نگاهی شتابزده به یک کارنامه درخشان
میعاد ایراننژاد
او در همان سالهای پس انقلاب اسلامی و با شکل گیری سپاه، با وجود پایین بودن سن، بهصورت داوطلبانه به عضویت سپاه پاسداران درآمد و سپس با شکلگیری لشکر ۴۱ ثارالله در کرمان با فرماندهی سردار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی با تمام وجود و با بذل همهچیز خود در راه دفاع از وطن درکنار ایشان بود. رزم حسینی از کارنامه زرین و درخشانی برخوردار است. وی از همان ابتدای ورودش، برکات و ثمرات بسیاری در عرصه پیکار با دشمن داشت و از بنیانگذاران مهندسی مخابرات عملیات جنگ در جبهههای جنوب کشور به شمار میآمد و پس از گذشت مدتی از شکلگیری لشکر ۴۱ ثارالله در حالی که جوانِ کمسن و سالی بود، توانست نشان دادن رشادت، فداکاری و توانمندی خود، اعتماد فرماندهان ارشد نظامی سپاه پاسداران و همچنین شهید سلیمانی را جلب نماید و چندی بعد بهعنوان جانشین و قائم مقام آن شهید بزرگوار در آن دوران منصوب شود.
او همچنین در دوران دفاع مقدس، جانشین عملیات قرارگاه خاتمالانبیا نیز بوده و در بسیاری از عملیاتها نیز حضور داشته که در عملیات خیبر، به فیض جانبازی نائل شد و نشان فتح از سوی آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب دریافت کرد.
اوج تاثیرگذاری این سرباز بیادعا و مخلص انقلاب اسلامی را میتوان در سخنان شهید بزرگوار، حاجقاسم سلیمانی، در کنگره بزرگداشت شهدای سیرجان جستجو کرد، آنجا که آن شهید والامقام به بیان خاطرات دوران جنگ و حال و هوای آن روزهای شهر کرمان یادآوری میکنند و میگویند: یکی از خاطرات خوب روزهای دفاع مقدس در کرمان را برای رزمندگان، خانواده رزمحسینی رقم زدند که همچنان در ذهنها مانده… آنجاییکه هر سه پسر این خانواده در جبهه و در عملیاتهای مختلف حضور داشتند و مادر خانواده نیز خانه خود را در کرمان به مکانی برای اعزام کمکهای مردمی به جبههها و رزمندگان تبدیل کرده بود؛ خانوادهای که هم در جبههها فعالیت داشتند و هم در پشت جبهه
از سرد و گرم روزگار تا سُکّانداریِ صمت
رزم حسینی که دانشآموخته علوم اقتصادی و بازرگانی از دانشگاه شهید باهنر کرمان است، پس از پایان ماموریت خود در سپاه به فعالیت تجاری و اقتصادی در بخش خصوصی پرداخت و در این عرصه نیز خدمات فراوانی به رونق اقتصادی و رشد اشتغال در کشور کرد و همین موضوع سبب شد تا هم کارنامه درخشانی در این خصوص برای رشد اقتصاد ملی داشته باشد و هم آنکه از نزدیک به چالشها و تنگناهای مربوط به بخش خصوصی، اِشرافِ کامل داشته باشد. غرض از بیان جزئیات و زوایای کارنامه این مدیرِ ساعی و موفق، تبیین این واقعیت است که رزمحسینی با چالشهایِ فعالیتهای اقتصادیِ پربازده در همه بخشها اعم از خصوصی و دولتی بیگانه نیست و هیچگاه صرفاً قسمتی از دیوانسالاری اداری و اصطلاحاً مدیر پشتِ میزنشین نبوده است. وی سرد و گرمِ روزگار را چشیده و اصطلاحاً در این مسیر، استخوان خرد کرده و در حوزههای مرتبط با صنایع و معادن، کاملاً کاربلد و مجرّب است. وی از سنین نوجوانی، وارد کارزار فعالیتهای سیاسی دوران انقلاب شده و پس از آن نیز چه در عرصه جهاد با دشمن بعثی و در اهدای همه وجود خویش در راه آرمانهای انقلاب و پشتیبانی از ولایت فقیه، ذرهای تردید نکرده و پس از آنهم در خدمت اقتصاد کشور بوده و تمام اهتمام خود را در این راه بهکار گرفته و هیچگاه تماشاچی بیرون از گود نبوده است. او مانند فرزندان غیور ایثارگر، جانباز و شهدای بزرگوار و رزمندگان دلاور این سرزمین، همواره در متن و بطن وقایع سرنوشتساز کشور حضور تاثیرگذار داشته است. به لفظ لهجه هماستانیها، رزمحسینی، هیچگاه مصداق مفهومِ (دور وایساده) در معنای صرفاً دورادور ایستادن و منفعلانه دستی بر آتش وقایع داشتن، نبوده است.
همانگونه که در ابتدای این یادداشت نیز عرض کردم، او همواره همسنگر مردم و مدافع ارزشهای انقلاب اسلامی بوده است.
مدیر ارزشی و جهادی با دستاوردهای مُتقَن
شاید به همین دلیل بود که همزمان با شروع بهکار دولت یازدهم، رزمحسینی به عنوان استاندار پهناورترین استان کشور یعنی کرمان_ البته با احتساب تقسیمات استان خراسان_ که استان صنعتی و معدنی استراتژیک کشور نیز محسوب میشود، عهدهدار این وظیفه خطیر شد.
قطعاً آن دسته از مخاطبان که با سپهر گرایشهای سیاسی و تعاملات کنشگران و فعالان این حوزه آشنایی دارند، بهخوبی میدانند که استان کرمان که زادگاه وی نیز محسوب میگردد، از چه ساختار درهمتنیده، تنومند و گرانسنگ اقتصادی، اجتماعی و مدنی برخوردار است و مطمئناً مدیریت آن کار ساده و پیشپاافتادهای نیست و قطعاً نیازمند یک استاندار عملگرا و پرکار است که بتواند از طریق تعامل همهجانبه با گروههای سیاسی، زمینه توسعه و پیشرفت بیشتر این استان را فراهم نماید.
رزم حسینی با همان روحیه جهادی سالهای دفاع مقدس توانست با ایجاد و تقویت دوچندان حس تعاون و دگریاری بین بخشهای مختلف دستگاههای اجرایی دولتی و همافزایی و همپیوند کردن گروهها و جناحهای سیاسی متنوع درون استان و پای کارآوردن سرمایهگذاران متعهد بخش خصوصی و نخبگان و افراد توانمند، سرچشمهی اتفاقات مثبتی در استان کرمان شود و کارنامه مدیریتی بسیار خوبی بهجای بگذارد. همچنان که از مسئولان ارشد دولت تدبیر و امید در طیف اعتدال تا جناحهای اصولگرا و مستقل به ویژه نمایندگانی همچون دکترمحمدرضا پورابراهیمی و حسنپور و سایر چهرههای شاخص در این زمینه بر دستاوردها و توفیقات وی اتفاق نظر دارند.
سرداران توسعه اقتصادی
در این میان میبایست به این حقیقت اشاره کرد که علاوه بر نقش ارزنده رزمحسینی، بسیاری از شخصیتهای برجسته در نظام جمهوری اسلامی از خطه کرمان برخاستهاند، مرحوم آیتاللههاشمیرفسنجانی، شهید سلیمانی، شهید باهنر و اخوی ایشان، اسحاق جهانگیری و بسیاری دیگر از کارگزاران سابق و کنونی نظام؛ در کنار رزمحسینی به عنوان استاندار اسبق کرمان باید به مجمع نمایندگان استان و دوبازوی همیار در مسیر ریلگذاریشده توسعه اقتصادی استان کرمان یعنی نمایندگان تلاشگر استان، بهویژه دکتر پورابراهیمی، نماینده کرمان و از سیاستگذاران و متفکران اقتصادی کشور و شهباز حسنپور، نماینده سیرجان و بردسیر اشاره کرد که حقیقتا سهم به سزایی در رشد شتابنده صنعتی شدن و اقتصاد معدنی استان داشتهاند و خواهند داشت. این دو کارگزار خدوم کرمانی نظام اسلامی علاوه بر تلاش بیوقفه در راه محرومیتزدایی و بهبود بستر حوزه صنعت و معدن، اخیراً در جریان پیگیری و ممارست در تحقق و اجرای ابرپروژه انتقال آب خلیج فارس موفق شدند تا گامی ماندگار در راه تداوم گردش چرخ اقتصاد در این حوزهها بردارند و کاری کنند کارستان تا شهروندان فلات مرکزی ایران در آینده از جریان طلایی توسعه و رشد شاخص اشتغال محروم نمانند. بیشک رشد و پویایی امروز منطقه گلگهر نیز محصول پافشاری و اراده خستگیناپذیرِ حسنپور است که نگذاشته تا وقفهای در بهرهوری و رشد اقتصادی در سیرجان وارد شود و بهتبع آن منطقه گلگهر در جریان طرح جامع این منطقه روز به روز گسترده شود.
رزمحسینی و پیگیری مسیر توسعه اقتصادی در کرمان و خراسان رضوی
ابتکارات ماندگار وی در زمان تصدی جایگاه استانداری کرمان و علیالخصوص، مطرح کردن ایده مثلث توسعه اقتصادی با هدف رونقبخشی به شاکله اقتصادی استان با محوریت محرومیتزدایی، مهمترین اقدام سرنوشتساز وی در این خطه به شمار میآید که خروجی ملموس آن، افزایش تصاعدی شاخص توسعه معادن استان بود. این طرح، ثمرات و موهبتهای فراوان برای شهروندان این استان داشت و وی در دورانی که استانداری استان کرمان را در دست داشت، با استفاده از پتانسیلهای شهرستانهای مختلف، موفق به توسعه زیرساختهای صنعتی، معدنی و کشاورزی، صنایع دستی، گردشگری و دیگر بخشها شد. توفیقات دیگر وی، عرض اندام چشمگیر در حوزه صادرات و بومیسازی و از همه مهمتر، تقویت و تحکیم مسئولیتهای اجتماعی تحت عنوان پروژه (معینهای اقتصادی) به معنای فعال کردن قطبهای صنعتی و معدنی واقع استان در خدمت رفاه و عدالت اجتماعی مردمان نجیب دیار کریمان بود.
وی پس از آن، استاندار خراسان رضوی شد. استانی با حساسیتها و ظرافتهای کاری مختص به خود که با توجه به این که میزبانِ سروَرِ خراسان، ضامن آهو، شفاعتگر زوّار و عشّاق، امام هشتم شیعیان، حضرت رضا (ع) است، نیازمند فردی مدیر و مدبر و با درایت برای هماهنگسازی ظرفیتهای این استان بوده که بتواند محذوریات و جوانب مختلف را درک و در همین راستا برنامهریزی و عمل کند. وی در این جایگاه نیز بسیار خوش درخشید و انصافاً همه اشخاص از طیفهای سیاسی متفاوت بر سر توانمندی و موفقیتهای مدیریتی وی اتفاق نظر دارند.
بهکارگیری تجربیات جهادی در وزارت صمت
اقدامات وی در زمان تصدیگری استانداری کرمان و خراسان رضوی، آنچنان مورد اقبال و توجه مسئولان ارشد و ائمه جمعه محترم استان های مورد اشاره قرار گرفت که هنگامی که دولت تدبیر و امید در دومین دور فعالیتهای خود، وی را نامزد جایگاه وزارت صمت معرفی کرد، مورد اقبال و وثوق همه جناحها حتی اکثریت منتقد دولت در مجلس شورای اسلامی قرار گرفت. از همین منظر نیز اگر به موشکافی و ارزیابی نقادانه کارنامه وی بپردازیم، میبینیم که ظرفیتهای فردی و کارایی وی فراتر از مباحث و نزاعهای جناحی است و اکثریت قریب به اتفاقِ سیاسیون و کارگزاران نظام وی را به عنوان یک شخصیت صاحب نام فراجناحی و ملی و خدمتگزاری صادق بدون وابستگیهای جناحی میشناسند.
اقدامات و طرحها و برنامههای رزمحسینی در مدت زمان نه چندان طولانی که از تصدی وی بر وزارت صمت نیز میگذرد، با توجه به سوابق و کارنامه وی، انصافاً در کانون توجهات و مورد تشویقِ اغلب فعالان این حوزه بوده است. فعال کردن قطبهای معدنی و صنعتی ایران و تقویت جایگاه آنان، نداشتن عینک جناحی در مواجهه با قضایای مهم و سرنوشتساز در حوزه اقتصاد صنعتی و معدنی کشور و از قوه به فعل درآوردن ظرفیتهای اقتصادی و افزایش بازدهی و بهرهوری و تعامل با تمامی جایگاههای حاکمیتی کشور برای دستیابی به توسعه متوازن از مهمترین دستاوردهای اوست.