منصوری در گفتوگو با شمانیوز:
انحصار در بخش خودروسازی باید شکسته شود/ دریافت مالیات بر خودرو سوداگری را کاهش خواهد داد
عضو کمیسیون صنایع مجلس گفت: باید بازار خودرو از انحصار دو خودروساز سایپا و ایران خودرو خارج شود که برای تحقق این موضوع نیازمندیم زمینه رشد برای خودروسازان کوچک فراهم شود.
محمدرضا منصوری، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری و تحلیلی شمانیوز، درباره افزایش قیمت خودرو در روزهای اخیر اظهار کرد: تقاضای سالیانه بازار خودرو ۶۰۰ هزار دستگاه است درحالیکه هم اکنون تنها ۳۰۰ هزار دستگاه خودرو از سوی خودروسازان به کشور عرضه میشود؛ بنابراین گران شدن خودرو کاملاً طبیعی است.
وی یکی دیگر از دلایل نوسانات شدید در بازار خودرو را عدم افزایش قیمت خودرو متناسب با روندهای تورمی دانست و گفت: درسالهای اخیر به دلیل ایرادات موجود در سازوکارهای قیمتگذاری، قیمت خودرو کمتر از میزان واقعی آن افزایش یافته است.
نماینده مردم ساوه در مجلس شورای اسلامی بالا رفتن قیمت ناشی از قیمتسازی دلالان بازار را به عنوان دومین عامل افزایش قیمت خودرو عنوان کرد و یادآور شد: در حال حاضر مرجع رسمی برای قیمتگذاری در بازار وجود ندارد به همین دلیل فضا برای ایجاد قیمتهای کاذب به وسیله دلالان فراهم شده است.
منصوری با انتقاد از شورای رقابت اظهار کرد: شورای رقابت به دلیل ضعف تشخیص قیمت مناسب از قیمتگذاری خودروهای کارخانه، کنار گذاشته شده است. زیرا در سالهای گذشته این شورا برای کاهش قیمت خودرو اقدام به سرکوب قیمتهای کارخانهای کرد؛ لذا هرچند شورای رقابت نمیتواند وارد قیمتگذاری شود، اما میتوان از این شورا در زمینه شکستن انحصار در تولید خودرو استفاده کرد.
وی بر روی این موضوع تأکید کرد که باید بازار خودرو از انحصار دو خودروساز سایپا و ایران خودرو خارج شود و افزود: برای تحقق این موضوع نیازمندیم تا زمینه رشد برای خودروسازان کوچک فراهم شود و شورای رقابت باید موانع افزایش تولید و افزایش سود شرکتهای کوچک خودرو سازی را برطرف کند.
به گفته عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس؛ نتیجه رفع انحصار دو خودروسازی سایپا و ایران خودرو کاهش قیمت و افزایش کیفیت خواهد بود که فرآیند زمانبری است، اما به طور اساسی مشکل قیمتگذاری بازار خودرو را رفع خواهد کرد.
منصوری با بیان اینکه هماکنون صنعت خودرو در شرایط بحرانی قرار دارد، گفت: کشور در این زمینه نیاز به افزایش ۹۷ درصدی تولید دارد، به نظر میرسد اگر در شرایط فعلی دولت و مسئولان به جای افزایش تولید به هر قیمتی، بر افزایش تولید یک یا دو نوع محصول با کیفیت اهتمام ورزند و به سمت کاهش تنوع روی بیاورند، از یک سو درآمد خود را افزایش داده و از زیان میکاهند و از سوی دیگر بازار مصرف را کنترل میکنند.
وی درباره نقش مالیات بر خودرو در کاهش قیمت در بازار تصریح کرد: دریافت مالیات بر عایدی سرمایه از کسانی که بیش از یک خودرو دارند، موجب کاهش تقاضاهای سوداگرانه یا سرمایهای در بازار خواهد شد؛ زیرا هماکنون بخشی از تقاضای بازار سوداگرانه و سرمایهای بوده که ناشی از اختلاف زیاد قیمت بازار و کارخانه است؛ بنابراین با دریافت مالیات میتوان این سود موجود در بازار را به صفر رساند.