شمانیوز
شما نیوز

جزئیات استعفای ظریف + دلیل استعفا

جزئیات استعفای ظریف + دلیل استعفا

سید عباس موسوی معاون سخنگوی وزارت خارجه استعفای محمدجواد ظریف را تایید کرد.

مقامات وزارت خارجه استعفای محمدجواد ظریف را تایید کرده اند و شنیده ها از ریاست جمهوری حکایت از تایید پذیرش استعفای ظریف توسط رییس جمهور دارد.

یک مقام وزارت امورخارجه در باره دلیل استعفای محمدجوادظریف گفت کاسه صبر او لبریز شده بود.

*شنیده های خبرنگار شمانیوز حکایت از استعفای چندباره محمدجواد ظریف بعد از خروج آمریکا از برجام دارد و گویا این بار بسیار جدی بوده است.

*ظریف در صفحه اینستاگرام خود، نوشت: «از بزرگواری مردم عزیز و دلاور ایران و مسئولین محترم در ۶۷ماه گذشته بسیار سپاسگزارم. از ناتوانی برای ادامه خدمت و تمام کاستی‌ها و کوتاهی‌ها در دوران خدمت صمیمانه پوزش میخواهم. شاد و سربلند باشید.»

جزئیات استعفای ظریف + دلیل استعفا

*خبرگزاری دولت استعفای ظریف را تایید کرد. سید عباس موسوی معاون سخنگوی وزارت خارجه استعفای محمدجواد ظریف را تایید کرد.

جزئیات استعفای ظریف + دلیل استعفا

*بازتاب گسترده استعفای ظریف در رسانه‌های جهان خبر استعفای محمد جواد ظریف به سرعت به خبر فوری رسانه‌های مهم منطقه و جهان تبدیل شد

جزئیات استعفای ظریف + دلیل استعفا

دلیل استعفای ظریف
استعفای محمد جواد ظریف از سمت وزارت امور خارجه ایران بازتاب گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی داشت و گمانه زنی‌های متفاوتی را در خصوص دلایل کناره‌گیری او از ادامه حضور در دولت حسن روحانی برانگیخت. محمد جواد ظریف که در پی کسب توافق هسته‌ای با قدرت‌های جهانی در سال ۲۰۱۵ میلادی به یکی از تاثیرگذارترین و محبوب‌ترین وزرای کابینه اول و دوم حسن روحانی بدل شده بود، دوشنبه شب با انتشار پستی در اینستاگرام خود از سمت وزیر امور خارجه ایران استعفاء کرد. خبراستعفای او به سرعت به خبر فوری خبرگزاری‌های بین‌المللی بدل شد. اما هنوز دلیل یا دلایل این اقدام آقای ظریف اعلام نشده است. خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از یکی از مقامات وزارت خارجه نوشته است که «کاسه صبر ظریف لبریز شده بود.» خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز استعفای او را با شتاب گرفتن روند سقوط برجام که با خروج یک‌جانبه آمریکا از آن در ماه می‌گذشته کلید خورده، مرتبط دانسته است. اسرائیل نیز به عنوان اولین کشور خارجی به استعفای آقای ظریف واکنش نشان داده و وزارت خارجه این کشور توئیتی با این جمله در صفحه فارسی خود منتشر کرده است: «حالا کی به جای ایشان دروغ بگوید؟»

مایک پمپئو نیز عصر دوشنبه به وقت محلی در یادداشت توئیتری خود مدعی شد: در هر صورت وی و حسن روحانی تنها مردان خط مقدم آنچه که او حکومت روحانیون نامید، هستند.

وی در ادامه اظهارات ادعایی و کینه توزانه خود آورده است: ما می دانیم که رهبری ایران همه تصمیمات نهایی را می گیرد؛ سیاست ما بدون تغییر است؛ رژیم باید مانند یک کشور عادی رفتار کند و به مردم خود احترام بگذارد.

اما در ساعات اولیه اعلام شبانه این خبر ، کارشناسان و خبرنگاران ایرانی گمانه‌زنی‌های اولیه خود را تا پیش از روشن شدن دلایل اصلی این استعفاء آغاز کرده‌اند. مجتبی حسینی، سردبیر نسخه آنلاین روزنامه اعتماد در صفحه توئیتر خود نوشت: «ظریف استعفا داد، اما جای نگرانی نیست. نظام هنوز یک وزیر خارجه دیگر دارد؛ قاسم سلیمانی.» اما سعید جعفری، روزنامه‌نگار آزاد که سابقه حضور برای پوشش رسانه‌ای مذاکرات هسته‌ای ایران و غرب بار‌ها تیم مذاکرات هسته‌ای ایران و آقای ظریف را همراهی کرده، با انتشار توئیتی، استعفای ظریف را با عدم تصویب قانون الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با جرایم سازمان‌یافته فراملی و خروج احتمالی ایران از برجام مرتبط دانسته است. علیرضا رحیمی، نماینده مجلس ایران نیز با تمجید از عملکرد آقای ظریف، اعلام کرده که مجلس ایران روز سه‌شنبه و پیش از آغاز جلسه علنی خود پشت پرده‌های این استعفاء را بررسی خواهد کرد. اما علی واعظ، مسئول پروژه ایران در گروه بین‌المللی بحران معتقد است که بعید به نظر می‌رسد که در شرایط فعلی رهبر ایران با استعفای آقای ظریف موافقت کند. آزاده مختاری، از سردبیران خبرگزاری برنا فارغ از دلایل این استعفا، آن را دارای تاثیری گسترده بر زندگی ایرانیان دانسته و پیش‌بینی کرده که روز سه‌شنبه نرخ دلار در بازار ایران بار دیگر سیر صعودی به خود بگیرد و اقتصاد ایران شاهد روز‌های بحرانی‌تر باشد.

جزئیات استعفای ظریف + دلیل استعفا

*محمد جواد ظریف کیست؟

محمد جواد ظریف در سال ۱۳۳۸ در شهر تهران دیده به جهان گشود. وی دانش آموخته دبستان و دبیرستان علوی تهران است. ظریف در سال ۱۳۵۵ با ویزای دانشجویی به آمریکا رفت و ۱۳۶۷ دکترای مطالعات بین المللی خود را از دانشگاه دنور ایالت کلرادو گرفت. وی پیش از این نیز کارشناسی ارشد خود را در حوزه روابط بین‌الملل و در دانشگاه ایالتی سانفراسیسکو به پایان برده بود. او سال‌های ۵۷ تا ۵۹ مشاور سرکنسولگری ایران در سانفرانسیسکو بود. پس از آن تا سال۶۱ مشاور سیاسی، رایزنی و کارداری نمایندگی ایران در سازمان ملل را تجربه کرده است. ظریف هم‌چنین سال‌های ۶۷ و ۶۸ مشاور علی اکبر ولایتی، وزیر خارجه وقت بوده است. وی سال ۶۸ تا ۷۱ سفیر و معاون نماینده دایم نمایندگی در سازمان ملل شد و با پایان ماموریتش در سازمان ملل، ۱۰ سال معاونت حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه را برعهده داشت. از ۸۱ تا ۸۶ برای بار دوم به عنوان سفیر ایران مسوولیت نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل را پذیرفت و به نیویورک اعزام شد. ظریف پس از بازگشت تا سال ۸۹ دستیار ارشد وزیر امور خارجه بود. پس از آن به دانشگاه آزاد رفت و معاون بین‌الملل دانشگاه آزاد اسلامی را مدیریت کرد. ظریف در مجامع بین‌المللی مسوولیت‌هایی را نیز برعهده داشته است. وی سال ۷۱ رییس کمیته حقوقی مجمع عمومی چهل و هفتم سازمان ملل متحد در نیویورک بود و سال ۷۲ ریاست کمیته نگارش اجلاس آسیایی حقوق بشر را در بانکوک برعهده داشت. در اجلاس افتتاحیه کنگره حقوق بین الملل ملل متحد در نیویورک رییس بود. او هم‌چنین ریاست اجلاس‌ها و نشست‌های متعددی مانند کمیته حقوقی مشورتی آسیایی - آافریقایی، کمیته سیاسی هشتمین اجلاس سران کنفرانس اسلامی تهران، نشست کارشناسان ارشد هشتمین اجلاس سران کنفرانس اسلامی تهران، کمیته کارشناسان اعتمادسازی، کمیته سیاسی دوازدهمین اجلاس سران غیرمتعهد‌ها در دوربان، سمپوزیوم اسلامی گفت‌وگوی تمدن‌ها، کمیسیون خلع سلاح ملل متحد، کنفرانس آسیایی نژادپرستی و تبعیض نژادی، کمیته متخصصان گفت‌وگوی تمدن‌ها در جده، کمیسیون فرهنگی یونسکو در نیویورک را برعهده داشته است. وی از ۸۲ تا ۸۴ معاون مجمع عمومی سازمان ملل متحد بود. ظریف سخنگویی هشتمین اجلاس سران کنفرانس اسلامی تهران در تهران را نیز برعهده داشت. او عضو هیات علمی گروه عمومی دانشگاه تهران بوده است و در مقاطع دکتری و کارشناسی ارشد در حوزه‌های دیپلماسی در سازمان‌های بین‌المللی، سازمان‌های بین‌المللی و موضوعات جهانی، حل و فصل اختلافات در سازمان ملل متحد، امنیت منطقه‌یی و بین‌المللی، مبانی حقوق بشر، حقوق بشر و سازمان‌های بین‌المللی، حقوق بشر و سیاست جهانی تدریس کرده است. ظریف از جمله مشهورترین دیپلمات‌های برجسته ایران به شمار می‌آید. وی تالیفات متعددی در حوزه سیاست خارجی، حقوق و روابط بین‌الملل به زبان‌های فارسی و انگلیسی دارد. محمد جواد ظریف مرداد سال ۱۳۹۲ به عنوان گزینه دولت یازدهم برای تصدی وزارت امور خارجه به مجلس شورای اسلامی معرفی شد و با کسب اکثریت آرا (اخذ شده ۲۸۱/ موافق: ۲۳۲ رای؛ مخالف: ۳۶ رأی؛ ممتنع: ۱۳ رأی) از مجلس رای اعتماد گرفت و به عنوان وزیر امور خارجه مشغول به فعالیت شد. ظریف همچنین در دولت دوازدهم به عنوان وزیر امور خارجه مشغول به فعالیت شد و تا اسفند 1397 در این سمت مشغول به فعالیت بوده است.
آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی