی‌سازی را دارد. پس از توافق موقت، مذاکرات بعدی را آغاز کردیم و در آن هدفی داشتیم که از نظر بسیاری از کارشناسان شدنی نبود؛ ما می‌گفتیم که بعد از توافق تمام قطعنامه‌های ذیل فصل ۷ سازمان ملل علیه ایران باید یک جا فسخ شود. هیچ متخصص حقوق بین‌الملل باور نمی‌کرد که شش قطعنامه فصل هفتی سازمان ملل که ما حتی یک ساعت آن‌ها را اجرا نکردیم توسط شورای امنیت یک مرتبه و یک جا لغو شود. اما این کار شد و قطعنامه ۲۲۳۱ قطعنامه‌های تحریمی را لغو کرد.

رئیس جمهور با اشاره به شرایط کشور بعد از لغو قطعنامه‌های تحریمی اظهار کرد: بعد از برجام شاهد ایجاد رونق در اقتصاد و گشایش‌های بسیاری در ایران بودیم. در این میان شرکت‌های خارجی به ایران آمدند و قراردادهایی امضا شد و فقط یک کشور در آن شرایط ۵۰ میلیارد دلار به ما اعتبار داد. در آن زمان یکی از رهبران بزرگ آسیایی به من گفت که بعد از برجام با چشم حسادت به ایران نگاه می‌کردند؛ چرا که می‌دیدند که هر چه صنعت‌گر و سرمایه‌گذار است به سمت تهران سرازیر شده است.  

وی با بیان اینکه در کشور بعد از برجام شرایط مناسبی ایجاد شد، اظهار کرد: در این شرایط لازم بود برجام را حفظ کنیم؛ در آینده خواهم گفت که با چه دردسرهایی برجام را نگه داشتیم و چه فشارهایی روی ما بود اما به هر قیمتی که بود من نگذاشتم که ایران ناقض برجام باشد. ما گفتیم که اگر قرار است این توافق روزی نقض شود، به دست ما نقض نخواهد شد چرا که ما مسلمانیم و به عهدمان پایبند هستیم و چیزی را به سادگی امضاء نمی‌کنیم، اما اگر امضاء کردیم پای آن می‌مانیم.

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین